Profile cover photo
Profile photo
PnPeguam sukamekap
278 followers -
THE BLOGGING LAWYER WHO LOVES TRAVELLING, LAUGHING, BEAUTY CONSCIOUS AND FOR SURE MAKAN MAKAN
THE BLOGGING LAWYER WHO LOVES TRAVELLING, LAUGHING, BEAUTY CONSCIOUS AND FOR SURE MAKAN MAKAN

278 followers
About
Posts

Post has attachment
KERJAYA SEBAGAI PEGUAM?
Morning uollsss, Mesti ramai yang ingat jadi Peguam ni semestinya kehidupannya agak glamer, ada duit yang banyak dan sangat high standardlah kehidupannya....Mmmmmm.....kalau kita lihat secara mata kasar mungkin 50% sahaja yang betul...itupun dari segi glame...
KERJAYA SEBAGAI PEGUAM?
KERJAYA SEBAGAI PEGUAM?
adibahashak.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
MENJADI TETAMU JEMPUTAN DI RADIO BERNAMA DALAM PROGRAM "KITA & UNDANG UNDANG"
Hi uollsssss.....tiba tiba excited nak hapdet blog yang dah bersarang atuk spider ni...hahahha...... Well disebabkan hampir setiap hari Kak Ratu mendapat email daripada readers yg kebanyakkannya bermasaalah so Kak Ratu decided nak hidupkan kembali blog ni.....
Add a comment...

Post has attachment
Kesibukkan di Mahkamah Kuala Lumpur
Selaku Peguam Senior yg dah acap kali kendalikan kes kes perbicaraan, boleh dikatakan hampir setiap pelusuk Mahkamah di Malaysia ni  Selaku Peguam Senior yg dah banyak kali kendalikan kes kes perbicaraan, boleh dikatakan hampir setiap pelusuk Mahkamah di Ma...
Add a comment...

Post has attachment
Segalanya Berkenaan Kebangkrapan dan Muflis (Part 1)
Salam.... kebelakangan ini Kak Ratu banyak dapat email berkenaan prosiding kebankrapan dan berkenaan status muflis....so demi pembaca blog ini, akk kongsikan sedikit prosedur-prosedur yang perlu dibuat oleh si peminjam (digelar sebagai "Plaintif") setakat a...
Add a comment...

Post has attachment
**
SALAM SEJAHTERA SEMUA...... Ampun beribu ribu ampun sebab ahkak menyepi dah nak dekat lebih setahun... semenjak kembali berkecimpung dalam bidang guaman ahkak memang sibuk....ke mahkamah sana sini satu Malaysia...al maklumlah akk buat kes kes kemalangan...m...
AHKAK RATU ADIB ISHAK
AHKAK RATU ADIB ISHAK
adibahashak.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
YA AMPUNNNNNN!!!!!! Lama x hapdet......
Salam Uolls, Ampun ya dah bersarang spider dinasour blog ahkak ni..... Kesian sungguh dengan readers yang ada masalah tapi akak tak reply reply.... Rasa bersalah sebab tak dapat menolong uolls yang dalam kesusahan.... Kerjaya akak sebagai seorang Pn Peguam ...
Add a comment...

Post has attachment
KEMBALI MENJADI PUAN PEGUAM
Salam uolls, Rasa rasanya sapa sapa yang follow blog akak ni tahu yang akak dah bersara menjadi Pn Loyar dalam tahun 2012......lepas dah berbelas belas tahun menjadi peguam, akak mendapat tawaran untuk join sebuah kampeni insuran ni......bukan jual insuran ...
KEMBALI MENJADI PUAN PEGUAM
KEMBALI MENJADI PUAN PEGUAM
adibahashak.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
PEMBAHAGIAN HARTA PUSAKA UNTUK MUSLIM. FARAID, WASIAT ATAUPUN HIBAH?
Assalamualaikum, Berkurun rasanya akak tak update blog kan?  Maklumlah MALAS + TAKDE IDEA = SENGAL........hahhahhaha Tengah hari tadi berboraklah dengan seorang Peguam Syarie ni....adalah dia cerita sikit sikit pasal harta pusaka untuk orang Islam ni....so ...
Add a comment...

Post has attachment
LAMA TAK BERBLOGGING
HI Uolls, Apa khabar semua? rasanya macam dah berkurun tak berblogging....selalunya every week mesti tangan ni gatal je nak menaip.....yelah, betul jugak kata kata sesetengah orang yang kalau nak menulis even for topic yang mengarut  pun mesti nak kena ada ...
LAMA TAK BERBLOGGING
LAMA TAK BERBLOGGING
adibahashak.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded