Profile cover photo
Profile photo
Fedde Spoel
62 followers
62 followers
About
Posts

Post has attachment
Een bijzonder vreemd boek met een uitermate lelijk omslag, dat is "N.P." van Banana Yoshimoto.
Add a comment...

Post has attachment
In "Leve het been (snijtijd 90 minuten)" vertelt journalist Max van Rooy hoe hij zijn been kwijtraakte. Een indringend verhaal en voor mij des te indringender omdat mijn moeder eenzelfde lot onderging, op een veel hogere leeftijd.
Add a comment...

Post has attachment
Terwijl ik een groot aantal stukken van Harold Pinter heb gelezen en een liefhebber ben van zijn absurdisme, heb ik slechts weinig stukken op toneel gezien. Dus de kans om 'De Huisbewaarder' met René van 't Hof te zien liet ik me niet ontglippen.
Add a comment...

Post has attachment
"Majakovski/Oktober" van De Warme Winkel speelt na de dood van de grote vernieuwende dichter, zelfmoordenaar, jaloerse minnaar die zijn gedichten de wereld in schreeuwde en zoals zoveel vernieuwers wilde afrekenen met de voorgaande generaties.
Add a comment...

Post has attachment
De eerste voorstelling die ik zie van het nieuwe gezelschap Theater Rotterdam is 'Revolutionary Road' naar de ook al eens verfilmde roman van Richard Yates uit 1962. Het boek was een succes bij de critici maar tijdens Yates' leven geen commercieel succes. Met de verfilming in 2008 keerde het tij. Voor Theater Rotterdam ism Toneelschuur producties maakten acteur Jacob Derwig en regisseur Erik Whien een ondertussen alom geprezen theaterversie.
Add a comment...

Post has attachment
Hector is een verzamelaar. Hij heeft bijna alles verzameld. Verkiezingsbadges, de ronde knoppen van trapleuningen, Kroatische spreekwoorden, klokjes van zeep, konijnenpootjes en veel meer. Bij een verzamelaarswedstrijd verliest hij. Dat leidt tot een mislukte zelfmoordpoging. Als hij die overleeft besluit hij voor het leven te kiezen.
Add a comment...

Post has attachment
Van Brusselmans houd je of je haat hem, er zit weinig tussenin. Zijn flauwe humor, zijn lust tot shockeren, zijn vieze grappen, zijn herhalingen, niet iedereen houdt daarvan. Maar als je je overgeeft aan de dwaze gebeurtenissen en melige grappen kun je veel lol beleven aan de boeken van Brusselmans.
http://gebrokenoor.blogspot.com/2017/10/herman-brusselmans-guggenheimer-in-de.html
Add a comment...

Post has attachment
Een moderne Simenon. Dat zegt de aanbeveling op de achterkant van dit boek, 'Article 353 du code penal'. Dat is het ook. Sterker nog, het lijkt behoorlijk op 'Brief aan mijn rechter'.
http://gebrokenoor.blogspot.com/2017/10/tanguy-viel-article-353-du-code-penal.html
Add a comment...

Post has attachment
Hoe kies je een boek? Soms vanwege het omslag, soms vanwege de flaptekst, vaak omdat je eerder een boek van dezelfde schrijver/schrijfster las. Dit boek (La répudiée) van Eliette Abécassis koos ik omdat het linksboven in de boekenkast van het Rotterdamsch Leeskabinet stond. Het eerste boek in de kast met franse romans.
Add a comment...

Post has attachment
Met "De spionne" keert Jean Echenoz terug naar het genre van het eerste boek waarin ik kennis met deze schrijver maakte, "Lac". Een met veel vaart en humor geschreven spionageverhaal. Een spionageklucht waarin het toeval een grote en belangrijke rol speelt.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded