Profile cover photo
Profile photo
Azman Nor
77 followers -
pikir dan lukis
pikir dan lukis

77 followers
About
Posts

Post has attachment
Lama mengidam nak ada Mat Cutter sendiri
Setiap kali lukisan watercolor siap benda yang paling penting untuk menaikkan lagi seri lukisan adalah mounting board. MB bertindak sebagai bingkai awal untuk mendapatkan fokus sebenar lukisan yang dilukis.  So saya berpendapat mat cutter ni sangat membantu...
Add a comment...

Post has attachment
Plein Air sempena Festival Warisan Kajang
Hampir 2 minggu lepas Gangsta Watakala menerima jemputan dari Cikgu Lee (Kim Sin Lee), Pengarah Pusat Warisan Kajang untuk mengadakan aktiviti plein air di Jalan Mendaling, Kajang sempena Festival Warisan Kajang. Alang-alang dekat sangat dengan rumah, saya ...
Add a comment...

Post has attachment
Demo Watercolor di Kuala Lumpur Orchid & Bonsai Show 2017, Taman Pudu Ulu, Cheras
Hujung minggu dengan jadual yang agak padat dengan aktiviti lukisan. Bermula dengan hari sabtu yang lepas saya dijemput bersama-sama rakan Gangsta Watakala untuk berkongsi sedikit ilmu dan pengalaman mengenai cat air kepada peserta yang hadir ke KLOBS 2017....
Add a comment...

Post has attachment
Vespa
Patina is gold (Vespa) Watercolor 56cm x 76cm Saya mula berminat untuk menghasilkan lukisan sebegini sejak tahun 2016, selain memberi kepuasan terhadap subjek yang dihasilkan lukisan ini memberi makna tersendiri kepada pemilik motosikal. Bagi mereka penghay...
Vespa
Vespa
azmannor.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Affordable Painting...
 Lukisan bersaiz kecil ni sesuai digantung secara berjemaah didinding, hehehe Siap beserta frame, sebahagiannya dah pun terjual  Perbandingan saiz  Suzuki GP100  Lambretta  Honda C70 Vespa Sebelum di frame kan
Affordable Painting...
Affordable Painting...
azmannor.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Jom ke Pameran Jualan & Demonstrasi, Persatuan Pelukis Terengganu
Add a comment...

Post has attachment
Gangsta Watakala di Motonation 2017
Usaha lebih baik dari sekadar mengeluh menanti rezeki datang bergolek, Alhamdulillah tak sia-sia kerja berpasukan lebih-lebih lagi dengan kumpulan yang paling lama saya bersama dari awal penubuhan, Gangsta Watakala nama yang tak asing dalam dunia Cat Air. P...
Add a comment...

Post has attachment
Jom...penyertaan bengkel ringkas dan demo
Add a comment...

Post has attachment
Line Sketching...
Tractor  Honda C70  Mini Cooper  Fiat 500 Lambretta 125
Line Sketching...
Line Sketching...
azmannor.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Semoga selamat sampai ke destinasi
Kali pertama menyertai Watercolor Festival anjuran IWS UAE, semoga lukisan ini selamat sampai ke destinasinya. 𛲡𛲡
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded