Profile cover photo
Profile photo
Zie Azi
400 followers -
Blogger Review, Lifestyle, Beauty, Parenthood
Blogger Review, Lifestyle, Beauty, Parenthood

400 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Fina dan giginya
Fina ni sejenis suka susu.. time tido.. suka nyoyot botol, sebab itu gigi dia banyak yg ronggak.. gigi depan dia pecah sebelah.. dah besar sikit kurang nyoyot botol, sekarang ni kalau dia dah habis susu cepat2 aku tarik dari mulut dia, lepas tu sulam dengan...

Post has attachment
Public
Berdialog lagi.. with Pharmaniaga di InterContinental Hotel KL
Sekarang keje menimbun2 kat office, start nak masuk akhir tahun memang rutin macam ni, berperang dengan dokumen. Keje sendiri pun tak tertanggung, ini kan pulak menangggung keje orang.. takpe anggap ini satu cabaran & pengalaman to more explore.. positif Bi...

Post has attachment
Public
Cermin IKEA yang di idamkan selamat sampai rumah
Sekarang IKEA ada sale gila-gila start dari 10-27 Ogos 2017, gi  la korang mana yg free tu. Sejak ada peristiwa hitam kat Ikea, rasa fobia nak datang lagi.. (Yeke, sat gi meroyan nak pergi IKEA)  ada cerita pasal pe kat  SINI Adik aku yg Mira tu dah berkena...

Post has attachment
Public
My soul my nyawa
Sape yg follow insta story aku hari tu, kitorang gi Ikea Cheras sumbat 7 orang dalam satu keta. Kereta yg sepatutnya 5 seater sumbat jadi 7 orang.. dah ghupa sardin, untuk Azeq sepatutnya dah kena 1 seater, nasib pungkok masing2 comel bahaha  Ini maksudnya ...

Post has attachment
Public
Malam minggu di Food Truck Wangsa Melawati | nak makan cendol durian
Sekarang ni kat mana2 semua up citer makan cendol durian.. Banyak tempat dah ada cendol durian ni, di sebabkan kuasa media sosial dah menghantui DURIAN dalam kepala otak ni.. nak try makan cendol durian kat Jalan Raja Alang Kampong Baru tu. Pantang dengar n...

Post has attachment
Public
Nasi ayam cincai yang sangat simple | weekend dengan family
Assalamualaikum geng!! Lama rasanya tak citer pasal masak memasak ni. Weekend lepas ada permintaan dari Mr.suri hatiku, sape lagi kalau bukan ABAH den, dia nak makan nasi ayam, buatlah nasi ayam terus bawak ke lunch. Breakfast juz2 beli roti canai kat kedai...

Post has attachment
Public
Bakeri Chewy Junior, yang paling sedap DURIAN flavors
Macam membiasa, friday is.. girl day out, kalau bahasa kasar 'get out from opis.' bahaha Kami keluar berempat, sampai Sunway Putra Mall masing2 berpecah bawak diri, kak Sha ada detim dengan cik abang dia, aku terus masuk Guardian nak beli pe patut. Lepas tu...

Post has attachment
Public
Petting Zoo
Rutin biasa lepas balik keja, balik rumah mesti masak. Kalau weekday jarang makan luar kecuali Amir balik awal, Amir memang balik lewat almost 7pm ke atas. Budak2 ni aku yg handle. Petang hantar mengaji, balik rumah nak prepare untuk makan malam. tapiiiii.....

Post has attachment
Public
Terkena air panas jangan amik ringan
Tajuk macam serius jer bunyi, nothing serius pun, just nak share. Cuma kita sebagai parents lebih allert kalau anak terkena air panas/minyak panas/burn jangan amik ringan, event diri kita sendiri pun.  Agak lama jugak nak tulis entry ni, sebab nak bagi puli...

Post has attachment
Public
Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
Hari ke-dua takde aktiviti sangat, memang saja datang untuk relax. Tengok view laut. Bawak anak2 santai, lepas breakfast, duduk kat kerusi sambil tengok diorang mandi kolam. Walaupun tak selalu dapat cuti bersama, sekali sekala dapat spend time macam ni, ki...
Wait while more posts are being loaded