Profile cover photo
Profile photo
Артилейн
68 followers -
АРТИЛЕЙН - Раздвижи се!
АРТИЛЕЙН - Раздвижи се!

68 followers
About
Posts

Post has attachment
Поемайки активна роля в разбирането и лечението на Вашите заболявания, Вие ще изпитате по-малко болка и ще останете по-активни от тези, които смятат, че няма какво да правят. Ето нашия контролен списък с 10 стъпки, за да Ви помогнем да живеете с артрит.


http://artilanebg.com/blog/sveti/10-stpki-za-dobr-zhivot-s-artrit
Add a comment...

Post has attachment
Коляното обикновено е засегнато от артрит, особено от остеоартрит (ОА). Може да забележите болка и скованост в коляното, особено когато ставате от леглото сутрин, след дълго седене, качване на стълби, ходене, коленичене или дори когато просто стоите неподвижно. Коляното Ви може да изглежда подуто.

http://artilanebg.com/blog/interesno/kolenete-pri-artrit
Add a comment...

Post has attachment
Почти е невъзможно да включите телевизора или да прочетете списание без да виждате реклами за продукти с пробиотици - т.нар. "Добри бактерии", дрожди или други живи микроорганизми в храни или добавки, за които се твърди, че имат ползи за здравето, включително за артрит. И търсенето на тези продукти расте.

http://artilanebg.com/blog/interesno/probiotici-i-artrit
Add a comment...

Post has attachment
Ако обичате да се насладите на чаша вино или бира с вечерята, може да се зачудите дали алкохолът е приятел или враг на артрита. Отговорът е, че е малко и от двете.

http://artilanebg.com/blog/sveti/alkohola-i-artrita
Add a comment...

Post has attachment
Независимо дали се опитвате да намалите калориите, да намалите възпалението или да намалите консумацията на рафинирани продукти, намаляването на захарта в диетата си е добро начало. Докато някои хора могат да откажат захарта и захарните продукти с лекота, други може да предпочетат да използват алтернативни естествени подсладители или дори изкуствени подсладители вместо захарта.

http://artilanebg.com/blog/sveti/kak-da-otkazhem-zaharta
Add a comment...

Post has attachment
При приготвянето на вкусна храна тайната се крие в избора на правилните подправки и тяхното количество в ястието. Но когато следвате противовъзпалителна диета, за да намалите болката и ставното възпаление на артрита, учените казват да не забравяте потенциалните ползи от подправките, които използвате.

http://artilanebg.com/blog/sveti/nay-dobrite-podpravki-za-artrit
Add a comment...

Post has attachment
Твърде много сол кара клетките да привличат вода като гъба. "Задържането на вода увеличава натиска върху кръвоносните съдове и повишава кръвното налягане", споделя Лалита Каул. Намаляването на солта може да намали риска от високо кръвно налягане, което може да доведе до бъбречно заболяване или сърдечен удар.

http://artilanebg.com/blog/sveti/kak-da-yadem-po-malko-sol
Add a comment...

Post has attachment
Ядките са полезни добавки към Вашия хранителен режим и при рецептите за готвене. Повечето от тях предлагат разнообразни ползи за хората с артрит.

http://artilanebg.com/blog/interesno/nay-dobrite-yadki-i-semena-za-horata-s-artrit
Add a comment...

Post has attachment
Преди много години на хората, страдащи от артрит им беше казано да избягват всички мазнини. Днес мазнините вече не вредят на диетата. Всъщност някои мазнини са от съществено значение за плана за здравословно хранене. Други обаче могат да увеличат възпалението и да навредят на здравето Ви.

http://artilanebg.com/blog/sveti/maznini-i-masla-koito-da-izbyagvate
Add a comment...

Post has attachment
Изборът на типа паста за готвене за вечеря или хляба или зърнените храни за закуска не изглежда като голямо решение, докато не вземете предвид ефекта, който някои зърна могат да имат върху тялото Ви. Храненето с погрешните типове може да влоши възпалението, което може да навреди на ставите Ви.

http://artilanebg.com/blog/sveti/nay-dobrite-zrna-za-artrit
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded