Profile cover photo
Profile photo
ainniahzulkefli
106 followers -
A Healthy Outside Starts From Inside
A Healthy Outside Starts From Inside

106 followers
About
Posts

Post has attachment
Game Kanak-kanak | Memikirkan kanak-kanak zaman moden yang banyak mengadap gajet, risau pun ada, runsing pun iya. Jika zaman kita 20-30 tahun lepas, petang-petang mesti keluar beraktiviti fizikal dan bermain dengan kawan-kawan di padang. Galah panjang,…
Add a comment...

Post has attachment
Jadi ibu bekerjaya ni selalu terfikir, kalau dapat masak setiap hari macam surirumah sepenuh masa kan best. Mana taknya. Kalau nak dibandingkan perbelanjaan bila memasak sendiri dengan makan di luar setiap hari, banyak yang boleh dijimatkan. Macam untuk…
Add a comment...

Post has attachment
. Pernah terfikir kenapa anda mengalami gastrik yang tak pulih-pulih walaupun telah makan pelbagai ubat untuk hilangkan gastrik itu? Mari kita kenali dengan mendalam apa itu gastrik. . Apa Itu Gastrik? . Gastrik, dalam terma perubatan dikenali sebagai…
Add a comment...

Post has attachment
Endometriosis ialah satu keadaan apabila endometrium (lapisan rahim paling dalam) berada di tempat selain rahim – tiub Fallopian, ovari, dalam pelvis, tak mustahil juga boleh ‘melekat’ pada organ-organ lain di dalam perut seperti usus dan pundi kencing! .…
Add a comment...

Post has attachment
Betulkah prosedur mengambil air tulang belakang lebih banyak mudhorat dari kebaikan? Ada yang kata boleh lumpuh, boleh mengganggu pertumbuhan, dan sebagainya. Daripada mendengar mitos-mitos tentang ini, sebaiknya dapatkan maklumat yang betul sebelum…
Add a comment...

Post has attachment
Pertama kali dengar perkataan ‘resdung’, sebagai seorang doktor kadang kala jadi confused juga memikirkan “apa itu resdung”? Sebab semasa bergelar student medical, apa yang pernah didengari ialah sinusitis dan allergic rhinitis. Jadi, apabila pesakit…
Add a comment...

Post has attachment
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.9″][et_pb_row _builder_version=”3.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_testimonial author=”Name Goes Here”…
Add a comment...

Post has attachment
Entri ini ialah kisah pengalaman Ain sendiri berusaha hilangkan parut chicken pox dengan cepat. First time masa Khayla kena chicken pox yang agak teruk ruamnya. Boleh rujuk entri Parut Campak Anak Hilang Seawal Seminggu. Kali ni plak kisah Zulaikha,…
Add a comment...

Post has attachment
Seumur hidup Ain, inilah kali pertama Ain ikut kisah mendebarkan macam tragedi gua Tham Luang di Thailand ni dengan penuh emosi. Kisah ni mulanya diceritakan oleh encik suami Ain beberapa hari lepas (kalau tak silap hari Sabtu 7 Julai 2018). Tragedi…
Add a comment...

Post has attachment
Dalam National Conference Shaklee baru-baru ini, telah diadakan satu slot sharing oleh 6 pemenang Youth Stars yang telah berjaya mendapatkan kulit cantik dengan Shaklee Youth. Tidak syak lagi Youth (klik untuk info lanjut Youth) merupakan skincare…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded