Profile cover photo
Profile photo
Noorzaini Ilhami Mohd Noor
289 followers -
Freetime Android Developer
Freetime Android Developer

289 followers
About
Posts

Post has attachment
Added photos to Accelerate Mobile Development With Google Cloud Endpoints.
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Saya banyak meluangkan masa di hadapan komputer. Ada kalanya terasa malas untuk bangun untuk menekan suis lampu dan kipas bilik.

Saya terlintas untuk membina sesuatu yang dapat mengawal suis lampu dan kipas melalui komputer, lalu membeli beberapa peralatan dari Kickstarter.

Di sini, Spark Core buatan +Spark digunakan bersama relay shield untuk mengawal arus elektrik. Peranti tersebut bersambung dengan internet melalui wi-fi untuk menerima arahan.

Pengawalan dibuat melalui satu webpage dimana boleh dimasuk mana-mana peranti dengan talian internet. Pengecaman suara pula menggunakan Web Speech API yang terdapat pada pelayar Chrome. Terdapat juga kawalan automatik lampu dan kipas yang dapat ditetapkan pada masa tertentu.

Cahaya yang dipancarkan dari belakang monitor adalah daripada +Lightpack. Dengan gabungan API dari MPC-HC dan pengawal, lampu bilik ditutup secara automatik dan dibuka semula selepas video habis dimainkan.

Sekian perkongsian alat merepek saya. Haha.

Post has attachment
Saya ingin berkongsi app MPT saya yang telah dikemaskini untuk pengguna tablet. Play Store: http://bit.ly/1dxDzFY
Photo

I accidentally found a FC bug. 

Create transaction > click date/time > rotate phone.

Post has attachment
Ada satu hari nak sertai redesign competition oleh +Taylor Ling tapi terlupa tarikh submit. Lepas 3 bulan baru teringat.

Saya salah satu pengguna aplikasi Maybank2u oleh +Maybank, tetapi tidak berapa selesa dengan designnya yang terlalu menyerupai design iOS. Antara satu masalah yang dihadapi ialah dengan menggunakan butang back yang menyebabkan aplikasi terus tutup.

Di sini saya telah berangan untuk menggunakan aplikasi Maybank2u yang menepati design Android "Holo" seperti dalam gambar-gambar berikut.

Apa kata anda?

#androiduiux   #AndroidDesign   #ADiA   
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Maybank2u Redesign
6 Photos - View album

Post has attachment
A prototype of android Malaysia Prayer Times with tablet user interface.
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Macam menarik...
We are proud to present DevFest for the 4th year, bringing together developers who are interested in Google Developer platforms; from Android, Google App Engine, Google Chrome platforms, to product APIs like Maps API, YouTube API and Google Drive API.

It's all happening in November 2013.

Pre-registration is now open for sign ups. Please remember that pre-registration is not the final confirmed registration for the event.

Please help spread the word to your developer friends. Thanks!

Post has attachment
Salam +Shekh Faisal Abdul Latip. Terima kasih atas review MPT anda (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.i906.mpt&reviewId=Z3A6QU9xcFRPR0w3RV9LZmZySGpIYmUzQzFDdXVfRUxEVXYyWmE3LU5XUVptN3o1bVMtZGNaZ2txaVVKN0swbktMb1U4dVBXMXZaMGhNWmVqb0lNRVRXdnJ3) di Google Play.

MPT boleh megesan lokasi secara automatik jika berada dalam kawasan yang disokong. Anda boleh cuba enable settings berikut:
1. Settings > Location Access > GPS sattelites
2. Settings > Location Access > Wi-fi & mobile network location

MPT juga boleh menunjukkan jalan ke masjid menggunakan app maps pilihan anda dengan menekan list masjid tersebut.

MPT akan membenarkan anda menggunakan suara azan pilihan sendiri dalam update yang akan datang.

Terima kasih kerana menggunakan MPT.
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded