Profile cover photo
Profile photo
Kujtim Baraliu
68 followers -
Kujtimi Baraliu_fizikan
Kujtimi Baraliu_fizikan

68 followers
About
Kujtim's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Testi me pyetje dhe përgjigje nga Termodinamika dhe Teoria Molekulare dhe Kinetike e Gazeve. Klasa e 11-të Gjimnaz.

Post has attachment
Kujtim Baraliu në 4shared

Post has attachment
Shkenca Kosovare ka një traditë jo shumë të gjatë, mirëpo për këtë periudhë ka arritur mjaftë. Puna shkencore në Kosovë e ka zanafillën e vetë pas luftës së dytë botërore, mirëpo intensiteti i saj është shtuar pas Autonomisë së vitit 1974, krijimit të Universitetit dhe ASHAK-ut. 
Pas luftës së fundit në Kosovë, përkundër telasheve të mëdha, është shtuar me të madhe puna kërkimore dhe shkencore, kështu që ka lindur nevoja për krijimin e forumeve shkencore ku të rinjtë dhe tjerë që duan të merren me shkencë, mund të paraqesin krijimet dhe publikimet e tyre shkencore. Natyrisht që për kualitetitn dhe cilësinë e tyre do të mund të flasim në forum. Kjo do të ndihmojë ngjalljen e kritikës dhe debatit shkencor dhe rritjen e cilësisë së nivelit shkencor në Kosovë, në përputhje me strategjinë kombëtare të arsimit.
Ju ftoj të merrni pjesë në forumin tim me sygjerimet e juaja, kritikat dhe vërejtjet e mundshme. Besoj në arsyen e shëndoshë, dëshirën dhe frymëszimin tuaj për tu marrë me shkencë.
Ju mirëpresim në forum.
Kujtim Baraliu_fizikan
Prizren_2016

Post has attachment
Shkenca Kosovare ka një traditë jo shumë të gjatë, mirëpo për këtë periudhë ka arritur mjat shumë. Puna shkencore në Kosovë e ka zanafillën e vetë pas luftës së dytë botërore, mirëpo intensiteti i saj është shtuar pas Autonomisë së vitit 1974. 
Pas luftës së fundit në Kosovë është shtuar me të madhe puna kërkimore dhe shkencore, kështu që ka lindur nevoja për krijimin e forumeve shkencore ku të rinjtë mund të paraqesin krijimet e tyre. Natyrisht që për kualitetitn dhe cilësinë e tyre do të mund të flasim në forum. Kjo do të ndihmojë ngjalljen e kritikës dhe debatit shkencor dhe rritjen e kualitetit të nivelit shekncor në Kosovë.
Ju ftojmë të merrni pjesë në forum me sygjerimet e juaja, kritikat dhe vërejtjet e mundshme. Besoj në arsyen, dëshirën dhe frymëszimin tuaj për tu marrë me shkencë. 

Ju mirëpresim.
Kujtim Baraliu_fizikan
Prizren_2016

Post has attachment
Only for project needs (education).

Post has shared content
Albert Enstein was a good student. The Swiss school system has a 6 as best grade, and 1 as poorest.
Evidently Albert Einstein Was A ‘Good’ Student Prove His Certificate Of Qualification, But There Are A Few Surprises...

    Albert Einstein, the world’s most loved genius, has always had a controversy-laden history, especially when it came to his basic academics. Urban legend firmly states that Albert Einstein was a below average student and only excelled when he gave up such trivial pursuits as a school education. However, a very rare manuscript has proven that Albert Einstein was not only a good student, but had the early signs of a genius.
     Albert Einstein wasn’t a bad student by any of today’s modern standards. His matriculate certificate bears witness to his efforts at becoming a good student. The certificate shows he received straight sixes in algebra, geometry, physics, and history as well, reported Einstein-Website. In his “Certificate of Qualification” for university matriculation, the lessons which he was less interested in can easily be detected. But the average grade in his certificate was a 5. This grade was officially recognized as “Good.”
  Then why does the world consider Albert Einstein to be a bad student? Perhaps the urban legend is founded on the fact that the Swiss school system has a 6 as best grade, and 1 as poorest, while the German is the other way round.
    Hence the world considers young Albert to be a student of the German education system, when in fact, he studied in a Swiss school. In 1895, at the age of sixteen, Einstein appeared for the entrance examinations for the Swiss Federal Polytechnic in Zurich (later the Eidgenössische Technische Hochschule ETH). He obtained the best results in the mathematical and natural science subjects, but in the linguistic and historical subjects his achievements were considered “unsatisfactory.” His overall result was rated as “insufficient.”
      On the advice of the Principal of the Polytechnic, he attended the Aargau Cantonal School in Aarau, Switzerland, in 1895–96 to complete his secondary schooling. Within a year, in September 1896, he passed the Swiss Matura with a remarkable improvement. Needless to say, young Einstein earned top grade of 6 in Physics and mathematical subjects. At the tender age of 17, Albert Einstein was absolutely clear about his life’s pursuits and hence enrolled in the four-year mathematics and physics teaching diploma program at the Zürich Polytechnic.

    Having derived theorems that still baffle and bother scientists across the world, Einstein is often mistaken to be a poor student. So poor in studies was he that many go as far as saying he quit school. But as the records prove, Albert Einstein was never a dull student.

Albert Einstein’s matriculation certificate, 1896--
Photo
Wait while more posts are being loaded