Profile cover photo
Profile photo
Iva Tico
394 followers
394 followers
About
Posts

Post has attachment
Të zonjat e bujtinës (shënime pas nje shfaqje teatri)
Siç mund ta keni kuptuar nga titulli, isha në teatër. Për të
parë shfaqjen “Mirandolina”. Ose siç njihet nga të gjithë, “E zonja e bujtinës”. Nuk do rri të bëj analizën e shfaqjes tani, se kjo nuk
pritet nga unë. Domethënë kjo nuk pritet nga të gjitha ato v...

Post has attachment
Ne as nuk shitemi, as nuk blihemi (por sponsorizohemi)
Gjithmonë më ka futur në dyshim ajo thënia, se
pas çdo burri të suksesshëm qëndron një grua. Qëndron në shtëpi, sigurisht. E
lan, e shpëlan, gatuan dhe i hekuros këmishat, rrit fëmijët dhe u thotë në darkë
të mos flasin me zë të lartë, sepse shqetësohet bab...

Post has attachment
Gjithë fajin e ka paranoja
Nuk është ndonjë fjalë e bukur  për t’u thënë. Askush nuk do që ta pranojë.
Por ja që në mënyra të ndryshme, në momente të ndryshme, me fjalë krejt të
ndryshme nga njëra tjetra, duke vepruar në mënyra të ndryshme, ne femrat shkojmë
e nga shkojmë dhe përfund...

Post has attachment
Ndarja. Na duhet një manual
  E premte në
mbrëmje dhe ja ku del përpara një seri e “Sex and the City”: një kanal në
satelit që ka vendosur që për kushedisesatësajtën herë të bëjë shikues me
historinë e katër vajzave beqare (grave të
reja domethënë) më të famshme në botë. Nuk mund ta h...

Post has attachment
Një i dashur “dora jonë”
Më duket se jua kam treguar njëherë. Domethënë
jua kam thënë shkarazi. Domethënë kam thënë diçka, duke menduar se mund ta
merrnit vetë me mend… Epo mirë pra, le ta them nga e para: lidhja ime nuk shkon
vaj. Ka raste kur shkon vaj, por ka dhe raste te tjera ...

Post has attachment
Dosjet X
Nuk e kam fjalën për X (iks), e panjohur. Por për X (eks, siç e thërrasin në X Factor Albania) .
E që në shqip ne i themi thjesht “ish”-i. Vjen një pikë në çift dhe ajo dosje hapet. Ka disa që e bëjnë
që në fillim. Që ato ditët e para fare, kur fillojnë të ...

Post has attachment
Jam në dilemë, pa jam
Nuk është dhe aq e lehtë jeta kur je shenjë ajri si Binjakët.
Për ta shpjeguar më mire, për ata që nuk marrin shumë vesh nga horoskopët, ose
nuk besojnë fare se yjet hyjnë këtu, nuk është e lehtë të jesh një njeri i
dyzuar. Jo vetëm sepse humori të ndryshon...

Post has attachment
Pushimet? Vetëm ikni! Ikniiiiii!!!!
“Ku do pushosh këtë vit?”, më pyet komshija e katit të tretë,
ajo që lë gjithmonë plehrat tek dera e jashtme dhe rri gjithmonë me disa gra të
tjera tek hyrja e pallatit, për të folur për shkundjen e tapeteve dhe metodat
bashkëkohore të gatimit të ‘imam baja...

Post has attachment
Në provën e fundjavës
Ka disa momente kur një lidhje mund të vihet në provë.
Përtej atyre gjërave,  që shumicës së
vajzave të vogla u duken thelbësore, e që e që nisin me argumentat e besnikërisë
e tradhtisë dhe mbarojnë po me argumentat e besnikërisë dhe tradhtisë, atëherë kur
...

Post has attachment
Po romantizmi ku më shkoi?!
Nëse ka një gjë që unë di 
ta bëj shumë mirë, është të ulem në divan dhe të shoh me orë të tëra
filma. Mirë që nuk lodhem fare, por e bëj kaq mirë këtë punë, sa habitem pse
akoma dikujt nuk i ka shkuar ndërmend të më japë rrogë për këtë… Sidomos tani në
dim...
Wait while more posts are being loaded