Profile cover photo
Profile photo
Annur Syuhadah
170 followers -
Lifestyle-parenting blog | Mengisahkan gaya-hidup ibu berkerjaya, kesihatan & kisah inspirasi sorang isteri yg trpaksa hidup PJJ dari suami
Lifestyle-parenting blog | Mengisahkan gaya-hidup ibu berkerjaya, kesihatan & kisah inspirasi sorang isteri yg trpaksa hidup PJJ dari suami

170 followers
About
Posts

Post has attachment
Kenapa kebanyakan wanita cepat gemuk bila dah berkahwin
Kenapa kebanyakan wanita cepat gemuk bila dah berkahwin | Tertanya-tanya jugak kan? Kenapa ye wanita cepat gemuk bila dah berkahwin ek? Sampai ada segelintir puak-puak suami jadikan itu alasan untuk cari perempuan lain. Dah lah makin gemuk! Tak cantik macam...

Post has attachment
Puisi kasih biarlah berpada-pada
Puisi ini berpesan kepada kita, jika kita memiliki seseorang, terimalah sedanya. Kenapa mesti kita terlalu mengharapkan kesempurnaannya sedangkan tanpa kita sedar, dalam diri kita turut punyai cacat dan cela. Akan sia-sialah suatu perhubungan sekiranya kita...

Post has attachment
Tips ringkas memiliki rumah atau aset hartanah pada usia muda
1. Berusaha elakkan hutang sampai dua kereta, naik motor berkepit selepas nikah indahnya tak terkata. 2. Tilam lipat atau 'toto' pun selesa, tanpa set tidur dan meja solek bukanlah dosa. 3. Kurangkan makan di luar atau di 'Resepi Rahsia', makan di rumah leb...

Post has attachment
Bahasa Melayu pantai Timur - Terengganu #3
..sambungan dari Bahasa Melayu pantai Timur - Terengganu #2 | Cemana setakat abjad N dalam entri yang lepas, korang dah master ke belom semua term-term dalam loghat ganu tu? haha Kalau korang nak shopping kat Terengganu ni, baik korang mahirkan lidah korang...

Post has attachment
Ada apa dengan Karnival Upin Ipin 2017 di MAEPS Serdang
#upinipinluarbiasa : Terbaik karnival Upin Ipin 2017 di MAEPS Serdang | Sabtu baruni Annur berkesempatan bawak anak-anak ke Karnival Upin Ipin 2017 di Taman Pameran Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang. Serius meriah wehh! Bukan budak-budak je excited, mak d...

Post has attachment

Post has attachment
What is the cost of living in Singapore
What is the cost of living in Singapore | Research has shown that the living cost in Singapore is high . However, it is actually considered moderate and affordable for Singaporeans or even expatriates working in Singapore. With proper financial planning, pe...

Post has attachment
4 sebab kenapa aku asyik 'craving' nak makan makanan manis
4 sebab kenapa aku asyik 'craving' nak makan makanan manis | Aku kalau tak preggy pun aku memang selalu datang masa dan ketikanya aku craving nak makan manisan. Manisan yang paling kerap aku buat time aku craving adalah puding karamel, tak pun puding sekaya...

Post has attachment

Post has attachment
Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan
Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan | Sebenarnya khasiat lidah buaya ni bukan terhad untuk kecantikan muka je, tapi untuk kesihatan kulit seluruh badan tau. Tapi, biasalah. Disebabkan muka kita ni ada di kepala dan jadi tumpu...
Wait while more posts are being loaded