Profile cover photo
Profile photo
Kerk in Nood België/Luxemburg
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Woensdag 23 mei 2018 - Dag 2 van de ontmoetingsdag in Brugge: India, het kastesysteem vroeger en nu, een uitdaging voor de Kerk

Mgr. Salvadore Lobo zet zich al 45 jaar in voor de armen in het bisdom Baruipur: 25 jaar als priester en 20 jaar als bisschop. Samen met haar medezusters van de Barmhartigheid van het Heilig Kruis ijvert Zuster Christin Joseph voor de rechten van vrouwen, kastelozen en minderheden. Ze strijden tegen kinderarbeid en versterken christenen in hun geloof. https://www.kerkinnood.be/kalender/
PhotoPhotoPhoto
23-05-18
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Dinsdag 22 mei 2018: Zusters Clarissen in Sint-Truiden
India, een politieke context die de Kerk uitdaagt

De vermenging van de culturen: India als een natie. Hindoeïsme is de meest gepraktiseerde religie. We hebben moslims, christenen, sikhs, jainisten en boeddhisten. Allen leefden tezamen in harmonie. Maar deze harmonie wordt de laatste vier jaren verstoord sinds de BJP regering aan de macht kwam. De regering wil een nieuw politiek systeem invoeren, een nieuw cultureel systeem en een nieuw systeem van geloof. Hierdoor wordt de cultuur van India verstoord. Daarom werken we heel in het bijzonder om een nieuw bewustzijn van samenzijn onder de mensen te brengen.
https://www.kerkinnood.be/kalender/
Photo
Photo
22-05-18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Zondag 20 mei 2018 – Pinksteren: “Geest van God, Heer, die in mijn hart en in het hart van de Kerk is; Jij, die de Kerk leidt, geef haar vorm in verscheidenheid, kom! Om te leven hebben wij Jou nodig zoals water: daal nog eens af op ons en leer ons de eenheid, vernieuw onze harten en leer ons lief te hebben zoals Jij ons liefhebt, te vergeven zoals Jij ons vergeeft! Amen.” Paus Franciscus
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Uitnodiging en oproep van pater Antony Kuruz Kilaiton Thommai
https://www.kerkinnood.be/kalender/

Broeders en zusters,
Vrede zij met u!

Ik ben pater Kilaiton van India.
Ik doe mijn doctoraat in de theologische ethiek aan de KU Leuven.
Ik ben afkomstig van het bisdom Tuticorin in het zuiden van India.
Vanwege mijn bisdom dank ik de weldoeners van Kerk in Nood voor de studiebeurs die u voorziet voor mij. Wanneer ik mijn studies voltooid heb, zal ik teruggaan om les te geven aan ons grootseminarie in Tiruchirappalli in India.
.… en de Kerk in India heeft uw hulp nodig.
Ik nodig alle weldoeners uit om deel te nemen aan deze campagne, zodat u de missie van de Kerk in India leert kennen.
Ik nodig ook alle weldoeners die niet kunnen komen uit om giften te schenken via Kerk in Nood.
Dank u
https://www.youtube.com/watch?v=eEYcazRugZo&feature=youtu.be
Add a comment...

Post has attachment
Beste weldoen(st)er

De christenen in India hebben het niet gemakkelijk, maar toch groeit hun geloof en bloeit de Kerk. Wie kan hierover beter getuigen dan een bisschop en een zuster uit India?

Mgr. Salvadore Lobo, bisschop van Baruipur, heeft een hart voor armen en misdeelden. Als jonge seminarist ontmoette hij Moeder Teresa en besloot als vrijwilliger in het huis voor stervenden in Calcutta de stervenden te wassen. Deze ervaring tekende hem voor zijn ganse leven.

Vanuit Gods medelijdende liefde wijden de Zusters van de Barmhartigheid van het Heilig Kruis zich aan het verkondigen van de Blijde Boodschap en het opbouwen van een nieuwe samenleving. Zr. Christin Joseph getuigt hoe zij proberen tegemoet te komen aan de basisbehoeften van elkeen en hoe zij evangeliseren.

We hopen dat u naar één van de ontmoetingsdagen kan komen. U kan nog steeds inschrijven via 016 39 50 50 of info@kerkinnood.be. Als u er toch niet bij kan zijn, steun dan onze Indiase broeders en zusters met een Heilige Mis.

Mevr. Uma Wijnants
Directeur
https://www.kerkinnood.be/kalender/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Syrië/Homs: De start van de heropbouw van 97 huizen van verplaatste christelijke gezinnen uit Homs werd op 1 mei, het feest van de H. Jozef, de werkman, gevierd met een ceremonie. De pauselijke stichting Kerk in Nood heeft 300.000 euro steun gegeven aan dit oecumenische project.
https://www.kerkinnood.be/jezus-is-mijn-rots-kerk-in-nood-legt-de-eerste-steen-voor-de-heropbouw-van-bijna-100-vernielde-huizen-in-de-syrische-stad-homs/
Add a comment...

Post has attachment
India: In de deelstaat Tamil Nadu, in het zuiden van Indië, betreuren de christenen de toename van geweld en discriminatie door fundamentalistische Hindoes.
https://www.kerkinnood.be/india-narendra-modi-wil-een-hindoe-staat/
Add a comment...

Post has attachment
In het programma “Kerk in Nood” op Radio Maria gaat het deze week onder meer over de christenen van de vernielde Krak des Chevaliers, een pareltje van het wereldcultuurerfgoed. U hoort ook hoe de Kerk in India de strijd aangaat tegen discriminatie. En we kijken vooruit naar de heiligverklaring van bisschop Romero en paus Paulus VI.

Luister dinsdag 15 mei 2018 om 13 uur naar de live-uitzending of naar de heruitzending op zaterdag 19 mei 2018 om 18.15 uur en op zondag 20 mei 2018 om 13 uur (Luister Live) via de website www.radiomaria.be of later (Luister & Download).
Add a comment...

Post has attachment
De katholieken in Noordoost-India zijn arm en worden gediscrimineerd. De Kerk steunt hen zowel sociaal (onderwijs en gezondheidszorg) als pastoraal en spiritueel. Exclusief: Uitnodiging en dankbaarheid van priest Gaijianlung Bosco Golmei.
https://www.kerkinnood.be/kalender/

Ik ben Kerk in Nood dankbaar om mij te steunen in mijn studies en de weldoeners van Kerk in Nood om gul bij te dragen aan dit alles.
Deze maand mei organiseert Kerk in Nood een campagne voor India van 22 tot 27 mei.
Beste vrienden en weldoeners, ik nodig jullie allemaal uit om actief deel te nemen aan deze campagne en als u niet kan komen omwille van andere bezigheden, zou ik u willen vragen om een kleine gift over te maken voor de christenen in India.
Een kleine bijdrage zal een grote hulp zijn voor deze mensen in nood.
https://www.youtube.com/watch?v=lGND0zE8Ec4
Add a comment...

Post has attachment
Donderdag, 10 Mei 2018: Hemelvaart van de Heer - Op deze dag werd Christus “ten aanschouwen van hen omhooggeheven en een wolk onttrok Hem aan hun ogen” (Han 1,9).
«Dierbare broeders en zusters, de hemelvaart wijst niet op Jezus’ afwezigheid maar zegt ons dat Hij op een nieuwe manier midden onder ons leeft», paus Franciscus
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded