Profile cover photo
Profile photo
Siv Reidun Eide
96 followers
96 followers
About
Siv Reidun's posts

Post has attachment
Sidan det gode forslaget mitt til kva eg ynskjer meg av NDLA blei lagt ut som ein kommentar i eit diskusjonsfelt, så fann eg ut at eg liksågodt kunne utbrodere det litt og legge det som eit eige blogginnlegg. Kos dykk i vinterferien:-)

Post has attachment
... og NDLA kan berre bli betre og betre ..... heile tida!

Post has attachment
Siv Reidun Eide commented on a post on Blogger.
Eg har grubla mykje for å kunne komme med konstruktive forslag til NDLA om kva som kan gjerast innafor dei rammene som NDLA er bygd på. Så, "eureka!", så enkelt kan det gjerast: for kvart mål i læreplanen bør det lagast ei ressursside. Ved å velje målet i læreplanen, så kjem det ikkje opp ein haug med tilfeldige treff (to gonger av kvart også, grunna tekstar på både bokmål og nynorsk), men ei enkel ressursside, der lærestoffet er prioritert etter kor viktig/grunnleggjande det er. "Dette må du kunne for å nå målet", Nyttige mediefiler knytt til målet, gode oppgåver som fører til måloppnåing, ein infostraum der opplegg frå Deling og FYR dukkar opp umiddelbart etter at dei er publisert. Opplegg som er delt bør kontinuerleg vurderast og dragast inn i sjølve ressurssida. Slik det er i dag, så er det fleire mål som ikkje får treff når ein vel dei. Det skaper ikkje god nok tillit til at sidene på NDLA er gode nok til å erstatte papirboka. Det bør vere eit minimumskrav at alle mål har si ressurssida, med innhald som sikrar at elevane kan nå måla. Ei samling av lærestoff skal sikre måloppnåing for elevane, ikkje vere ein demonstrasjon av kva einskildforfattarar syns er best og vil vise fram.

Veldig moro å få halde kurs for engasjerte lærarar i omvendt undervisning og appen Explain Everything på Nome vgs i går. Satsar på at det dukkar opp mange flotte undervisningsvideoar frå Nome i tida framover. http://www.morriscooke.com/applications-ios/explain-everything-2

Post has attachment

Post has attachment
Så var det lærestofftilgangen eg tok ei drøfting av ...

Post has attachment
Delt på NDLA av faglærar i Elektrofag, Atle Timland på Vest-Telemark vidaregåande skule

Post has attachment
Så var det oppskrifta på god kompetanseheving:

Post has attachment
Eit forsøk på å oppsummere viktige område å ta omsyn til for å få til kompetanseheving innan IKT.

Post has attachment
Eit nytt bidrag i refleksjonsrekka mi :-) Kos dykk!
Wait while more posts are being loaded