Profile cover photo
Profile photo
BKK - Budapesti Közlekedési Központ
82 followers -
A Budapesti Közlekedési Központ küldetése: Küldetés Budapest közlekedésének egységes szemléletben történő irányítása, a kerékpáros közlekedéstől a parkoláson át metrófejlesztésig, a közösségi közlekedés üzemeltetésétől a nagyberuházásokig.
A Budapesti Közlekedési Központ küldetése: Küldetés Budapest közlekedésének egységes szemléletben történő irányítása, a kerékpáros közlekedéstől a parkoláson át metrófejlesztésig, a közösségi közlekedés üzemeltetésétől a nagyberuházásokig.

82 followers
About
Posts

Post has attachment
Újabb lépéseket teszünk, hogy ügyfeleink biztonságosabban vásárolhassák meg a közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket. Számos intézkedést vezetünk be annak elkerülése érdekében, hogy a készülékek által visszaadott bankjegyek illetéktelenek kezébe kerüljenek. A készülékek folyamatos ellenőrzésén, valamint biztonsági kamerák üzembehelyezésén túl, egy szoftvermódosítás segítségével igyekszünk megakadályozni ennek lehetőségét. Mindezek mellett azonban elengedhetetlen az, hogy az ügyfelek megfelelő körültekintéssel vásároljanak. További részletek az alábbi linken.
Add a comment...

Post has attachment
Nézd meg, hogyan került a helyére 700 tonna acél egy darabban! A „Százlábú híd” immáron 1970 óta szolgálja az egyre növekvő forgalmat a Kerepesi úton, ezért a rossz állapotú hidat idén és jövőre egy új, korszerű hídra cseréljük. A felújítást a BKK koordinálja, mint a fővárosi hidak és műtárgyak kezelője. A beruházás teljes költsége 5,08 milliárd forint. A régi híd elbontása után az új, 700 tonnás acélszerkezetet egy darabban mozgatták a helyére a BKK által megbízott kivitelezők. A híd betolása önmagában 10 napig tartott, melynek munkálatai során a vasúti- és tömegközlekedés, valamint az autósforgalom nem állt le egy percre sem, az áthaladás az átépítés teljes ideje alatt biztosított volt. A felújítás első ütemében a híd a Keleti pályaudvar felé tartó, az északi útpályán haladó forgalom számára alakul át, továbbá kiszélesedik egy közös gyalogos járdával és kerékpárúttal is. Az új hídfélen ez év decemberében indulhat meg a forgalom, a másik oldal jövőre épül újjá.
Add a comment...

Post has attachment
A BKK által biztosított forrásokból újabb 15 vadonatúj, Magyarországon összeszerelt alacsonypadlós Ikarus autóbusz készül a BKV Kelenföldi buszgarázsában. Az alacsonypadlós szóló Ikarusok egy kísérleti jellegű projektben, az úgynevezett PKD (partially knocked down kit) konstrukcióban készülnek. Azaz a gyártó csak a jármű karosszériáját gyártja le, vagyis az új busz minden elemében alkatrészek formájában érkezik a Magyar Autóbuszgyártó Kft.-től. Az összeszerelést, a fényezést, a belső tér kialakítását pedig a BKV végzi. Az Ikarus V127 típusú tizenkét méter hosszú szóló, alacsonypadlós autóbuszokat korszerű Euro 5 dízelmotorok hajtják. Részletek az alábbi linken. http://www.bkk.hu/2014/07/ujabb-15-magyar-ikarus-all-forgalomba-budapesten/ #Budapest #Ikarus #BKK  
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Újabb magyar Ikarus buszok készülnek
21 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
A BKK által biztosított forrásokból újabb 15 vadonatúj, Magyarországon összeszerelt alacsonypadlós Ikarus autóbusz készül a BKV Kelenföldi buszgarázsában. Az alacsonypadlós szóló Ikarusok egy kísérleti jellegű projektben, az úgynevezett PKD (partially knocked down kit) konstrukcióban készülnek. Azaz a gyártó csak a jármű karosszériáját gyártja le, vagyis az új busz minden elemében alkatrészek formájában érkezik a Magyar Autóbuszgyártó Kft.-től. Az összeszerelést, a fényezést, a belső tér kialakítását pedig a BKV végzi. Az Ikarus V127 típusú tizenkét méter hosszú szóló, alacsonypadlós autóbuszokat korszerű Euro 5 dízelmotorok hajtják. Részletek az alábbi linken. http://www.bkk.hu/2014/07/ujabb-15-magyar-ikarus-all-forgalomba-budapesten/
Add a comment...

Post has attachment
Elindult a BKK FUTÁR valós idejű utazástervezője! A program a járművek pontos helyét és az aktuális közlekedési viszonyokat is figyelembe véve tervezi meg a leggyorsabb – és szükség esetén akadálymentes – útvonalat. A térképen megjelenítheted az éppen forgalomban lévő összes busz-, villamos-, hajó- és trolibuszvonalat. Az egyes megállókra kattintva megnézheted a következő jármű indulási időpontját és járat teljes menetrendjét is: http://futar.bkk.hu/  #BKK Futár #apps  
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Folytatjuk a BKK-automaták telepítését: ezentúl éjjel-nappal lehet jegyet és bérletet venni a Nagykörúton a 4-es és az éjjel-nappal közlekedő 6-os villamos vonalán is. A Margit híd, budai hídfő H állomáson és a Margit hídi aluljáróban, a Jászai Mari térnél, a Mechwart ligetnél és a Nyugati téri villamosmegállóban összesen 6 új automatát helyeztünk el. A városszerte korábban beüzemelt automaták is egyre népszerűbbek, ügyfeleink eddig több mint egymillió alkalommal használták őket, és 1,5 milliárd forintot meghaladó összegben vásároltak azokból jegyet vagy bérletet.

A 4-es, 6-os villamos vonalán a következő napokban további automatákat telepítünk a Király utca, a Rákóczi tér M, a Móricz Zsigmond körtér M és a Budafoki út / Szerémi sor megállóhelyen.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2014-07-23
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has shared content
A nyílt próbaüzem kezdőnapján városszerte hatalmas érdeklődés kíséri a MOL Bubi közbringarendszer tesztelését. Erre a BKK 1000 önkéntest keresett, hogy nyílt próbaüzemben is megmérettesse Budapest új közlekedési lehetőségét. Csütörtök délutánig mintegy 200-an vették át a kerékpárhasználathoz szükséges MOL Bubi kártyájukat. A tesztelésben részt vevőkre fontos feladatok várnak az elkövetkező két hétben: miután kipróbálták a bringákat, azok bérlési lehetőségeit vagy éppen azt, hogyan tehetik vissza használat után a bringát a gyűjtőállomásra, a féléves bérletért ki kell tölteniük egy elégedettségi kérdőívet, és számot kell adniuk a tesztelésen szerzett tapasztalataikról. Ne keseredjen el, akinek nem sikerült regisztrálnia, hiszen a próbaüzem után a közbringákat bárki kipróbálhatja, sőt számos kedvezménnyel (http://molbubi.bkk.hu/dijszabas.php) veheti majd igénybe. A rendszer éles indulásáról Facebook-oldalunkon és honlapunkon is tájékoztatunk mindenkit.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Nagy érdeklődés a MOL Bubi bringák nyilvános tesztelésén
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Hétvégén további villamosokat kapcsoltunk teljes körűen az új Forgalomirányítási és UTastÁjékoztatási Rendszerbe. Az 1-es villamos az újbudai vonalmeghosszabbítás miatt jelenleg rövidített útszakaszon, a Deák Ferenc tér M és Újbuda-központ M között járó 47-es villamos, illetve Újpalotán a 69-es villamos vonalán kizárólag olyan szerelvényekkel találkozhattok, amelyeken működik a FUTÁR, azaz a pontos indulási idő megjelenik a közterületi kijelzőkön és az állomásokon kihelyezett monitorokon. Műholdas helyzetmeghatározó rendszer segítségével mondja be az automata a következő megállót, és arról az utastérben elhelyezett kijelzőn is tájékoztat.
Az újabb FUTÁR kijelzővel ellátott vonalakról az alábbi fotósorozatot készítettük.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Már a 47-es és a 69-es vonalán is FUTÁR-os villamosok járnak
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
A főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Budaörsre közlekedő 88-as, 188E, 240E, 940-es és a Törökbálintra járó 972-es éjszakai buszjáraton is új, alacsonypadlós és akadálymentesített járműparkkal vette át ma az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait a VOLÁNBUSZ Zrt. a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére. A menetrendek, a járatszámok és a tarifák továbbra is a meglévő fővárosi BKK-rendszerbe illeszkednek. A mostani ütemmel együtt a budaörsi vonalakon összesen 47 darab szóló MAN A21 Lion’s City autóbusz áll forgalomba. A buszjáratok Újbuda és Kelenföld közlekedésében is jelentős szerepet töltenek be Budapesten. Az agglomerációs vonalakra érkező, összesen 167 darab klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát autóbuszokkal számottevően növekszik a szolgáltatás színvonala az érintett vonalakon. Részletek az alábbi linken: http://www.bkk.hu/2014/06/ujabb-budaorsi-jaratokon-szallitjak-vadonatuj-buszok-az-utasokat/ #bkkbudapest  #buses 
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Mostantól csak új busszal Budaörsre
18 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded