Profile cover photo
Profile photo
Radboudumc Neurologie
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Bas Bloem ontvangt Holst Memorial Lecture Award 2015
Bas Bloem, hoogleraar Neurologie, heeft op 26 november de prestigieuze Holst Memorial Lecture Award 2015 ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn onderzoek en inzet op het gebied van zorginnovatie. Neuroloog Bas Bloem richtte in 2002 het inmiddels gerenommeerde Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) op, waar hij tevens medisch directeur van is. Met Marten Munneke startte hij ParkinsonNet, een innovatief zorgnetwerk dat meerdere nationale en internationale onderscheidingen kreeg.

Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/11/30/bas-bloem-ontvangt-holst-memorial-lecture-award-2015/

Post has attachment
Succesvol Spierziektecongres

Op zaterdag 12 september heeft in Veldhoven het Spierziektecongres plaatsgevonden. Het Spierziektecongres wordt elk jaar georganiseerd door Spierziekten Nederland en het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het congres is een unieke kans voor zowel patiënten als zorgprofessionals om direct met elkaar te kunnen praten over de onderzoeken waaraan wordt gewerkt. Ook vanuit de afdelingen Neurologie en Kinderneurologie van het Radboudumc is een delegatie afgereisd naar Veldhoven. Het was een inspirerende dag vol leuke contacten en bruisende ideeën, waaruit ongetwijfeld weer nieuwe onderzoeken zullen gaan ontstaan. Hoogtepunt was het toekennen van een subsidie voor nieuw onderzoek naar Myotone Dystrofie aan prof. dr. Karin Faber (MUMC) en dr. Joost Raaphorst (Radboudumc).

Post has attachment
Gerard Wellenburg bezoekt Radboudumc Neurologie

Gerard Wellenberg is bezig met een fietsactie van ongeveer 1200 kilometer om aandacht en geld te genereren voor onderzoek naar Myotone Dystrofie. Vandaag heeft Gerard met zijn zoon Ruud een bezoek gebracht aan de afdeling Neurologie van het Radboudumc.

Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/09/09/gerard-wellenberg-bezoekt-radboudumc-neurologie/

Post has attachment
Radboudumc maakt resultaten cijfers met betrekking tot een beroerte/CVA online zichtbaar

Vanuit het programma 'Kwaliteit in de Etalage' is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan het openbaar maken van cijfers die betrekking hebben op een beroerte/CVA. Vanaf nu zijn deze cijfers online te vinden op de website van het Radboudumc.

Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/07/17/radboudumc-maakt-resultaten-cijfers-met-betrekking-tot-een-beroertecva-online-zichtbaar/

Post has attachment
Neurotop 2015: winnaar Joost Kools verrast en boeit

Neurotop, de summerschool-masterclass voor derdejaars Geneeskunde, daagt een zorgvuldig gekozen groepje studenten jaarlijks uit een onderzoekvoorstel te presenteren. Deze editie verraste en boeide de winnaar Joost Kools met een voorstel over de dosering van 'dopamine agonisten' bij parkinson-patiënten. Hij won maandag 6 juli 3000 euro om het onderzoek uit te voeren.


Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/07/09/neurotop-2015-winnaar-joost-kools-verrast-en-boeit/

Post has attachment
Oudere met creatief beroep heeft minder kans op Parkinson

Mannen die na hun vijfstige nog een creatief beroep uitoefenen, hebben minder kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson. Dat schrijven neurologen Charlotte Haaxma en Bas Bloem van het Radboudumc vandaag in het internationale tijdschrift Journal of Neurology. Zij hebben hiermee voor het eerst aanwijzingen gevonden dat een artistiek beroep beschermend kan werken tegen het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson.

Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/07/07/oudere-met-creatief-beroep-heeft-minder-kans-op-parkinson/

Post has attachment
Onbekende ziekte blijkt helemaal niet zo zeldzaam
Neuroloog Nens van Alfen deed samen met collega’s uit het Radboudumc en Nijmeegse huisartsen onderzoek naar het voorkomen van de aandoening neuralgische amyotrofie. De aandoening blijkt veel vaker voor te komen dan tot nu toe werd gedacht, vertelt ze."Al vijftien jaar doen we in het Radboudumc onderzoek naar neuralgische amyotrofie (NA). NA is een acute, vaak zeer pijnlijke ontsteking van de armzenuwen. Patiënten vertellen in veel gevallen een identiek verhaal. Ze worden op een ochtend wakker met pijn in de schouder die binnen een paar uur onhoudbaar is.

Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/06/19/onbekende-ziekte-blijkt-helemaal-niet-zo-zeldzaam/

Post has attachment
Europese Dag van de Beroerte

Op dinsdag 12 mei organiseren CWZ (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis), het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek voor het eerst samen een open dag voor iedereen die meer wil weten over het voorkomen en herkennen, maar ook over het leven met de gevolgen van een beroerte.
Deze dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het voorkomen en herkennen, maar ook over het leven met de gevolgen van een beroerte.

Lees verder via: http://radboudumc-neurologie.nl/2015/05/06/Europese-Dag-van-de-Beroerte/

Post has attachment
Jolanda Schieving krijgt Universitaire Onderwijsprijs 2015

Kinderneuroloog drs. Jolanda Schieving krijgt de Onderwijsprijs 2015 voor senior docent van de Radboud Universiteit. Docenten van zes faculteiten dongen mee naar de prijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academische jaar in september. Jolanda is blij met deze erkenning: 'Goed onderwijs is de basis voor de toekomst. Mijn missie is iedere arts een goede neurologische basiskennis mee te geven.'

Jolanda zet zich al jarenlang in voor het onderwijs op de medische faculteit. Niet alleen als docent, maar ook als coördinator van het blok Zenuwstelsel. Ze is zeer begaan met de studenten en al het andere dat met onderwijs te maken heeft. Met veel passie zet zij zich in om haar liefde voor het vakgebied Neurologie zo goed mogelijk op de studenten over te brengen. En ze heeft een groot hart voor co-assistenten die aan haar zorg zijn toevertrouwd. Om deze en nog vele andere redenen krijgt zij de Universitaire Onderwijsprijs.

Lees verder via:
http://radboudumc-neurologie.nl/2015/04/21/jolanda-schieving-krijgt-universitaire-onderwijsprijs-2015/

Post has attachment
Radboudumc, VGZ en CZ beloond voor unieke samenwerking: Prestigieuze ‘Harvard-prijs’ voor ParkinsonNet

ParkinsonNet van het Radboudumc heeft samen met zorgverzekeraars VGZ en CZ een internationale zorgprijs gewonnen: de Value-Based Healthcare Prize 2015. De prijs beloont vernieuwende zorginitiatieven die aantoonbaar toegevoegde waarde hebben voor de patiënten, de samenwerking tussen zorgverleners verbeteren en zorgkosten helpen terugdringen.

De prijswinnaar wacht geen cheque, maar iets van veel grotere waarde: nauwe samenwerking met en toegang tot de kennis van het internationaal vooraanstaande Value Based Healthcare Center Europe en de Harvard University. Dit is van groot belang om de vernieuwende werkwijze binnen ParkinsonNet verder te ontwikkelen.

Lees verder via: http://radboudumc-neurologie.nl/2015/04/17/radboudumc-vgz-en-cz-beloond-voor-unieke-samenwerking-prestigieuze-harvard-prijs-voor-parkinsonnet/
Wait while more posts are being loaded