Profile cover photo
Profile photo
Mihaela Ivan
415 followers
415 followers
About
Posts

Post has attachment
Am avut o săptămână oribilă.
O... stai, în online trebuie să pari mereu happy, awesome, with friends, like a star, in ză good mood, bla, bla.
(în cazul ăsta) Rectific, am avut o săptămână minunată și am făcut așa...numa de fun, o vizită până la un medic.
Simțindu-mă super bine, așteptam la un uper cool cabinet, să vină un specialist să constate asta
și…
mi s-a tăiat filmul uitându-mă la un grăunte de fetiță cu papucei galbeni, rochiță verde și panglică de satin negru pusă stângaci în păr. Copila avea o discuție pe un ton foarte serios cu păpușa ei croșetată din mohair alb, curat, dar vizibil scămoșat.
„-Uite, trecem prin niște momente dificile. Te rog să te liniștești. Tata va pune problema în așa fel încât Buni-buni să primească tratamentul adecvat.”
Spunea cu atâta încredere și maturitate că ne-a convins și pe mine și pe toți cei care am auzit-o.
Pentru că discuția cu păpușa trecuse deja la nivelul în care îi povestea cum vor pleca de Paște cu Buni-buni la țară, acolo unde ham-ham are un conflict cu pis-pis, m-am dus lângă ea, de drag, să o aud mai bine.
Unghiile mele roșii i-au atras atenția si din vorbă în vorbă ne-am împrietenit, mi-a prezentat familia ei, iar când tatăl a intrat cu Buni-buni la medic, Clara a vrut să rămână cu mine să continuăm să vorbim despre Zâne.
Bine, habar n-am despre zânele astea, da' am încropit eu o poveste și părea că i-am atras atenția.
Am ajuns cu firul poveștii la Zâna Clopoțel care făcea tling-tling-tling când ajungea acasă, după o zi de joacă între flori, iar mama ei, Doamna Zână Clopoțel îi punea în frunze de trifoi, polen proaspăt cules, să crească mare.
A fost momentul în care ochii Clarei s-au umplut de lacrimi, bărbia i s-a cutremurat și a început să plângă, cu suspine și oftat. M-a cuprins de după gât și simțeam cum din ochii ăia ai ei căprui picură firicele de lacrimi, cum tot trupșorul ăla mic i se zdruncină de tristețe și mă strângea tot mai tare.
Tatăl ei a ieșit speriat, când a auzit atâta tristețe și din priviri ne-am înțeles să rămâna la mine, până se liniștește un pic.
„Ești în siguranță. Buni-buni și tati sunt amândoi aici.”
_
Domnul M. o crește pe Clara, singur, după ce mama și fratele ei au murit într-un accident de mașină. Păpușa este făcută de mama ei și a primit-o când fratele Clarei era încă în burtica mamei sale.
Pentru Clara, tati și Buni-Buni reprezintă familia ei și când aude de orice mami...se întristează.
M-am dus în mașină și am plâns. E pe naiba, am bocit și m-am enervat în ultimul hal când printre lacrimi și muci am auzit la radio nu știu ce căcat de știre despre Coaliția familiei.
În Pana Corbului, dacă se face voia Coaliției Familiei, după noua Constituție, Clara - legal o să fie FĂRĂ familie!?!
Asta o să îi spună ei Constituția României- „N-ai familie!”
Așa că, Tu dragă Coaliție a Familie, care EXIȘTI, ia...du-te TU la Clara și spune-i că dacă i-a murit mama, ea n-are FAMILIE!
Să te văd eu, cum sfinții tăi te uiți în ochii ăia plini de durere și îi zici ORFANO!
De ce, de ce, de ce tre' familia să fie formată din mama+tata+copil, când sunt mame singure, tați singuri, femei care aleg să înfieze copii orfani și să le ofere o șansă la viață!?
Treziți-vă, mă!
Și noi, ăștia de ne dăm atât de cool pe Facebook, ăștia de avem așa cWoe, să văd cât de tari suntem!
Oprim mizeria asta, ori ba?
_
Atâta timp cât ei au grijă de tine și te iubesc, tati și Buni-Buni sunt familia ta, Puiule!
https://wp.me/p30hce-3q
Add a comment...

Post has attachment
Când spui Hope and Homes for Children Romania, organizația care are grijă de copiii mai puțin norocoși, deja te referi la schimbarea-n bine, deoarece copiii sunt cheia către viitor, iar #HHC demonstrează că realizează tot ceea ce-și propune.

Zilele trecute, E.S. Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite, a efectuat o vizită în Baia Mare și în programul oficial al vizitei au fost incluse o întâlnire cu Fundația și o prezentare în teren a activității ei.
”În ceea ce privește cei 8.000 de copii care trăiesc în instituții, cred că există speranță pe baza a ceea ce am văzut azi, a succesului pe care îl au organizațiile non- guvernamentale ca Hope and Homes for Children în România. Acest număr – 8.000, în comparație cu 100.000 în urmă cu câțiva ani arată că s-au făcut progrese uriașe și că se poate vedea luminița de la capătul tunelului, fiind posibilă dezinstituționalizarea completă și oferirea de cămine adevărate acestor copii”.- E.S. Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite.

Continuarea #PeBlog ➡️ https://wp.me/p30hce-34
Add a comment...

Post has attachment
Voi realizați că a fost fără circ plecarea asta la Consiliul European (9-10 martie)?
Acesta este cel din cauza căruia se iscau tensiuni între Președinte și Prim-Ministru, care să plece să reprezinte România. Și tot acela de unde apar imagini cu Președinții României nebăgați în seamă de restul oficialilor.
Așa am ajuns noi să-l recunoaștem, însă Consiliul European este forul politic suprem al Uniunii Europene, unde din cele 27 de state membre ale UE, 24 sunt reprezentate la nivel de prim-ministru. (Excepții: Franța, Cipru, Lituania, România).
De aici înțelegem și de ce apar Președinții izolați, stingheri, deoarece prim-miniștrii se cunosc între ei, au legături oficiale mai dese.
Să revenim. Anul aceasta a fost o plecare cu pace.
Ieri dimineață premierul Sorin Grindeanu a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis și se pare că au ajuns la un punct de vedere comun în legătură cu poziția României referitoare la Uniunea Europeană. Fără mai multe viteze.
[...] ➡️ Pe blog: https://goo.gl/nvkIAt
Add a comment...

Post has attachment
Peste 120 de copii și tineri din coruri de mai multe etnii au cântat pe scena Sălii de Spectacol “George Enescu”, alături de membrii Corului Național de Cameră Madrigal . Astfel, copiii României ne-au demonstrat că barierele de comunicare se pot ridica prin muzică.

"Cantus Mundi este una dintre cele mai spectaculoase inițiative sociale din Europa ultimilor 25 de ani. Cântatul coral este folosit ca limbaj esențial în comunicarea dintre copii proveniți din structuri sociale complet diferite, cu realități sociale, fizice și de dezvoltare diverse. Pentru acești copii este o șansă enormă de a se pune în relație cu alți copii, dar mai ales de a-și descoperi propria identitate.
Este un proiect la care țin enorm și pe care, începând de anul acesta, îl vom extinde și la nivel instrumental, sub denumirea de Simfonia Mundi”- Ion Marin, director de onoare al Corului Național de Cameră “Madrigal ➡️ https://goo.gl/VsWHju
Add a comment...

Post has attachment
Hope and Homes for Children Romania continuă să aducă zâmbete pe chipurile copiilor mai puțin norocoși. De data aceasta,160 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș au participat la cea de-a 17-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, care au avut loc pe pârtia din Cavnic.

”Bucuriile mărunte sunt cele care ne aduc fericire și asta am vrut să simtă, astăzi, copiii care au participat la jocurile zăpezii pe pârtia de schi din Cavnic. A fost o zi cu soare și vom menține tradiția aceasta, pentru că sute de copii așteaptă evenimentul acesta an de an”, a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, în cadrul #HHC.
Add a comment...

Post has attachment
Tu mă minți pe mine, eu te mint pe tine. El ne minte pe noi, noi îl mințim pe el. Și tot așa, ne mințim cu ochii deschiși, de parcă am fi loviți de Somnambulism.
Dar ce se întâmplă, când brusc te hotărăști să zici doar adevărul. Să fii un om liber!
Asta face Slava. Pe el l-am cunoscut la Teatrul Nottara.
Era căzut acolo-n sală, înainte de a începe piesa de teatru. Am aflat apoi că Slava era căzut de durere, pentru că i-a murit soţia, Renata. După o vreme, a găsit în e-mailurile ei, dovezi că îl înşelase. Oricât l-a durut, înţelege că nu are niciun drept s-o învinovăţească, deoarece şi el, de aproximativ 4 ani, are o amantă.
Mai multe #PeBlog
Add a comment...

Post has attachment
„Este o colecție valoroasă pentru că aici sunt cuprinse mari nume ale istoriei artei din România, încercând să reconstituie spiritualitatea românească. Ceva din specificul nostru național apare în această colecție.”, a spus Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Național de Artă al României. ➡️ http://wp.me/p30hce-2Yk
Add a comment...

Post has attachment
Dacă are legătură cu iubirea este și despre vulnerabilitate. Am scris despre asta, dar și despre un studiu care arată că posesorii de Mac sunt mai predispuși să își manifeste sentimentele de dragoste pe rețelele de socializare.
Tot ei sunt cei care dezvăluie...➡️ http://wp.me/p30hce-2Ye
Add a comment...

Post has attachment
M-am săturat să aud de Soros! E un fel de Dumnezeu pe Pământ care face, drege, e în spatele a tot ce există și se pregătește. Finanțează proteste, cumpără țări, pune Președinți și alte chestii de astea de Chuck Norris. .. (?)..
Online-ul este plin, vorbesc și copiii despre el și politicienii, tantiile din piață, oamenii din Victoriei și ăia din față de la Cotroceni, dar și Trump, Hillary și Premierul ungar, Viktor Orban. Etc etc.
DECI, CINE-I MĂ, SOROS ĂSTA!?
În primul rând, Soros există, că am auzit și că ar fi o legendă, apoi ➡️http://wp.me/p30hce-2XM
Add a comment...

Post has attachment
Poți să scrii despre tot felu' de lucruri, cum se fabrică o bombă nucleară, cum se formează fulgii de zăpadă și chiar despre nefericire, dar să scrii despre fericire e al naibii de greu.
• Fericirea este... . Deci, fericirea este...
• Hai, încă o dată. Cred că fericirea este... .
Am fost să văd Secretul fericirii de Alexandru Popa, la Godot Cafe Teatru. În primul rând, joacă Dan Bordeianu, Vlad Zamfirescu și Irina Velcescu, într-un mare fel. Rup scena aia, dau cu recuzita de pământ, îți fac poftă de înghețată cu fructe și sirop de arțar, te blochează într-un balcon și acoperă sala cu o poveste lipsită de SF. Adică, oamenii creează oameni din zilele noastre. În alt doilea rând, #PeBlog >
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded