Profile cover photo
Profile photo
Cornelis de Maijer
1,546 followers -
Is your sales channel working?
Is your sales channel working?

1,546 followers
About
Posts

Post has attachment
Survival track / course
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
09-06-17
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Microjob's update 29-05
#Amersfoort - Meehelpen behangen (ruil/geef)
#Noci #Italie - Hulp gevraagd bij paarden (ruil/geef)
#Den Haag: Keuken opknappen (betaald)
#Den Haag: Ventilator vervangen (betaald)
#Ede: tuin onkruid vrijmaken (ruil/geef)
#Bloemendaal: Timmer, hang- en sluitwerk, meedenken (betaald)
#Amersfoort: Buitenkraan aanleggen (betaald)
#Thuiswerk: Instagram kanaal opzetten (betaald)
Add a comment...

Post has attachment
Voice your Need, Share your talent!
Get your Kick out of your Gig!

#Gigeconomy #mircorjob platform
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Get your kick out of your GIG!
Enkele jaren geleden blogde ik op  Croqqer  over hoe wij de ontwikkelingen zien met de economie, dat de crisis van 2008 tot 2014 zo veel overhoop heeft gehaald en dat zekerheden na deze crisis op een totaal andere manier zullen worden ingevuld. Op de arbeid...
Get your kick out of your GIG!
Get your kick out of your GIG!
datgaanwedoen.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Get Your Kick out of your GIG!

Enkele jaren geleden blogde ik op Croqqer over hoe wij de ontwikkelingen zien met de economie, dat de crisis van 2008 tot 2014 zo veel overhoop heeft gehaald en dat zekerheden na deze crisis op een totaal andere manier zullen worden ingevuld. Op de arbeidsmarkt zien we al die enorme verschuivingen. Met ons team besteden we veel aandacht aan "het is nu 5 jaar later" en "baanzekerheid is verdwenen" gedachte en hoe dit nu te faciliteren?

De brandkast:

Je kiest voor "zekerheid", een vaste baan, vast inkomen, je kunt redelijk eenvoudig een hypotheek krijgen, een lening aangaan voor een andere auto of caravan, een creditcard etc. etc. En waarom houden we daar zo van? Nou heel simpel in mijn optiek: Vooral de geldverstrekkers houden daarvan (ja ik weet het: het is veels kort door de bocht maar volg me nog even).

Een beroemd grapje over banken en verzekeringsmaatschappijen: Een volledig goedgekeurde brandkast, onder water geplaatst, verzekeren tegen brandschade..... Zekerheid, in zekerheid. Het heeft ons als samenleving heel veel gebracht, maar het maakte ons ook zeer kwetsbaar en dat is helaas gebleken toen het systeem het niet meer kon houden.

Nieuwe grond, nieuwe planten:

Als bergen afbrokkelen groeit er altijd weer iets nieuws op die rotsen en het groeit dan ook nog goed en totaal tegen de verwachting in, het lijkt alles tegen te hebben daarboven op die rots. Met Croqqer startte we en doken in de wondere wereld van een vraag gedreven platform sinds 2013 en dat was bijzonder, totaal tegen het bekende "aanbod gedreven model" in.

We matchen hulpvragen/micro-jobs met het juiste talent en dat was en is nog steeds voor velen bijzonder. Anno 2017 verwachten we bij Croqqer dat door onder andere de robotisering en ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence dat mensen alleen nog maar ingehuurd gaan worden voor een specifieke taak en / of job.

We zien al een behoorlijke toename van de betaalde oproepen (terwijl je ook je talent/tijd kunt ruilen of je bent op zoek naar een vrijwilliger). Wij vinden het allemaal OK zoals de match en daarmee de verbinding tot stand komt. Het helpt ons uiteindelijk allemaal, links- of rechtsom. Er zijn al 1000-en blogs geschreven wat "iets doen voor een ander" betekent. Econometristen berekenden dat deelplatformen voor elke "transactie" betaald of niet betaald, een maatschappelijke impact heeft van 4 euro!

GIG of microjob economie:

Met Croqqer faciliteren we deze nieuwe manier van samen leven en werken, zoals een paar jaar geleden ook al gemeld: Weet waar je gelukkig van wordt, ken je talenten, vind de juiste boxen aan in je profiel, pak jobs op en door ons wederzijdse beoordelingsmodel kun je toekomstige opdrachtgevers/vragers laten zien waarom jij nu het beste geschikt bent voor die specifieke micro-job. Vele leden hebben hun persoonlijke netwerk enorm vergroot.

Ja misschien is het eng, alles wat je dacht te weten blijkt dan toch weer anders te zijn, maar Darwin zei het al na het opdoen van nieuwe inzichten: Diegene die zich het snelst aanpast zal overleven. We zien al dat banken en verzekeringsmaatschapijen (die van die brandkast) inspringen om geld te verstrekken aan ZZP-ers, speciaal ontwikkelde leenproducten voor de ZZP-er. We zien dat investeerders en banken enorme bedragen investeren in bedrijven waarvan niet eens duidelijk is hoe of wanneer dat ooit tot wasdom gaat komen, de gedachte lijkt: Hoe sneller we aanhaken des te groter onze kennis en voorsprong op de rest.

ZZP, micro jobbing of GIG economie wordt helaas nog te vaak, met name door de politiek, overgoten met een negatief sausje, velen hebben echt een goede boterham en uit onderzoek van het AD blijkt dat 1 op de 8 al een volledig inkomen haalt uit platformen zoals Croqqer.

Walk the Talk, over 5 jaar:

Ook binnen Croqqer hebben wij sinds 2017 een andere aanpak om de talenten van de toekomst te vinden en aan ons te binden. in plaats dat wij als management voorschrijven aan de community manager hoe jij je moet "gedragen"of welke acties jij moet uitzetten om Croqqer bekender te krijgen hebben we dit radicaal omgedraaid. Wij zijn nu met een stel studenten van hogescholen aan het nadenken hoe die CM 2.0 tot totale (persoonlijke) groei kan komen? Wat heb jij nodig? Hoe kan Croqqer jou faciliteren in het bereiken van jouw doelen? Hoelang kunnen wij je als platform team helpen? Ja heel bijzonder, zelfs experimenteel, het vergt echt anders denken maar vooral handelen maar we gaan het wel doen. Walk the talk over 5 jaar....and it all starts now!

We groeien in deze ontwikkeling als mens en als samenleving. Het bedrijf het beste talent voor die ene specifieke job. Deze vraag zal alleen nog maar gaan groeien. Even uitdagen: Al nagedacht beste directieleden, managers en HRM hoe in te springen om het juiste talent van over 5 jaar binnen te krijgen? Maak gerust een afspraak, als social enterprise delen wij graag onze inzichten!

Talented Professional - Join the movement! Get your kick out of your GIG!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kids art @ school 👍
PhotoPhotoPhoto
07-04-17
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Deel vd raad 033 handinhand nac zinloze geweld afgelopen weekend
PhotoPhotoPhotoPhoto
04-04-17
4 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded