Profile cover photo
Profile photo
Peter Engström
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Lördag 2 juli 2016 hade jag äran att vara bröllopsfotograf en heldag åt Caroline & Mario som skulle gifta sig i Jakobs Kyrka i Hudiksvall samt ha bröllopsfest i Fjäle, Enånger. Jag började dagen med att fotografera bruden och hennes tärnor när de fick frisyr och make-up gjorda hos Salong Marika´s på Käppuddsgatan i Hudiksvall. Jag fotograferade även brudgummen som gjorde sig i ordning med best man och toast master på Stadshotellet i Hudiksvall. Efter de var klara var det dags för porträttfoto av paret. Det hade varit uppehåll hela dagen men precis när vi skulle fotografera så började det regna. Vi startade med att ta bröllopsporträtt nere vid Hudiksvalls hamn vi de gamla sjöbodarna. Vi gick in i gångarna utefter bodarna för att få skydd av regnet. Här använde jag mig av kameran Nikon d750 med Tamron 70-200mm f2.8 SP Di VC USD utan någon blixt. Sedan åkte vi vidare upp på köpmanberget för att fota i sångartemplet, hr var det inte bara regn utan även storm så det blev några snabba bilder för att inte förstöra parets frisyrer helt. Sen tog vi resterande porträtt nere vid Jakobs kyrka i allen framför kyrkan. Här använde jag mig av Nikon d750 med Tamron 70-200mm f2.8 SP Di VC USD igen. Till det hade jag en batteridriven studioblixt som heter Nicefoto 480A. den är på 450w och är väldigt lämplig att ta med för att lätta upp i skuggorna när man fotograferar med solen bakom paret eller att använda som det primära ljuset. På den hade jag monterat en softbox från Bowens.

Under vigseln fotade jag med Nikon d750 samt D7000, hela tiden utan blixt och med höga ISO då Jakobs kyrka är väldigt mörk. Mellan 2500 och 4000 ISO använde jag. Att använda blixt här stör för mycket av vigseln samt att en blixt blir väldigt begränsad i detta stora mörka utrymme.

Efter vigseln var det dags att ta sig till Enånger för bröllopsfesten i Fjäle hamn. Vi stannade på vägen och tog några fler porträtt också. Jag fotograferade under hela kvällen fram tills bröllopsvalsen var avklarad

För mer info om bokning av bröllopsfotografering gå till min hemsida: www.grafikstudion.com
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017-11-14
20 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Den 5 augusti fotograferade jag Olof och Carolines bröllop i Hälsingtuna kyrka, Hudiksvall. Tanken var att vi först skulle ta några bröllopsbilder uppe på köpmanberget vid sångartemplet som finns där. Men när vi kom dit var det redan ett stort bröllopssällskap där och fotograferade så vi åkte vidare till kyrkan istället och fotograferade lite inne och utanför kyrkan innan vigseln. Det regnade tyvärr den dagen men vi såg till att vara snabba och använde oss av paraply på vissa bilder. Jag fotograferade under vigseln och sedan fotograferade jag brudparet samt tärnor och marskalkar utanför kyrkan.
Boka mig som fotograf för ert bröllop på www.grafikstudion.com
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017-11-14
17 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Idag har Grafikstudion varit i Hudiksvall och flygfotograferat för företaget Funkoform Industridesign. De har fått i uppgift att visualisera ett förslag för dragning av dubbelspåret för järnväg genom Hudiksvall och behövde ett underlag för detta och där kom flygfoto väl till pass.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ibland har man turen att få fotografera samma hus två gånger . Det är intressant att se förändringarna som är gjorda av de nya ägarna till huset. Här är ett hus i Hudiksvall som jag fotograferade i sept 2014 och nu igen i oktober 2015. Mycket har blivit förändrat till det bättre i det här huset.

Every now and then I get to take pictures of the same house twice.
It is interesting to see the changes made by the new owner.
Here is a house in Hudiksvall that I photographed first in sept 2014 and now again in october 2015. A  lot has changed to the better inside that house.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-10-26
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-10-26
33 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Grafikstudion erbjuder också flygfotografering i Hudiksvall, Söderhamn och hela Hälsingland för den delen. Jag gör det under namnet Hudik flygfoto.
Kontakta mig på 070-3462545 om du vill beställa flygbilder eller gå in på www.hudikflygfoto.se eller www.grafikstudion.com fö att läsa mer.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Flygfoto och Flygfilmning Hudiksvall Söderhamn
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Här är samma hus på Bålsövägen i Hudiksvall som jag fotograferade ungefär ett år tidigare.
Mycket mörkt och murrigt och många färger. Se hur det blivit renoverat med min tidigare länk från objektet.
Add a comment...

Post has attachment
Ibland har jag turen att få fotografera samma hus två gånger .
Då är det väldigt intressant att se vad de nya ägarna gjort med huset från förra gången jag var där. Här är ett hus på Bålsövägen i Hudiksvall som fått en fantastisk remake från förra gången. De gamla bilderna kommer i en annan länk.
Add a comment...

Post has attachment
Grafikstudion fotograferar i samarbete med Husfoto de objekt som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Hudiksvall och Söderhamn säljer.
Villor, bostadsrätter och fritidshus fotograferas. Här är en villa i Söderhamn på Östra Esplanaden.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded