Profile cover photo
Profile photo
Uji Hussein
500 followers -
It's gone with the wind...
It's gone with the wind...

500 followers
About
Uji's posts

Post has attachment
Monolog
    Alhamdulillah.... Ku singgah lagi ke blog kesayanganku meski pun mengambil masa terlalu lama untuk muncul lagi.Sepanjang ketiadaan entry terkini, pelbagai dugaan yang ku hadapi.Sebagai seorang insan yang lemah, terkadang, aku rasa lemah.Terasa seolah-ol...

Post has attachment
Tak semua lelaki sama
   Assalamualaikum.Salam Jumaat 13 Januari 2017 yang indah.Hari ini sempat singgah blog  BEN ASHAARI , blogger hebat sifu aku dalam dunia blogging sejak dari 2010.Padaku  BEN ASHAARI  bukan semata-mata hebat kerana sisi yang biasa kita lihat, tetapi juga ke...

Post has attachment
Aku dan Facebook.
   Aku dan Facebook.Baru lagi rasanya.Baru setahun jagung.Facebook adalah pelarianku dari dunia pendidikan yang melelahkan.Ye, aku seorang pendidik.Namun aku juga insan biasa.Punya rasa, hati dan perasaan.Aku hanya menjadi diriku sendiri.Menulis apa yang ak...

Post has attachment
Mana lencana awak?
   Yang!Mana lencana awak? Aku tanya anakkku? Patah teacher!Dengan muka tak berdosa, anakku menjawab.Patah?Aku pelik.Macam mana lencana boleh patah?Lencana tu bukan dibuat dari kayu.Aku tanya pulak anakku yang seorang lagi.Lencana awak pulak mana? Dengan bi...

Post has attachment
Izinkan aku beradu kerana aku lelah
      Hari ini, aku melayan 1001 kerenah ibu bapa anak-anakku. Dari hal sekecil terlupa duit bekal hinggalah hal besar yang tak patut diceritakan meski pun kepadaku guru anak-anakku.Kata orang, kerja mendidik itu mudah.Cukup masa, goyang kaki balik rumah.Na...

Post has attachment
....Mmmm...
    Alahai.... bersawang blog!Bukan salah ibu mengandung tapi salah sendiri yang tak mengandung!Kik!Kik!Kik!Mengong pulak lama dah tak update blog.Faktor pertama sebab bz... kononnyalah... Faktor kedua sebab banyak sangat kejadian aneh, separa aneh dan tak ...

Post has attachment
..... dan bahtera itu pun belayar
    Hari ini... sebuah lagi bahtera memulakan pelayaran... Moga pelayaran yang ditempuh, tiada badai taufan yang melanda... Moga pelayaran yang bermula, akan tiba ke destinasinya... Moga takkan ada lagi bahtera yang musnah ... seperti bahteraku.... Karam di...

Post has attachment
21 tahun usia.....
    21 tahun.... Ye 21 tahun... Bukan usiaku tapi 21 tahun tempoh perkhidmatanku sebagai seorang pendidik.Sepanjang 21 tahun berkhidmat, pelbagai pahit maung dunia pendidkan telah ku himpun. Ibarat seorang bayi, 21 tahun telah menjadikannya seorang gadis me...

Post has attachment
Si Sabina si salamangka!
      Sebelum apa-apa, aku mohon maaf dulu tau.Bukan aku tak sayang Malaysia tapi aku cuma tak berapa seronok menonton drama bersiri Malaysia. (Buat masa ini) . Oleh kerana masa yang tak berapa nak ada, aku cuma dpata mengikuti dua drama bersiri dan kebetul...

Post has attachment
Hingga hujung nyawa....
  Sabtu, 13 Ogos 2016... Sekali lagi aku berpeluang berjumpa sahabat setelah berpuluh tahun tak jumpa.Yang pelik tu, kami tinggal bukan jauh sangat.Mmmmm..... Cuma Allah baru tentukan , hari Sabtu, 13 Ogos tu kami berjumpa.Syukur alhamdulillah.... Mudah-mud...
Wait while more posts are being loaded