Profile cover photo
Profile photo
Uji Hussein
536 followers -
Syurga Embun Pelangi
Syurga Embun Pelangi

536 followers
About
Posts

Post has attachment
Aku bersyukur kerana....
  Dengan nama Allah Yang Maha pemurah lagi mengasihani,aku mulakan coretan hari ini.Sesungguhnya saat ini Aku ingin memanjatkan rasa syukur atas segala nikmat kurniaan Ilahi.     Pertama,atas kurniaan nikmat kesihatan yang tak mampu ku beli dgn wang ringgit...
Aku bersyukur kerana....
Aku bersyukur kerana....
scarlettj1.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Bila hati rasa tak sedap....
   Alahai... Hari ni buat kerja semua tak menjadi.Kenapa entah.Hati rasa tak senang.Ni mesti syaitoon punya kerja!Nak suruh aku jadi pemalas la tu!Kan?Kan? Jadi, untuk mengelakkan pembaziran masa, aku pos entry la dulu.Kenapa entah tiba-tiba rajin dan berse...
Bila hati rasa tak sedap....
Bila hati rasa tak sedap....
scarlettj1.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Allah maha mengetahui...
   Kita hanya
merancang namun Allah yang menentukan. It sounds cliche. Biasa kita dengar.Tapi
ia memberi seribu makna buat seorang sahabatku. Aku tak tahu di mana dia
mendapat kekuatan untuk menghadapi apa juga masalah yang mendatang.Bila ku
pandang wajahny...
Add a comment...

Post has attachment
Orkid dan mawar pun senyum kembali...
Orkid ku yang telah bertahun berbunga pun mulai berbunga kembali...     Assalamualaikum ! Setelah sekian lama aku menulis lagi.Syukur alhamdulillah. Mudah-mudahan, kali ini aku akan lebih aktif menulis seperti suatu waktu dahulu.Biarlah blog picisan aku ini...
Add a comment...

Post has attachment
Rahsia badan slim
  Hari ini 12 Jun 2017.Tarikh yang sangat bermakna bagiku.Tarikh genap sebulan aku menjadi suri hati Mr.SHO!Hehehe!Mr.SHO yang sangat ku cinta,belahan jiwa, imamku, embun dingin penyejuk hatiku.Hehehe!Syukur alhamdulillah.... kami bahagia sangat-sangat.Moga...
Rahsia badan slim
Rahsia badan slim
scarlettj1.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Catatan seorang pengantin baru
    Baru-baru ini, seorang sahabat dengan beraninya bergurau agak keterlaluan dan bunyi tak senonoh di group exclassmate aku.Aku tahu gurauan itu untuk aku.Dah memang nama aku yang disebut.Lagi pun aku la seorang dalam group tu yang baru saja menerima 'mas ...
Catatan seorang pengantin baru
Catatan seorang pengantin baru
scarlettj1.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Cepat sihat Zahra...
    Syukur alhamdulillah, ZAHRA BEN ASHAARI semakin sembuh dari jangkitan paru-paru.Meskipun aku tak pernah bersua muka dengan ZAHRA SEKELUARGA, aku rasa seolah-olah mereka keluargaku sendiri kerana sejak mula aku kenal dunia blog, BEN lah yang banyak membe...
Add a comment...

Post has attachment
Monolog
    Alhamdulillah.... Ku singgah lagi ke blog kesayanganku meski pun mengambil masa terlalu lama untuk muncul lagi.Sepanjang ketiadaan entry terkini, pelbagai dugaan yang ku hadapi.Sebagai seorang insan yang lemah, terkadang, aku rasa lemah.Terasa seolah-ol...
Add a comment...

Post has attachment
Tak semua lelaki sama
   Assalamualaikum.Salam Jumaat 13 Januari 2017 yang indah.Hari ini sempat singgah blog  BEN ASHAARI , blogger hebat sifu aku dalam dunia blogging sejak dari 2010.Padaku  BEN ASHAARI  bukan semata-mata hebat kerana sisi yang biasa kita lihat, tetapi juga ke...
Tak semua lelaki sama
Tak semua lelaki sama
scarlettj1.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Aku dan Facebook.
   Aku dan Facebook.Baru lagi rasanya.Baru setahun jagung.Facebook adalah pelarianku dari dunia pendidikan yang melelahkan.Ye, aku seorang pendidik.Namun aku juga insan biasa.Punya rasa, hati dan perasaan.Aku hanya menjadi diriku sendiri.Menulis apa yang ak...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded