Profile cover photo
Profile photo
Azmir Biz Ismail
39 followers
39 followers
About
Azmir Biz's posts

Post has attachment
Budaya 'Copy' Kembali
Pemilik pakej RajaAdsense membuat posting di FB beliau (dibawah) tentang produk Raja Adsense dijual secara tidak sah di lelong.com.my Dan saya pun membuat periksa di lelong.com.my. Betul rupanya, di sini linknya, tapi telah hilang, dibuang oleh lelong. Kasi...

Post has attachment
Tulislah Walaupun Sepotong Ayat 1
Sebenarnya banyak idea untuk menulis. Tetapi, terlalu banyak sehingga tepuk otaks ini. Yang pasti 2017 adalah tahun perniagaan Ome, InsyaAllah.

Post has attachment
Budaya 'Sharing Is Caring' Yang Membinasakan
Membaca post tuan Shamsuriyadi mengenai penyalahgunaan penyebaran ebook tipsptd.com , di blog beliau, mengingatkan saya budaya 'sharing is caring' yang diamalkan oleh sebahagian besar warga online negara, mengenai ebook. Saya pernah membeli banyak ebook kel...

Post has attachment
My first fx post

Post has attachment
Cawan Anda Sudah Penuh ....
Satu pelajaran mengenai bisnes ... A zen koan (instructional story): Nan-in, a Japanese master, received a university professor who came to inquire about Zen. Nan-in served tea. He poured his visitor's cup full, and then kept on pouring. The professor watch...

Post has attachment
Sebenarnya Kita Dah Ada Apa Yang Diperlukan
Bila nak buat apa2 bisnes, selalu ditekankan ilmu itu  penting, dan harus cari ilmu. Apa yang berlaku kalau kita ada mcm2 ilmu, kita tak tahu nak pilih mana satu, dan terus tercegat, tiada tindakan. Kenudian kita bermula balik, dan perkara semula berulang. ...

Post has attachment
Apa Hubungan Bakat Dengan Fokus?
Pengajaran Pertama: Bakat sentiasa ada. Untuk ia berjaya, fokus dan usaha bakat tersebut. Menidakkannya akan 'mengosong'kan jiwa. Bukan senang, tetapi boleh dilakukan. Bagaimana? Next post kita cerita...

Post has attachment
6 Petua Untuk Berjaya Oleh Irfan Khairi
Saya sempat mengikut live broadcast IK  malam ini (16/11), di mana beliau menggunakan Facebook untuk buat live broadcast, di page beliau di sini . I did not know you can do that! :) ... Beliau Memberi 6 Petua Kejayaan Have Fun Don't Reinvent The Wheel Matla...

Post has attachment
Kuasa Fokus - Bagaimana Untuk Mendapatkannya
Ome ada menulis satu post mengenai cara mendapat fokus di blog bisnes Bahasa Inggeris Ome, di sini . Secara ringkas, di bawah Ome senaraikan langkahnya Kecilkan skop bisnes anda Rancang pelan tindakan untuk bisnes anda Jalankan (Execute) Tindakbalas - Belaj...

Post has attachment
Anda Mahu Terus Beli Dari Taobao, Ini Caranya ....
Sebagai seorang lecturer, saya ada sekumpulan pelajar dari negara China. Bila borak-borak dengan mereka tentang beli-belah online, mereka menyebut Taobao.com, sebagai laman kegemaran mereka membeli-belah. Katanya, harga murah. Saya bertanya, mengapa tidak a...
Wait while more posts are being loaded