Profile cover photo
Profile photo
Illa Fira
14 followers
14 followers
About
Illa's posts

Post has attachment
Mari Memasak Nasi Kerabu (Resepi)
 Sejak first time makan nasi kerabu.. memang aku dah suka sgt ngan nasi kerabu.. ni kali kedua la nasi kerabu di masak di rumah aku.. so sbb nak simpan resepi nie.. supaya nnt aku leh try masak sendiri .. so abadikan laa dalam blog nie.. so mari laa kita te...

Post has attachment
CSR Baby Merdeka
 31 Ogos hari tu ada program CSR Baby Merdeka.  Excited semuanya nak tgk baby.  Masa kami kesana cuma ada 3 orang saja baby yang telah dilahirkan.  Dan yang lain2 tu lahir 30 Ogos.   Dapat la sampai hamper dan saguhati berupa pembukaan akaun sspni plus bern...

Post has attachment
Taklimat Sukarelawan GEMA
 Sejak Ogos lagi dah register nak join jd sukarelawan nie Jadi 04 September hari tu first meeting ngan AJK.  Bahagi group dan briefing sikit pasal GEMA.   Aku, adik dan kwn2 dia ditempatkan untuk games Badminton yang akan di adakan di Kompleks Sukan USM.   ...

Post has attachment
Aloha Hawaiian Nite PPNP Dinner 2016
 Lamanya tak update blog.  Hmm mode menulis tu makin kurang.  Sedangkan banyak aktiviti dan program berlangsung.   Februari lalu telah diadakan Aloha Hawaiian Nite PPNP Dinner di The Light Hotel Seberang Jaya.  Tema ofkos la Hawaiian.  Setiap cawangan perlu...

Post has attachment
Coret-Coret 2015 Part 1
 Januari First time sertai sukarelawan.  Membantu mangsa-mangsa banjir di Kelantan.  Satu pengalaman yang pasti tidak dapat dilupakan.  Kami bertujuh wakil dari Pulau Pinang.   Februari 1. Bercuti ke Telok Batik pada 14/02/2015 2.  Promosi kat Karnival Pend...

Post has attachment
Coret-Coret 2015
 Januari First time sertai sukarelawan.  Membantu mangsa-mangsa banjir di Kelantan.  Satu pengalaman yang pasti tidak dapat dilupakan.  Kami bertujuh wakil dari Pulau Pinang.   Februari 1. Bercuti ke Telok Batik pada 14/02/2015 2.  Promosi kat Karnival Pend...

Post has attachment
PTPTN @ Jom Heboh
03/10/2015 dan 04/10/2015 hari kami join program Jom Heboh.  Aku bertugas pada hari Sabtu dari jam 8:30 pagi smpai la 10:00 malam.. Memang penat teramat tetapi sangat2 enjoy.  First time join event besar mcm ni selepas Karnival Jom Masuk U  Team Hari Sabtu ...

Post has attachment
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2014 (APC)
Alhamdulillah... dapat penghargaan dari majikan.  Sesuatu yang tak pernah terlintas pun.. Selalunya tengok ayah je yang dapat. Kali ni giliran aku plak.  Mungkin sekali seumur hidup mana nak tau kan. Jadi bersyukur atas penganugerahan ni. Majlis di adakan d...

Post has attachment
Shell Out Tak Halal???
Shell Out.. masa tgk org ramai2 post makan kat sana .. macam teringin je sebb peminat seafood.  So plan next time balik Kajang nak singgah. Jadi hari selasa tengok rancangan 'MELETOP'.. Dari situ dapat tau owner restoran tu Chinese.  Adik aku yang excited t...

Post has attachment
Nasi 7 Benua @ Koo Boo Cafe
First time tgk cousin upload pic mkn kat sini mmg teringin nak try. So decide cari location.  Rupanya dkt je ngan ofis n rumah.. Kalau dr rumah dlm 6km tp kalau dr ofis dalam 1,5km je.. Landmark Next To Sungai Ara Mini Stadium, Jalan Tun Dr. Awang, Pulau Pi...
Wait while more posts are being loaded