Den 9 maj ställde jag frågorna: Vad tror ni om skillnaden i användande och användare i förhållande till Facebook? Vad är det som gör att ni väljer Google+ framför Facebook? Och är 2012 året då Google+ blir mainstream? Därefter frågade jag: Vad är vår nästa post här? Vad handlar den om, vem på TV4 skriver den? Här är min sammanfattning av dittills 231 kommentarer till mina inlägg. Det har kommit fler sedan dess.

Kvalitet på inlägg och kommentarer är mycket högt på Google+. Engagemanget är stort och utgår från intresse. Därför finns en öppenhet att delta i diskussioner och att cirkla utanför den egna kretsen. Kunskapsnivån är hög, och användare är intresserade av att lära och dela med sig av kunskap. Stämningen beskrivs som trevlig och rolig. Användarna beskrivs som engagerade, aktiva och trevliga.

Funktioner som uppskattas i Google+ är Ripples, Cirklar, hangouts, redigeringsmöjligheter och att inlägg kan göras direkt från Gmail.

Google+ kanske inte blir mainstream under 2012, men är en kanal att räkna med. Många uttrycker oro över att Google+ ska bli mainstream och att stämningen och kunskapsnivån då försämras.

Många kommentarer handlar om hur TV4 kan använda hangouts på olika sätt, exempelvis i samband med samhällsprogram och nyheter, bakom kulisserna och i sändning. Uppdateringar kan vara allmänna om nyheter, kommande program eller specifika för sport och olika format. Viktigt att kunna diskutera innehållet och aktuella samhällsfrågor. Och viktigt att forumet används i syfte att kommunicera med användarna och inte till statisk information och till reklam.

Jag har fått många bra länkar som jag fortfarande går igenom. Tack alla som delade och delade med sig! Vänligen, Åsa Stjernfeldt
Shared publiclyView activity