Profile cover photo
Profile photo
Joan Moragues i Penella
2,373 followers
2,373 followers
About
Joan's posts

Post has attachment
Muchos instrumentos tradicionales han desaparecido, otros están desapareciendo, y a su vez también se recuperan en algunos lugares. Hay que decir que aveces se recuperan sin un orden, sin atender a una fidelidad histótica de lo que fueron, un estudio serio. También hay otra tendencia que es la construcción de instrumentos para tocar ahora, con las afinaciones contemporáneas, por tanto hay muchas opiniones de como se deben construir o no. Realmente somos muy pocos los que nos dedicamos a esto de la música tradicional, en el conjunto de la sociedad, somos una minoría.

Post has attachment
La cosa té la seua explicació; en aquest cas, plural. Per començar, fixem-nos en els polítics i la llengua que empren en les seues intervencions parlamentàries: sembla talment que disserten a les Corts murcianes o extremenyes, si n’exceptuem un minut o dos de valencià al mes. I això s’esdevé fins i tot en les intervencions del senyor Joan Lerma, Molt Honorable President del Govern Valencià, que pel càrrec que ostenta hauria de donar exemple i, en canvi, en passa olímpicament.

Post has attachment

Post has attachment
Per a l'organització, "són un clar exemple d'aquesta lluita el col · legi Ciutat d'Oviedo de Torrevella, la denúncia de les comunitats educatives de Calp, Elx i Torrent contra la construcció dels Centres d'Iniciativa Social (CIS), els tancaments de Martínez Valle i Bonavista d'Ontinyent i el Ciutat de Cremona d'Alaquàs per la supressió d'unitats d'infantil, la reivindicació del dret d'aprendre en valencià de la Plataforma PROU de la Vall d'Albaida i del CEIP Pare Català de Benimaclet, i la defensa per la ensenyament públic de les cinc escoles de la ciutat de Castelló ", han enumerat.

"Volem que l'Acampada per l'Escola Pública sigui també un espai de denúncia: continuarem fent visible el rebuig de la comunitat educativa a la Lomce, que començarà a aplicar-se el curs vinent a Primària i en FP Bàsica; també volem denunciar les retallades realitzats en les beques de menjador, llibres, transport, les retallades en les plantilles docents, la creació del districte únic i de l'augment de la ràtio a les aules, la rebaremació de docents interins amb una àmplia experiència laboral i la retallada d'unitats en valencià, així com de Cicles Formatius ", resumeixen els organitzadors.

Post has attachment
Quan porte un cert temps representant un espectacle, doncs els nervis són per aconseguir que cada moment estiga al seu lloc, estigues treballant en present, estar viu, estar porós del que estiga succeint. Que no siga com una cosa apresa, mecanitzada… Que és el que és, no? S’ha d’aprendre de memòria, après, els gestos, els moviments, el text… I costa intentar que semble que allò està passant en eixe moment. Això és el que et suposa estar en eixe moment punt de tensió necessari per  actuar. I bo! I nosaltres, els que hem fet l’obra, abans de fer la funció, el que hem fet ha sigut fer la funció sencera per a nosaltres.  I això també et dóna una mica de tranquil·litat per a després eixir.

Post has attachment
“He hagut de venir fins a Godella per a escoltar dos de les interpretacions més brillants de les meues obres que he sentit mai”, va afirmar emocionat i agraït aquest aragonès Premi Nacional de la Música. Es tractava de Los Cantos del plenilunio, per a flauta i violí que van interpretar Álvaro Octavio i Juan Carlos Garvayo i del Quartet d'Agrippa en el qual van demostrar les seues qualitats Goga Dimchevski, Alejandro Friedhoff, Juan Carlos Garvayo i Joan Enric Lluna. Precisament, un altre Lluna, Juan Lluna el pare del director del Festival i pintor de reconegut prestigi, va regalar al músic homenatjat un quadre costumista pintat per ell mateix. El comiat, al ritme del jazz de Paquito D’Rivera, i els sols de Goga Dimchevski i Alejandro Friedhoff van precedir el gran regal que van oferir els músics, no solament a García Abril, sinó a tot el públic, amb les variacions de Happy Birthday de Peter Heidrich.

Post has attachment
"En la línia que mantenim de creació i impuls de propostes educatives i culturals ara ens proposem fer una edició d'un nou conte d'en Fermí i la Valentina populars personatges del Mas Casablanca que, en aquesta ocasió, viuran les seves aventures a la Catalunya del Nord", expliquen des de l'associació dels Amics de la Bressola que aquest dimarts han encetat una campanya de micromecentatge al web de Verkami per finançar aquest volum.

Post has attachment
Els responsables polítics que han dimitit, com els que encara es mantenen en els seus càrrecs, s'han caracteritzat per la manca de diàleg, de consens, i d'acords amb la comunitat educativa. Es podrien citar molts exemples, com ara: les retallades d'unitats, els currículums de primària, les retallades en les plantilles de totes les etapes, l'acord de professorat interí, les agressions continues a les condicions laborals del professorat, atacs al valencià, l'aplicació precipitada de la LOMQE, l'afavoriment de la privatització de l'ensenyament (CIS, concertacions), etc.

Post has attachment
Ara, però, vuit-cents anys després, els temps de pau i prosperitat comencen a esvair-se sota l’ombra d’una revolta incipient a Mossaràbia, un petit poble que, tip dels abusos, reclama la independència de Catalunya. El vell Màrius Gal·lè i el seu deixeble, l’agent Bernat de Tallaferro, són els encarregats de dirigir i mobilitzar les forces civils, polítiques i militars, i d’activar la xarxa de la diplomàcia internacional per mirar de sufocar la revolta. Amb la novel·la Germans del sud, Hèctor Bofill capgira els termes de la història i ens ofereix una epopeia amb molt d’humor que arrossega el lector per un huracà de lluites de po­der i de passions viscerals. La narració d’un conflicte que pot evocar un món fruit d’una imaginació literària desbordant o de la realitat profunda que vivim en el present. «Els pobles veïns sempre s’acaben fent la guerra. Alguna cosa ens corca per dins i ens demana que torni a emergir el conflicte...»

Post has attachment
(...) donen suport al PP de València pel que fa a la reclamació de rebre més diners destinats en infraestructures, però no recolzen l'anticatalanisme "agitat des del Palau de la Generalitat, conseqüència del suposat perill separatista tant per criminalitzar el tripartit como per a demanar més diners a Madrid", segons aquest diari digital. "Catalunya és el primer proveïdor i client de la Comunitat Valenciana", ha dit el president de l'empresa Cierval, José Vicente González, "i qualsevol actitud que posi en perill això no és precisament el més adequat", ha afegit. El rotatiu recull que el País Valencià és el primer client català a l'Estat espanyol, amb compres per 7.500 milions d'euros anuals entre el 1995 i el 2010.
Wait while more posts are being loaded