Profile cover photo
Profile photo
Twente Airport
83 followers -
Twente Airport - challenge entrepeneurs
Twente Airport - challenge entrepeneurs

83 followers
About
Twente Airport's posts

Post has attachment
Vliegtuigen kunnen in de toekomst van lichtere materialen gemaakt worden, mede door onderzoek van de Universiteit Twente. Hierdoor worden toestellen veel stiller en zuiniger.  

Het volledige artikel is te vinden op de site van RTV Oost: 
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=184303

#luchtvaart #innovatie #twenteairport

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Enkele aanwezigen gaven hun reactie op dit bijzondere moment. Onder hen ook Dik Wessels, consortium Reggeborgh/Aviapartner.

Dik Wessels: "Het is een bijzonder gevoel. Ik realiseer me dat dit een historisch moment is. Een prachtige lange baan met verlichting aan, dan weet je dat je als Twente wel meedoet in de grote wereld."
Photo

Post has attachment
Enkele aanwezigen gaven hun reactie op dit bijzondere moment. Onder hen ook Ton ten Vergert, regiosecretaris bij de Kamer van Koophandel.

Ton ten Vergert: "Ik ben al 25 jaar betrokken bij de luchthaven Twente. Deze mijlpaal moeten we koesteren. Met één baan kunnen we hier meer dan duizend banen creëren. Ik heb veel respect voor Dik Wessels. We geloven er van harte in dat dit een succes wordt. De luchthaven is goed bereikbaar via de A1 en in de toekomst per spoor. Binnen een uur rijden wonen drie miljoen mensen, binnen twee uur zelfs 33 miljoen. Daarmee is de catchment area groter dan die van Schiphol."
Photo

Post has attachment
Enkele aanwezigen gaven hun reactie op dit bijzondere moment. Onder hen waren Mark van Onna (Directeur Port of Twente; links) en Tom Masselink, regiomanager van VNO-NCW Twente.

Mark Van Onna: "Dit is een mijlpaal voor de regio Twente. Dit is belangrijk voor de regio en ook voor de logistieke sector in de regio."

Tom Masselink: "Het is een bijzonder moment op een mooie plek. Dit moment is van historische waarde, leuk om daarbij aanwezig te zijn."
Photo

Post has attachment
Enkele aanwezigen gaven hun reactie op dit bijzondere moment. Onder hen ook Leo van der Ree, directeur van Area Development Twente.

Leo van der Ree: "Dit is de afronding van een heel intensieve fase, die veel energie heeft gekost. Het is een fijn gevoel om nu met de uitvoering te kunnen beginnen. Het is fantastisch dat er zoveel mensen zijn gekomen om dit bijzondere moment met ons te delen."

#twenteairport   #twente   #overeenkomst  
Photo

Post has attachment
De handtekeningen zijn gezet; de #overeenkomst van Luchthaven Twente is een feit!

(foto: Eric Brinkhorst)
Photo

Post has attachment
Over circa een uur is het zo ver. Dan zullen Dik Wessels namens het consortium Reggeborgh/Aviapartner en Peter den Oudsten namens Area Development Twente, hun handtekening zetten onder de concessieovereenkomst.
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Overeenstemming met Reggeborgh en Aviapartner over ontwikkeling Twente Airport

Het consortium Reggeborgh en Aviapartner is het eens geworden met Area Development Twente (ADT) over de ontwikkeling en exploitatie van luchthaven Twente en een bijbehorend bedrijventerrein. De concessieovereenkomst wordt nu naar de Gemeenteraad van Enschede en Provinciale Staten van Overijssel gezonden.

ADT voorzitter Peter den Oudsten, tevens burgemeester van Enschede, is erg verheugd met dit resultaat. “Dit is een zeer belangrijke stimulans voor de economie van Twente, aldus Den Oudsten. 

Lees het hele bericht hier: http://tinyurl.com/qfhvgxn
Photo
Wait while more posts are being loaded