Profile cover photo
Profile photo
Zie Has
2,403 followers -
Blogger
Blogger

2,403 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Selamat Berpuasa & Selamat Hari Raya
Salam ... Alhamdulillah, dua minggu dah kita menyambut Ramadhan Kareem. Belum terlambat rasanya untuk BW ucapkan selamat berpuasa dan selamat beramal buat semua muslimin dan muslimat. Selamat Berpuasa & Beramal Dan juga tidak terlalu awal juga rasanya untuk...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Pusing Taman 99 Wonderland Ala Mini Zoo
Salam ... Korang tau kan 99 Wonderland? Taman yang tengah vira sekarang ni. Taman ala-ala mini zoo dekat Selayang, Selangor. Taman yang family friendly gitew. Destinasi pertama kami, taman burung. Sekarang diorang tengah buat promosi masuk percuma. Minggu n...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Alamak! Jatuh Menjunam Dari 10K ke 3K
Salam ... Alamak! Jatuh menjunam. Dari hampir 10,000 jatuh menjunam jadi 3,000++. Jatuh menjunam, terduduk gitew :) Apa yang jatuh menjunam tu? Apa lagi kalau bukan pageview blog BuatWanita.Blogspot.com :) Yer betul, waktu aktif berblogging, pageviews sehar...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Resepi Kuih Abok Abok Sagu Loyang Mudah & Simple
Salam ... Pernah dengar kuih abok-abok tak? kuih yang diperbuat dari sagu, diletakkan gula perang atau gula melaka ditengahnya, lepas tu balut dengan daun pisang bentuk kon dan dikukus. BW suka kuih ni, tapi tak ramai peniaga yang jual. Kena tunggu bulan pu...
Add a comment...

Post has attachment
Alahai Hanya 14 Entry Sepanjang 2017
Salam ... Punyalah tak berapa nak update. Sepanjang 2017, hanya published 14 entry sahaja. Alahai, busy sangat la magaknya. Entry pun lebih kepada entry ucap selamat sahaja, sadis ;) Gambar sekadar hiasan. Mee sarang @ mee bungkus telur, resepi penuh, Klik ...
Add a comment...

Post has attachment
Si Adik Pula Bawa Bekal Ke Sekolah
Salam ... Dulu masa si Kakak darjah satu BW excited cerita pasal anak bawa bekal, Klik Sini dan Klik Sini . Sekarang si adik pula dah masuk darjah satu :) Masih lagi menu seperti si kakak darjah satu dulu ;) Actually si kakak masa darjah satu semangat sanga...
Si Adik Pula Bawa Bekal Ke Sekolah
Si Adik Pula Bawa Bekal Ke Sekolah
buatwanita.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Selamat Tahun Baru 2018
Salam ... Selamat Tahun Baru 2018 buat semua :) Actually kan, tahun 2017 BW tak ada set apa-apa azam penting pun hihi. So tak ada apa yang tercapai dan tak ada apa yang tak tercapai. Just go with the flow with no target, no stress. Ada sesiapa yang tak set ...
Selamat Tahun Baru 2018
Selamat Tahun Baru 2018
buatwanita.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Boikot Starbuck, Coca-Cola, Colgate, McDonald
Salam ... Jom Boikot Starbuck, Coca-Cola, Colgate, McDonald. Demi rakyat Palestin, demi Jerusalem, demi Baitul Magdis Dah lama dah boikot. Tapi kenapa boikot empat jer? Kita kan manusia biasa, mustahil nak boikot semua. So kita boikot yang memang terbukti s...
Add a comment...

Post has attachment
Makcik Pakcik Bawang Dah Pindah Maki Di Blog Ke??
Salam ... Korang selalu tak bila baca entry sensasi atau viral terjumpa banyak komen dari makcik-makcik dan pakcik-pakcik bawang? Dahsyat diorang kalau komen, tahap maki hamun ... Tapi kan, kadang-kadang bila baca blog, ada juga jumpa komen maki hamun ni. B...
Add a comment...

Post has attachment
Karnival Upin Ipin Luar Biasa 2017 Maeps Happening
Salam ... Korang join Karnival Upin Ipin tak? Start jumaat yang lepas, sampailah hari ahad ni. Macam karnival yang lepas juga, memai ramailah pengunjung, happening sangat tau. Karnival Upin Ipin #upinipinluarbiasa 2017  Karnival upin ipin ni tak sesuai untu...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded