Profile

Cover photo
Mar Dar
28 followers|56,457 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Dubravko Jošić.....

....Poštovana gospođo Periša-Čakarun, kao voditeljici IMS moram izraziti najdublje ogorčenje govorom mržnje vaše urednice JAGODE BASTALIĆ.
O liku i djelu dotične uglavnom se sve zna, naročito mi utemeljitelji HDZ s Brodsko posavske županije i ja osobno kao zamjenik zapovjednika 139.br.HV iz Sl.Broda.

Jer je dotična pobjegla 1990.g. s HRT u Okučane, bila urednica tzv, srpskog radija Okučani, kćer komandanta tzv. Prve slavonske udarne tenkovske divizije VRSK i njen brat Saša Bastalić, kapetan iste agresorske vojske.
Kako je i zašto dotična došla 1996.na HTV je pitanje besramne politike na HRT......

 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Mate Bašić / Projekt Velebit / Hrvatsko nebo

......Memoari o imaginarnim bićima, stvarima i pojavama

Josip Manolić ima čak 2157 dana u borbenom sektoru, kaže Registar branitelja Predraga Matića (sjećate li se, braćo i drugovi, umirovljenoga brigadira Freda, olimpijskog dobitnika devet državnih odličja, nastavnika razredne nastave (nizerazrednog učitelja, dakle), čovjeka koji je osobno uništio najmanje devet jugoslavenskih tenkova, bivšega ministra branitelja, danas običnoga zastupnika SDP-a u Hrvatskom Saboru, dao mu dragi Bog svako dobro?)

Osobno, i ja tvrdim da je Domovinski obrambeni rat započeo 1990, ali mi ne ide u glavu da bi Joža Manolić bio – po Fredovu registru! – jedini preživjeli hrvatski Spartanac, jedini opstali s hrvatskih Termopila, jedini Robinsonov Petko s otoka izgubljenih i/ili dobivenih bitaka, najveći heroj Domovinskog rata s 2157 dana u borbenom sektoru, veći od Tuđmana i/ili Šuška, da ne govorimo o nekima današnjim jadnim, osuđenim i neosuđenim generalima, pukovnicima, bojnicima, satnicima, natporučnicima, stožernim narednicima ili onima kojih u predragom Matićevu Registru uopće nema.
Bolje od toga – kako stvari stoje – pod stare je dane Joža Manolić postao čak i – pisac.
U pomalo zanemarenoj književnoj formi (memoaristika), ali ipak pisac. Makar kao tzv. svjedok povijesti. Naime, takozvani. Jer, on bi ipak mogao biti “svjedok povijesti”, samo kad ne bi bio – takav kakav jest.......
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Ilija Vincetić .......
Naprotiv, radi se o malicioznom, očigledno orkestriranom, pokušaju nanošenja štete instituciji Predsjednika Republike Hrvatske i naravno, osobi Predsjednice.
Zabrinjava, pri tom, činjenica da se za taj napad, kao sredstvo, koristi INSTITUT sukoba interesa, kroz INSTITUCIJU – Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, protiv INSTITUCIJE Predsjednika Republike Hrvatske.
Malo ozbiljnijom raščlambom „slučaja“, vrlo brzo, čak i laik, može sa visokim stupnjem sigurnosti zaključiti da nema ni razloga ni za sumnju u mogući sukob interesa, u najrigidnijem tumačenju odredaba Zakona o sprječavanju sukoba interesa.
Što god Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović radila u SAD-u, odnos njenog privatnog (odmor, provod, troškovi putovanja i boravka) i javnog interesa (kontakti, saznanja, poveznice, dogovori, mogući aranžmani u područjima u kojima Predsjednica ima ovlasti) nedvojbeno su na strani javnog interesa, čime se eliminira postojanje SUKOBA INTERESA.
Čak i ako zanemarimo neka (po meni netočna) mišljenja da je osoba, ili osobe, zadužene za formalno-pravne aspekte „slučaja“, nedvojbeno „propustila“ poduzeti neke strogo formalne obveze, javnost je bila upoznata s putovanjem Predsjednice, odnosno odsustvom iz zemlje, u mjeri koja jasno govori o cilju (destinaciji), vremenu trajanja, načinu putovanja, karakteru i cilju putovanja.
O detaljima Predsjednica nije bila dužna upoznati javnost. Neki državnički poslovi se obavljaju u posebnim okolnostima i procedurama.....
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Ivica Marijačić..........

.....Petrov i Bulj tvrdili su da Karamarko mora napustiti Vladu jer se zauzimao za prekid arbitraže s Mađarima oko Ine i tako, smatrali su oni, radi protiv hrvatskih interesa. Karamarko, pak, nikada na Vladi nije zatražio prekid arbitraže, samo je neformalno razmišljao o tome prijedlogu govoreći da bi valjalo razmisliti i o opciji hrvatskoga napuštanja spora jer vrlo lako Hrvatska može izgubiti taj spor i platiti enormnu, u milijardama kuna, odštetu. Poslije svega pokazalo se da je Karamarko dobro razmišljao, da je zapravo bio u pravu, ali ga nitko nije slušao, štoviše to je iskorišteno kao povod za njegovo rušenje prvo u Vladi, a onda i s vrha HDZ-a. Aktualni premijer Andrej Plenković sada ne govori koliko će Hrvatsku stajati izgubljeni arbitražni spor, na koji je upozoravao Karamarko, ni koliko su Hrvatsku stajale odvjetničke usluge. To sada ne pitaju ni Mostovi dužnosnici Miro Bulj ni Božo Petrov. Miro Bulj sada demagoški lamentira kako će sada hrvatska sirotinja kupovati opet ono što je bilo njezino. No pitanje je, koliko bi novca Hrvatska uštedjela da se povukla iz arbitražnoga spora kao što je Karamarko razmišljao, odnosno koliko će novca stajati demagoški populizam i diletantizam Bože Petrova i Mira Bulja, koji su umjesto da poslušaju Karamarka, njegovo razumno razmišljanje iskoristili za njegovo rušenje........

 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Još jedno proročanstvo brigadira Ilije Vincetića . Objavljeno 24. studenoga 2015. I niz pitanja .Jasnih pitanja i upozoravajućih.Odgovora ni danas nema pilatovsko pranje ruku samo, svih i svuda . Ali i najave da će se nastaviti istom politikom .I predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Davora Ive Stiera na žalost i generala Damira Krstičevića ali i Milijana Brkića i niz drugih čelnika "novoga HDZ-a " građanskog i "antifašističkog "

Jasno je i poručeno ovih dana svim Hrvatima BiH . Važan je "europski put " BiH sa prijateljima Bošnjacima. Nestanak Hrvata BiH iz Bosne i Hercegovine može biti biti i kolateralna šteta tog europskog puta .

Daran Bašić/Hrvatsko nebo

Ilija Vincetić

TKO ĆE SNOSITI ODGOVORNOST ZA OVO BESPRIZORNO IGNORIRANJE INTERESA REPUBLIKE HRVATSKE??

Osobno sam imao u rukama jednu “ekspertizu” koju je po narudžbi tužiteljstva BiH radio umirovljeni visoki časnik VRS (i djelatnik njihove sigurnosno-obavještajne zajednice). Vrvi podacima iz taksativno navedenih “klasificiranih” dokumenata (kao izvora na koje se ekspert poziva).

Zašto Republika Hrvatska nije tražila reciprocitet u pristupu arhivima ARBiH i VRS.?

Koliko je neistraženih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH?

Koliko je prijava odbačeno zbog nedostatka dokaza??

Koliko je djece pobijeno u Vukovaru, Slavonskom Brodu i brodskoj Posavini, u Županji i županjskoj Posavini?

Zar Republiku Hrvatsku ne zanima tko je to počinio??

Koliko je postrojbi VRS “ratovalo” (u agresiji) na teritoriju Republike Hrvatske?

Koliko je Bošnjaka, oficira JNA sudjelovalo u agresiji na Republiku Hrvatsku na strani agresor?

Ako je Bosna i Hercegovina pravna država, kapacitirana za preuzimanje odgovornosti za obveze iz međunarodnih sporazuma, zašto je ovaj sporazum potpisan bilateralno a primijenjen unilateralno?

Zar Republiku Hrvatsku ne zanimaju dokazi o počiniteljima ratnih zločina nad njenim državljanima, na njenom teritoriju??

Odgovorite na ova pitanja gospodine Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske Zorane Milanoviću!!
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Uz jučerašnji prijenos kostiju hrvatskih mučenika ..
Marija Dubravac/Hrvatsko nebo
.....KOSTI PRAVEDNIKA
....Ove su kosti nekad bile ljudi,
Ratnici hrabri, mučenička braća,
U prahu njinom vječna čežnja žudi -
Milo za drago nek Bog vječni vraća
Onim što grešnom pobiše ih rukom
Kiteći čela crven slavolukom......
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
16. siječnja 1993. važan je datum zbog vrlo važnog događaja.
Naime, tog datumam Ministar obrane BiH (dakle ne HZ HB nego BiH) Božo Rajić izdao je zapovjed o pretpočinjavanju postrojbi A BiH HVO-u u onim provincijama koje su po Vance-Owen pripale Hrvatima (3, 8. i 10), a isto tako da se postrojbe HVO-a pretpočine A BiH u onim provincijama koje su po Vance-Owen planu pripale Muslimanima (1. 5. i 9.).
Ovdje dakle imamo nekoliko vrlo bitnih događaja u siječnju 1993. godine kao što su Vance-Owen plan i dogovori oko realizacije istog, zatim događanja u Gornjem Vakufu/Uskoplju, pa onda ova zapovjed Bože Rajića (koji je u to vrijeme bio visoki dužnosnik HDZ-a BiH, i koji je na poziciji Ministra obrane BiH zamjenio također Hrvata Jerka Doku) i na kraju blokadu ceste u Kaćunima od 19. siječnja koja predstavlja početak muslimansko-hrvatskog građanskog rata u BiH, unatoč tome što smo imali incidente i iskrenja još 1992. godine, navlastito u Prozoru, Novom Travniku i Uskoplju.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Dr.Josip Stjepandić /Hrvatsko nebo

.....Na zaštiti intelektualnoga vlasništva zarađujem (dijelom) svoju plaću, a proces u znanstvenoj publicistici poznat mi je kao uredniku desetak znanstvenih časopisa na području inženjerstva, informatike i menedžmenta. Svoje radove objavljujem s 50-tak koautora sa svih strana svijeta, tako da s tim svojstvima unekoliko zastupam sadašnju svjetsku praksu na ovim područjima.
U sporove na meni stranim temama poput filozofije zapravo se ne bih htio miješati, ali u ovome sam slučaju opet namirisao smrad skojevskoga vučjega čopora, koji je lani izgrizao neke meni vrlo drage ministre, tako da sam slučaj razmotrio s mojim skromnim sredstvima.

Protokol analize spornoga članka s pomoću softvera Plagscan nalazi se u privitku.

Oprostite, ali ja tu ne vidim ništa posebno, osim jedne rečenice od 35 riječi! Kad sam njezine tri glavne sekvence stavio u tražilicu, našao sam milijune pogodaka, slijedom čega je originalnost takve rečenice teško dokaziva.

Ja naravno ne isključujem da postoji neki bolji softver, koji nalazi veću podudarnost, ili da ja filozofijski rad naprosto premalo razumijem. Znakovito je da je profesor emeritus Igor Čatić, moj bivši profesor, potpuno neovisno od mene došao do sličnoga zaključka, kojeg je preksinoć iznio u emisiji Otvoreno. Stoga Vas pozivam ovim putem da meni, a i svekolikoj javnosti objasnite kako ste došli do Vašega dalekosežnoga zaključka da je predmetni članak “po definiciji plagijat”, koji se mora žurno sankcionirati.

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/01/12/dr-josip-stjepandic-dr-ivanu-dikicu-u-ovome-sam-slucaju-opet-namirisao-smrad-skojevskoga-vucjega-copora/
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
D.Dijanović ....

...U vrijeme Račana započinje sustavno uništavanje INA-e

U vrijeme Račanove vlade započelo je sustavno uništavanje ove strateške kompanije. Naime, upravo su tada, 2003. godine, kao što je nedavno podsjetio Ivica Šola, za mizernu cijenu prodana tzv. Bijela polja (koja deset godina kasnije proizvode više nafte nego INA i MOL zajedno!), a MOL je uz nisku cijenu otkupio 25,1 % dionica INA-e. Kasnijim kriminalnim aktivnostima Sanadera i kompanije samo je dovršen posao koji je započela trećejanuarska družina.

Danas, kad se najavljuje otkup dionica INA-e od MOL-a, sredstvima koja bi se dobila privatizacijom HEP-a, valja se dobro zamisliti što bi takva odluka dugoročno mogla donijeti Hrvatskoj. Naime, trenutno ne samo da ne postoje egzaktne procjene isplatiti li se Hrvatskoj otkup dionica INA-e, nego se potencijalno stvara opasnost da u budućnosti i HEP završi u rukama stranaca, posebno ako se uzme tradicija privatizacija na hrvatski način. K tome, javna najava otkupa dionica nije pretjerano mudar poslovni potez jer MOL stavlja u poziciju da diktira cijene iznad onih realnih......
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Zlatko Pinter.....
....SRPSKI NACI-FAŠIZAM NEKAD I SAD
„Srbi su kosmički narod koji je naselio sve planete, pa i Zemlju“ ;„Srbi su etnogenetski pupak Evrope i sveta“; „Srbi su narod arijevske krvi“; „Mi Srbi smo krenuli iz Indije u sam osvit civilizacije i naselili celi svet“; „Sanskrt je srpsko pismo, a drugi naziv za stare Srbe je: ‘Vede’“; „Svi znameniti ljudi, od Adama nadalje (uključujući i oca istorije Herodota, zatim Sokrata, Aristotela, Platona, Odiseja, Aleksandra Velikog, Ahileja, Homera, Cezara, slavne egipatske, grčke i rimske vladare), bili su Srbi“; „Srbi su stariji od Rimljana“, „Srbi su bili stanovnici Atlantide i od njih potiču Sumeri, Etrurščani, Tračani, Iliri…“ Kralj Artur i vitezovi okruglog stola su bili Srbi“; „Isus Krist je propovedao na srpskom“, „Aramejski je ustvari srpski jezik“, „Biblija je prvo napisana na srpskom jeziku a tek posle su je preveli Jevreji“,„Mojsije je ispisao 10 Zapovedi Božjih na srpskom pismu (jer tada Jevreji još nisu imali svoje pismo)“ a „Zapovedi je od Boga primio na Srpskom vrhu na Sinaju“; „Srbi su postojali i prije Adama“ – što nije nikakvo čudo ako se zna da je i „Bog bio Srbin“; „U 4. i 5. veku, cela Evropa je bila pod vlašću Srba – oni tada nisu bili najbrojniji u Evropi, ali su bili jako dobri konjanici, pa su krstarili kontinentom i vladali nad svima drugima“; „Srbi su se brojčano smanjili kao narod samo zato što su bili jako dobrodušni, miroljubivi i naivni, pa su to njihovi neprijatelji iskoristili da ih potisnu“; „Krojači novog svetskog poretka upravo i mrze Srbe zato što su oni najstariji genetski materijal čovečanstva“; itd., itd.........
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
Hrvoje Hitrec .....

.....Istina je uvijek samo jedna, u slučaju Bleiburga i Križnoga puta ona je izvan svake sumnje, i ta užasna istina – relativizirana ili posve potisnuta i u samostalnoj hrvatskoj državi gdje su sive oznaške strukture uspješno sprječavale istraživanja – i nadalje je otvorena rana koja je u spomenutom „Otvorenom“ tek površno dotaknuta. Bez potpunog tvarnog i arhivskog iskapanja, ostat će i nadalje temom koju orjunaši mogu zlorabiti i bagatelizirati, a još živi zločinci mirno sjediti na zrinjevačkoj klupi. Ako su već mrtvi, njihove mirovine primaju članovi obitelji, krvavo zaslužene mirovine.....
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mar Dar

Shared publicly  - 
 
....Suvremeni Titovi antifašisti, (kojeg li licemjerja u tom nazivu „antifašisti“), nastavili su istom „palijativom“ ukinuvši Saborsko pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu, ne dozvolivši da istina o mrtvima postane presuda njima samima, njima kao sljedbenicima diktatorske i zločinačke Titove ideologije....
 ·  Translate
1
Add a comment...
Basic Information
Gender
Male
Links
YouTube