Profile cover photo
Profile photo
Budubilis l OfficialBlog
27 followers -
SHARING IS CARING WHT
SHARING IS CARING WHT

27 followers
About
Posts

Post has attachment
PUISI : Soalan Tiada Jawapan
Bismillahirahmanirahim, Tatkala mata terbuka hati tertutup, Cinta tanpa rasa, Sayang berlandaskan benda, Aku tertanya apakah kita? Hari ini berdosa esok bertaubat, Hari ini buat lagi esok menyesal, Tak ada kesudahan dalam kehidupan, Adakala terdetik hati ra...

Post has attachment
Wanita minat memancing?
Assalamualaikum. Kerap orang 'bertanya khabar' tentang hobi yang selalu dipelopori oleh majoriti lelaki. Budu sama seperti wanita lain juga, tak minat pun dengan aktiviti memancing pada mulanya, berpanas dan merentungkan kulit. Segalanya berlaku salepas Bud...

Post has attachment
Terserempak dengan Ex-Bf?
Assalamualaikum, Wah! Wah! tajuk...kemain. Al-Kisah terjadi bulan lepas, masa tu Budu ke IOI MALL ada family lunch. Masa tengah pusing-pusing, perut rasa memulas terus den terkejor pergi toilet. Masa tu tiba-tiba teringat ex bf. Berjalan tak sampai berapa l...

Post has attachment
Bulan ke-2 Sorang Pelajar
Prof Kesayangan Assalamualaikum, Genap dua bulan Budu menjadi seorang pelajar. Bulan pertama excited-lah, masuk bulan kedua, lambakan kerja rumah semakin bertambah-tambah. Ah! ambil 4 subjek dalam satu semester nampak mudah tapi bahu den yang memikul ni ber...

Post has attachment
(2017) Sindiket Penipuan Melanjutkan Pelajaran Ke UITM
Assalamualaikum, salam ukhwah kepada rakan blogger dan pembaca. Belum terlambat Budu ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha. Kesibukan kerja dan tugas menyebabkan Budu langsung tak ada masa untuk jenguk blog yang dah usang dan berhabuk ni. Lagipun tak ada pelu...

Post has attachment
Melanjutkan Pelajaran
Assalamualaikum... Sorry geng sebab lama sangat Budu tak tulis blog ni. Tak sempatlah. Bukan sebab sibuk kerja tetapi sebab sibukkan diri dengan gym and bersukan. Berdasarkan tajuk, Budu nak cerita tentang niat Budu nak sambung pengajian. Budu bercadang nak...

Post has attachment
DAPATKAN! Koleksi Pakaian MANGO Malaysia Online
Semua
orang mahu kelihatan cantik bukan? Ada begitu banyak cara untuk tampil cantik
namun antara yang paling mudah namun agak melecehkan ialah dengan menjaga
penampilan. Anda harus tahu apakah gaya yang sesuai dengan anda dan jenis
pakaian apakah yang palin...

Post has attachment
Stories Of LIfe Kampung Girl : 1
KEHIDUPAN... Di sepanjang kehidupan, aku selalu mengharapkan agar suatu masa nanti, aku bakal ditemukan dengan seseorang yang bisa saling menjaga, mendidik dan berbahagia. Pun begitu, kehidupan bagaimana selalu di ingini manusia, melainkan mengharap segalan...

Post has attachment
Oh No! Obesiti
Assalamualaikum Perghhh lama giler tak update blog ni. Bukan sekadar bersawang malah berhabuk. Idea dan identiti pun lesap sekali. Apapun Budu menaip disini selama ni bukanlah untuk publisiti atau kerana duit sangat pun. Bab tu Budu mengaku tak terer dan se...

Post has attachment
Hidup Penuh Ber-aktiviti
Sejak berhenti kerja, hidup ni rasa stress dan tak seronok lagi. Apa yang kita pernah buat dulu semakin hari dah semakin hilang dan terbatas. Sometimes, kena plan satu aktiviti yang boleh buat kita rasa tenang dan habiskan masa dengan buat sesuatu. Bukan se...
Wait while more posts are being loaded