Profile cover photo
Profile photo
Kirjailija Janne Kellari
1 follower -
Scifi- ja fantasiakirjoja omalla tyylillä
Scifi- ja fantasiakirjoja omalla tyylillä

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Hetki tätä päivää ja häivähdys tulevaa.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Ylistetty Muuri, Vihan kääntöpuoli saatavilla verkkokirjakaupoista: AdLibris, Booky, Amazon, Suomalainen, Bod.. Hanki omasi!

Nyt myös loistavaan tarjoushintaan e-kirjana: Amazon, Google Play, Apple iBooks..

”Suomen oma Game of Thrones!!”
”Mahtava, jopa ensimmäistä parempi!!”
”Ehdoton ostos.”
”Siis hiton hyvää kamaa.”

”Kaukainen maailma, kaksi kansaa, jakautunut historia ja yksi nainen kaiken keskellä. Pelon valtakunnassa alkanut matka jatkuu muurin taakse, sodan ja vihan tuolle puolelle. Yksi totuus ei avannut maailman salaisuuksia ja nyt nainen jälleen tarttuu miekkaan, ei taistellakseen, vaan vapauttaakseen kaksi kansaa. Hän astuu hirmumyrskyn lailla yli tuhansien vuosien historian ja antaa maailmalle uuden mahdollisuuden. Yksi nainen voi muuttaa tulevaisuuden.”
https://www.jannekellari.com/
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Esikoisromaanini on julkaistu ja saatavilla useimmista verkkokirjakaupoista.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kevätsiivouksen yhteydessä löytyi laatikollinen vanhoja papereita ja niiden joukossa ensimmäinen valmiiksi saattamani kirja. Muista kyllä yhä, kuinka naputteli mekaanisella kirjoituskoneellani tuon yli kolmesataasivuisen tarinan.

Toiveikkaana, ollessani tuolloin jotain 16 vuotias, lähetin sen myös kustantajalle. Eihän se sieltä vastakaikua saanut, mikä oli karvas pettymys kaiken työn ja vaivan jälkeen. Olihan tuo lähettäminen tuohon aikaan 80-luvulla vähän vaikeampaa kuin nykyään liitetiedostona sähköpostiin, jonka osoitteen olet katsonut kustantamon kotisivuilta. Tuolloin etsit paperisen puhelinluettelon keltaisilta sivuilta kopiointiyrityksen, jonne raahasit tuon käsikirjoituksen. Sitten etsit kirjojen etulehdiltä kustantamon yhteystietoja, soitit sinne ja sait sitten postiosoitteen, jonne käsikirjoituksen lähettää.

Nyt kun miettii tuota vanhaa käsikirjoitusta, voi hyvinkin huomata sen keskeneräisyyden. Pakko kyllä myöntää, että itse tarina oli hyvä, ei siinä mitään vikaa ollut. Aika kankeaa vain teksti vielä tuohon aikaan kuitenkin oli ja melko ohuita olivat myös henkilöhahmot.

Siitä on nyt kolmekymmentä vuotta ja toivon ja uskon kehittyneeni kirjailijana, onhan esikoisteos lähes valmiina julkaistavaksi. Huomattavasti parantuneet omakustannemahdollisuudet ovat avanneet oven julkaista tarinoita ja antaneet marginaaligenreäkin edustaville tilaisuuden saada tekstiään esille.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kun avaa kirjan, ei välttämättä tule ajatelleeksi, kuinka monimutkainen prosessi on saada kirjan sivu näyttämään siltä, miltä se näyttää. Sehän on vain tummaa tekstiä vaalealla pohjalla, eihän siinä ole mitään mietittävää?

Nyt olen kolme päivää pyöritellyt eri fontteja, fonttiyhdistelmiä, kirjasinkokoja ja rivivälejä ja voin sanoa, että päätettäviä asioita on yllättävän paljon. Harmonia, selkeys, sopivuus aihepiiriin ja valittuun kirjakokoon täytyy kaikki punnita ja tehdä ratkaisu niiden pohjalta.

Montaa fonttia ei pidä sekoittaa, mutta toisaalta otsikoissa ja leipätekstissä ehkä pitää käyttää eri fonttia, mutta niidenkin pitää sopia yhteen. Fonttikoko ja riviväli pitää sovittaa niin, että lukeminen on helppoa. Toisaalta liian suuri fonttikoko vaikuttaa tunnelmaan ja myös kasvattaa sivumäärää. Ja myös koko kirjan tyyli, aihepiiri ja genre vaikuttavat valintoihin, sillä lastenkirja ja jännityskirja eivät voi näyttää samalta. Tavoitellaanhan niissä ihan eri tunnelmaa.

Ja sitten kun olet mielestäsi tuijottanut näyttöä riittävästi ja valinnut kaiken oikein, sitten pitää ottaa koetulosteita. Aina asiat eivät näytä samalta paperilla.

Toivottavasti ole päätynyt hyvään valintaan, ainakin itsestä siltä tuntuu..

Aivan vielä ei ola aika paljastaa tekstin sisältöä..
Photo
Add a comment...

Kotisivuni on julkaistu, vieraile osoitteessa www.JanneKellari.com.
Add a comment...

Post has attachment
Loppusuoralla ollaan, vielä viimeisiä korjauksia.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded