Profile cover photo
Profile photo
tia kamal
Living my life to the fullest.
Living my life to the fullest.
About
tia's interests
View all
tia's posts

Post has attachment
Memori: Jongkang Jongket
1998, Tampoi, JB Dulu rumah aku bersebelahan je dengan taman permainan. Buka tingkap bilik terus boleh nampak buaian, kolong, jongkang jongket..tu jelah yang ada seingat aku 😅 Aku ni boleh dikatakan terlalu percayakan orang masa kecik kecik. Lurus pun ya j...

Post has attachment
Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)
Assalamualaikum & salam sejahtera, Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan Terima kasih dekat  +Puteri I...

Post has attachment
NAK.
Tahun ni, aku nak ambil lesen kereta & nak turun berat badan. 10kg pun jadilah. #amboi #1kgpunpayah #likeseriously LESEN Umur pun dah lanjut. Bila lagi nak belajar main corner sambil  drift? (pfffft). Konon. Aku rasa makin tua, semangat aku makin mengecut. ...

Post has attachment
I Will Go To You Like The First Snow - Ailee (Lyrics) - GOBLIN OST
Siapa tak nangis masa Kim Shin jadi abu? Aku nangis teruk. Bagus nangis ni, dia kasi clear semua serabut dalam kepala. #gittew. Malam ni, episode baru akan ditayangkan (lebih kurang 3-4 pagi kalau translator rajin buat kerja laju. (benda free, jangan tamak....

Post has attachment
Cara mudah delete email di Gmail. (Tips)
Hari ini aku nak share tips men-delete email dengan mudah. Begini ceritanya, aku tengah lapang sikit hari ni. Jadi, aku rajinkan tangan bukak gmail.  Mak aih! pebendalah yang aku subscribe ni.  FYI, zaman dulu dulu masa kat Uni, aku rajin betul click subscr...

Post has attachment
LYRIC | Youth by Pill Kim ft. Chang Wan Kim (Romanization, Hangul & English)
English Someday,
it’ll leave me, this green youth Like a
flower that withers and blooms On a moonlit
night, through the window My young
love song sounds sad I try to
catch the days that go But my empty
hands get sad So, I should
just let them go, I should t...

Post has attachment
FREELANCE ACCOUNTANT IN DA HOUSE YO!
Kepada sesiapa yang berminat, silalah hubungi Nazry Iskandar. Boleh find him on Facebook, Twitter mahupun Instagram. Jom support Nazry Iskandar.👍 Jom follow @nazryiskandar on twitter. Dia banyak share #FinanceTips kat situ. Jom belajar sama sama (eh! salah...

Post has attachment
Kerat rambut kasi pendek!
Sejak aku dalam pantang aku dah cakap dengan mak aku (manja konon); "Along rimas la rambut panjang ni" "Tak boleh, orang pantang tak boleh gunting rambut" "M,K,Fineeeee" Tipu, aku tak cakap macam tu, cuma terkulat kulat je. Selang tujuh bulan anak aku (Nael...

Post has attachment
Capati
Janji di'capati'. 😱 Aku berjanji akan menulis dengan lebih baik. ☠ Tapi sekarang mood malas tahap optimus prime. 🤖🤖🤖 Aku akan curi curi tulis nanti. 😬 (Tak janji) x, tia

Post has attachment
Pregnant ke?
Bila period lewat, kita mesti panic. Bila kita ingat balik. "Takkanlah.." Lama fikir. Lama soal balik. Lama throwback mana silapnya. Ehem, my cycle is on track and I'm just overreacting. 🙊 Chill, everybody. #CLUE kan ada 😎 and once again, in apps #CLUE we...
Wait while more posts are being loaded