Profile cover photo
Profile photo
Beroepsopleiding RebirthingCoach
3 followers
3 followers
About
Beroepsopleiding RebirthingCoach's posts

Post has attachment
Deze opleiding is een z.g Duo-Opleiding. Dit betekent dat je het gehele jaar door kunt beginnen met de opleiding. Je kunt je uitsluitend aanmelden als koppel, bijvoorbeeld met een vriend(in), partner of collega, met wie je samen de opleiding volgt. Je kunt dan ook in overleg zelf de dagen bepalen en in wat voor tijdsbestek je de opleiding wilt afronden. Nog een voordeel van de duo-opleiding is dat je een individuele begeleiding krijgt. Ook is er meer persoonlijke aandacht en betrokkenheid tussen leerling en docent. Tevens bestaat er ook de mogelijkheid specifieke wensen met betrekking tot de leerstof in te brengen. De opleiding bestaat uit twaalf dagen van 10.00-17.00 uur. Alle opleidingsdagen en supervisie sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, Sint Bonifatiusstraat 22 te Leidschendam. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Centraal station Leiden bus 45, en vanuit Centraal station Den Haag bus 45 & 46. Ook met eigen vervoer gemakkelijk te bereiken. Bovendien is er altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Aanmelden kun je hier willemovervliet@gmail.com

Lees verder over de opleiding http://rebirthingcoach.blogspot.nl
Photo

MIJN PERSOONLIJKE ERVARING MET REBIRTHING

Het is inmiddels bijna 40 jaar geleden dat ik mijn eerste rebirthingsessie onderging. Het is moeilijk om de intensiteit van wat er toen gebeurde onder woorden te brengen. Dus laat ik volstaan te zeggen dat het voor mij een overweldigende ervaring was. Gevoelens van ontroering, geluk en verwarring liepen door elkaar heen. Na die bewuste sessie is rebirthing het centrale punt in mijn leven geworden. Sindsdien heb ik misschien wel meer dan honderd sessies ondergaan en bijna 30 jaar ervaring in het begeleiden daarvan. En nog altijd raak ik onder de indruk van de eenvoud en kracht van deze methode. Ik heb in die afgelopen 30 jaar vaak een ''hergeboorte'' mogen meemaken. Waarbij mensen van het ene op het andere moment hun shit inruilden voor een diep gevoel van ''alles is goed zoals het is''

Post has attachment
WAT IS REBIRTHING?

Rebirthing is een therapeutische vorm van ademwerk. Het is ontdekt in 1973 door Leonard Orr in Californie USA. Tijdens een rebirthingsessie wordt intensief en ontspannen geademd, waarbij de inademing en uitademing op elkaar volgen zonder dat er pauzes zijn. Deze manier van ademen heeft als effect dat men in contact komt met emoties en gevoelens die bepalend zijn voor de geestelijke en lichamelijke kwaliteit van het leven. Tijdens Rebirthing kan niet verwerkt verdriet, verborgen pijn of angst, schokkende levenservaringen worden verwerkt en geintegreerd in het dagelijkse leven. Rebirthing kan ook het contact herstellen met zelfvertrouwen, levenslust en liefde.

 
LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Rebirthing is een vorm van Lichaamsgerichte therapie. Daar is de laatste jaren een stijgende vraag naar. Deze toenemende belangstelling is moeilijk nog als een trend te beschouwen. Steeds meer mensen vragen specifiek naar lichaamsgerichte psychotherapie. Want praten over hun problemen doen ze al jaren en vaak in vruchteloze vicieuze cirkels. De tijd dat praattherapie het enige antwoord van de geestelijke gezondheidszorg was, is dan ook definitief voorbij. Mensen merken dat het alleen praten over hun problemen in therapiesessies vaak niet helpt. Ze ervaren dat het belangrijker is zich te bevrijden van oude emotionele pijn, die vaak de kern van het probleem vormt. Die pijn zit concreet in het lichaam opgeslagen. Daarom is het lichaam vaak de snelste weg om bij de kern van het probleem te komen

Post has attachment

Post has attachment
 
DOCENT OPLEIDING

Docent van de opleiding is Willem Overvliet (1938). Zijn dorst naar heelheid brachten hem ooit in contact met therapiegroepen en spoorde hem aan zelf therapeut te worden. Hij volgde diverse opleidingen die werken met het gedachtengoed van de humanistische en transpersoonlijke psychologie. Volgens de humanistische psychologie, heeft ieder mens bewust of onbewust het verlangen om heel te kunnen zijn. Sinds 1976 is hij actief in de therapiewereld. Gedurende die periode is hij langzamerhand gekomen tot een stijl van werken die hij Bevrijdend-Ademwerk noemt. Bevrijdend-Ademwerk borduurt verder op de humanistische en transpersoonlijke benadering, die voornamelijk ervarings-en lichaamsgericht werken. Hierbij wordt de mens als totaliteit van lichaam, geest en ziel benaderd.
Photo

 
DOELGROEP OPLEIDING

Deze opleiding is vooral voor regulier en alternatief opgeleide therapeuten die Rebirthing in hun werk willen integreren. Zoals psychologen, maatschappelijk werkers, artsen en andere hulpverleners die werkzaam zijn in de reguliere gezondheidszorg. Maar ook voor coaches, bodyworkers, healers, hypnotherapeuten, enzovoort die actief zijn in het alternatieve veld. Voorts is deze opleiding ook toegankelijk voor diegenen die middels deze opleiding zijn functioneren in het dagelijkse leven wil verbeteren.

Post has attachment
 
DOELSTELLING OPLEIDING

De Opleiding RebirthingCoach bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte en wordt afgesloten met een aantal supervisie sessies. Ook worden buiten de opleidingsdagen, door de studenten onderling sessies uitgewisseld. Deze uitwisseling dient gedurende de studietijd ongeveer eenmaal per maand plaats te vinden. In de opleiding leert men de uitgangspunten en methodieken van Rebirthing en ondersteunende technieken met de vereiste zorgvuldigheid toe te passen in individuele sessies en groepswerk. Formeel gezien dus een opleiding tot een fulltime of parttime beroep. Maar daarnaast ook een mogelijkheid tot zelfontwikkeling. De opleiding heeft een ervaringsgericht karakter. Je kunt gedurende deze opleiding dus niet consumerend leren. Ook je eigen proces komt automatisch aanbod. Het is noodzakelijk om het proces uit eigen ervaring te kennen, wil je steun, warmte en veiligheid kunnen bieden die nodig is om sessies van anderen te begeleiden.
Photo

 
INHOUD VAN DE OPLEIDING

REBIRTHING.
Het belangrijkste deel van de opleiding. Alle facetten van deze ademhalingstechniek zullen hierbij aanbod komen. Verder wordt op beknopte wijze aandacht besteed aan het werk van Reich & Grof.

GERICHT LICHAAMSWERK.
Dit is ondersteunend lichaamswerk wat wordt toegepast als de weerstand tegen de opkomende ervaring te sterk is. 

ZENPSYCHOLOGIE.
Ondersteunend Psychologisch -en bewustwordingswerk waarbij het mogelijk is de ‘‘stemmetjes’’ in jezelf te leren kennen. 

AFFIRMATIE TECHNIEK.
Een veel gebruikte techniek bij Rebirthing om weerstanden op te ruimen die in het proces naar bovenkomen. 

PSYCHOLOGIE VAN DE TEGENDELEN.
Ondersteunend psychologisch-en bewustwordingswerk dat wordt gebruikt om de onderdrukte polen in jezelf, die een afgescheiden leven leiden, weer te herkennen. 

ADEMREADING
Geeft informatie over iemands adembeweging als een manier hoe men zich beweegt in het dagelijkse leven.

EVOCATIEVE MUZIEK.
Het gebruik maken van evocatieve muziek. Dit is muziek die de psyche kan beroeren. 

RELAXATIE TECHNIEKEN.
Technieken om middels een lichte trance tot ontspanning te komen. 

SUPERVISIE.
Het onder supervisie begeleiden van sessies met een eigen client
Voeg een reactie toe…

Post has attachment
 
CERTIFICAAT

Na een bevredigende afronding van de opleiding zal aan de student een certificaat uitgereikt worden. Voor het behalen van dit certificaat dient hij of zij echter ook drie Rebirthingsessies met een eigen client onder supervisie te hebben gegeven. Met dit certificaat heeft de student de mogelijkheid om een eigen Rebirthingpraktijk te beginnen. Maar men kan Rebirthing natuurlijk ook toepassen en verweven in eigen werk of gewoon in het dagelijkse leven integreren. Na het behalen van het certificaat kun je ook supervisie krijgen of verschillende bijscholingsdagen volgen.
Photo
Wait while more posts are being loaded