Profile cover photo
Profile photo
Nurul Aiman
43 followers
43 followers
About
Posts

Post has attachment
How to fulfilled your kid's emotional needs
Add a comment...

Post has attachment
Cara penuhi keperluan emosi anak
Assalamualaikum wbt... Salam sayang semua, Lamanya saya tak update blog. Rindu pulak nak menulis. Hari ni Amnah tak berapa sihat, jadi kami decide Amnah stay di rumah je. Puas jugaklah pujuk dia, siap explain berjela-jela. Alhamdulillah, Amnah suka sekolah ...
Add a comment...

Post has attachment
Cara menggalakkan anak untuk berkongsi
Assalamualaikum wbt dan salam sayang semua. Lama tak menulis. Kali ni nak share pengalaman supaya anak-anak mudah berkongsi. Anak saya tahun ni sorang umur 2 tahun. Sorang lagi baru nak masuk 3 bulan. Dua-dua perempuan. Alhamdulillah. Yang kakak dah ada opi...
Add a comment...

Post has attachment
Amnah dan Tokbah
Salam sayang semua, Amazing how kid this young could grabs the idea of hereafter.. Satu petang, saya dan Amnah duduk-duduk depan tv sambil tengok kuliah ustaz tentang kematian. Ditayang juga gambar kawasan perkuburan dgn nisan putih tercacak berderetan. Sun...
Amnah dan Tokbah
Amnah dan Tokbah
annurhaifa.com
Add a comment...

Post has attachment
Home Schooling | Rangsang minda anak
Salam sayang semua... Selalu nampak set alphabet ni kat kedai tapi tak pernab teruja pun nak beli. Dalam fikiran saya, mungkin Amnah belum bersedia main puzzle kena matching-matching yang kecik camni. Balik rumah mertua, Amnah nampak puzzle sepupu dia. Saje...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah toilet training Amnah Mumtazah
Assalamualaikum wbt dan salam sayang semua... Al-kisah..semalam.. Kami dlm perjalanan ke branch Shaklee, tiba2 anak solehah bagitahu nak buang air besar. Now dia da pandai membuang kat tandas. Kelam kabut gak ummi pastikan kami sampai cepat-cepat ke branch....
Add a comment...

Post has attachment
Fully Breastfeed | Gagal sekali bukan bererti gagal selamanya
Salam sayang semua, Kegagalan kali pertama menyusukan anak dengan susu ibu sepenuhnya tidak bermaksud akan selamanya gagal. Pengalaman kali pertama mengajar kita untuk lebih bersedia. Siapa tak mahu memberikan yang terbaik untuk anak-anak kan? Berikut tips ...
Add a comment...

Post has attachment
Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Salam sayang semua, Sedikit perkongsian penglibatan saya dalam dunia Shaklee.  Saya bermula awal tahun 2014 sekitar bulan March. Tapi hanya betul-betul serius berbisnes sejak dua-tiga bulan yang lepas. Shaklee Lover. Saya bukan taksub membabi buta. Sebelum ...
Add a comment...

Post has attachment
Cara mudah travel dengan supplement
Salam sayang semua, Hari ni rasa macam nak share cara pack supplements untuk travel. Yelah, kita bukan selalu ada kat rumah. Ada masa kena pergi kursus, ada masa balik kampung, cuti sekolah pulak kita pergi holiday kan. Walaupun jauh dari rumah, bukanlah al...
Add a comment...

Post has attachment
Asam Rebus Resepi Ayahanda
Salam sayang semua, Entry kali ni khas cerita pasal Haji Ghafar je. Siapa dia? Mestilah ayahanda kesayangan saya ^.^ Cerita asam rebus  Malam tadi, seperti selalunya, saya akan telefon mama untuk bertanya mana-mana resepi yang saya terlupa sambil-sambil ber...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded