Profile cover photo
Profile photo
OneStopSourcing
5 followers -
Sourcing, Contracting, Payrolling, Snelle factuurbetaling en ExternalStaffingDesk Inhuur Software
Sourcing, Contracting, Payrolling, Snelle factuurbetaling en ExternalStaffingDesk Inhuur Software

5 followers
About
Posts

Post has attachment
“Vervangen Wet DBA duurt nog 2 tot 3 jaar”. Nogal wiedes. Maar doe alvast iets voor korte opdrachten. Dat de hele Wet DBA vervangen tijd vergt is gezien de gekozen lijn logisch. Maar niets staat bewindslieden Koolmees en Snel in de weg om op onderdelen al sneller duidelijkheid te geven.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
UWV onderzoekt invloed van technologie op werk
Welke gevolgen hebben technologische ontwikkelingen voor de vraag van werkgevers naar personeel in de komende vijf jaar? In opdracht van UWV heeft TNO onderzoek gedaan naar veranderingen in functies als gevolg van automatisering, robotisering en digitalisering. Op basis van dit onderzoek kan UWV werkzoekenden beter informeren over de wensen van werkgevers en over hun kansen op de arbeidsmarkt.

Post has attachment
PAYROLLING
Uit onderzoek blijkt dat 64 procent van de ZZP’ers pensioen wil opbouwen en geeft 58 procent van de ZZP’ers aan niet verzekerd te zijn tegen langdurige ziekte. Desondanks blijkt dat slechts 13,9 procent, vastgesteld uit recent onderzoek (ZZPBarometer), van de ZZP’ers gebruik maakt van een payrollconstructie.

Benieuwd naar payrolling? Kijk dan hier:

Post has attachment
Minder dan de helft van de zzp’ers heeft een AOV.

Uit de nieuwe ZZP succes index van ABN AMRO blijkt dat de weerstand onder zelfstandigen tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) iets af neemt maar toch groot blijft. Maar liefst 78% van de 800.000 ZZP’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor ongeveer 50% van de de ZZP’ers is dit een bewuste keuze. Een kwart blijkt niet verzekerd te zijn, maar hebben aangegeven zich eigenlijk wel te willen gaan verzekeren.

Post has attachment
Analyse: het uurtarief van freelance interim managers & consultants

Volgens de meest recente data van CBS telt Nederland meer dan 90.000 zelfstandige adviseurs en interim managers. De freelancers zijn actief in uiteenlopende gebieden, van strategie & management tot inkoop en finance, tot meer nichethema’s zoals duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Post has attachment
De ”nieuwe wet DBA”, wat weten we tot nu toe?

Het is duidelijk dat de wet DBA en daarmee de regelgeving rond het inhuren van zelfstandige professionals flink gaat veranderen. Het Kabinet Rutte III heeft in zijn regeringsakkoord aangekondigd dat de wet DBA grondig wordt herzien.
Veel van de plannen moeten nog worden omgezet in concrete voorstellen, hieronder staat beschreven wat we tot nu toe weten.

Er worden straks wellicht drie tarief ranges gehanteerd waarbinnen het volgende van toepassing zal kunnen zijn.

Post has attachment
Analyse: 30.000 interim opdrachten in 2017, veel IT, aandeel HR daalt, sterke verschillen in vraag en aanbod.

De helft van alle interim professionals opdrachten die in Nederland online verschijnen zijn voor een IT-opdracht. Uit de meest recente Planet Interim Index blijkt dat de groei van het aantal professionals bij lange na niet genoeg is om de groei van de vraag naar het aantal professionals bij te houden.
Dat het voornamelijk interim opdrachten voor IT’ers zijn in Nederland is geen verassing. Wereldwijd is ook ongeveer de helft van alle opdrachten voor interim professionals een IT-opdracht, zo laten recente cijfers van Staffing Industry Analysts zien.
Wait while more posts are being loaded