Profile cover photo
Profile photo
Hafiz Zulkafly
48 followers
48 followers
About
Hafiz Zulkafly's posts

Post has attachment
THE TRAVELOKA SALE-ABRATION
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Sedang mencari promosi untuk bercuti? Banyak pilihan tetapi tidak tahu mana satu yang terbaik? Mencari percutian dengan harga yang berpatutan? Tunggu apa lagi, Traveloka kini sedang mempromosikan  The Traveloka Sale-Abratio...

Post has attachment
Review : Berry Nice Enterprise | Start Repairing With Us
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Anda mempunyai smartphone yang rosak? Nak repair, tapi harga terlalu mahal dan memakan masa yang lama. Ayuh berkenalan dengan Berry Nice Enterprise ni, supaya semua masalah diatas SELESAI. Hahaha sorry for the bad intro. Ok...

Post has attachment
Open Signal
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Harini aku nak share satu very useful app dengan korang. Mungkin ramai yang dah tau atau mungkin juga tak ramai yang taktau. Open Signal . Sebenarnya aku kenal and dapat tahu tentang kewujudan applikasi ni lepas baca blog Y...

Post has attachment
SonicGear Neoplug LEAF Earphone
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Haritu abg faizdickievp ada jual earphone dari shoppee dengan harga RM1 SAHAJA. Actually harga dia RM20 tak silap and bila masukkan code yang dia bagi akan dapat potongan sebanyak RM19. Aku pulak takde lah terdesak nak kan ...

Post has attachment
Bloglovin'
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Happy Chinese New Year \o/  Ok, beberapa hari yang lepas aku blogwalking ke few blogs. Tapi aku tak tinggal jejak pon dekat blog mereka. Sebab aku malu. /tutup muka/ . Ok gurau. Tengah jalan jalan tu, aku perasan kebanyakan...

Post has attachment
Tutorial : New Follower Widget (Classic Template/Blogskins)
Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Terima kasih kepada yang bertanya. Tutorial INI dah tak valid. So harini nak kasi tutorial baru macam mana nak letak follower widget untuk pengguna Classic Template / Blogskins.  1. Template  2. Copy and Paste code bawah n...

Post has attachment
Blog Re-Open. Slightly Changes.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera. First of all, minta maaf sebab tutup blog untuk beberapa hari. Walaupun aku tau tiada siapa yang nak datang jenguk blog aku selama aku tutup blog, tapi aku masih nak minta maaf. Hahaha.  Ini result lepas beberapa hari priv...

Post has attachment
2016 Recap
Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Aku rasa masih belum terlambat untuk aku buat entry rumusan sepanjang tahun 2016. Kalau dah lambat pon aku kisah apa, aku tetap nak update. Okay berikut sedikit rumusan sepanjang tahun 2016. Aku warning awal awal, entry ni...

Post has attachment
Tutorial : New Twitter Widget
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Berminat nak letak widget twitter dalam blog, tapi taktau cara dia? Ok meh sini aku nak tolong ajar cara mudah yang korang cuma perlu copy paste sahaja. Macam mana preview widget tersebut?  <center><div style="width: 230 px...

Post has attachment
My Obsession
Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semalam seharian aku buat proses pembasmian serta pembersihan ke semua entry entry lama aku. Total entry sebelum sekitar 463 something. Tapi lepas dah tapis, saring dan delete akhirnya tinggal 304 sahaja. Dalam proses men-d...
Wait while more posts are being loaded