Profile cover photo
Profile photo
Wendy Laura
41 followers
41 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Bucureștiul este o metropolă vie inclusiv prin modul în care răspunde nevoilor tinerilor de a își regăsi, în spațiile publice, expresii ale inovării și creativității deopotrivă prin revitalizarea diferitelor spații abandonate până la artă urbană contemporană. În multe locuri din București – ceea ce reprezintă un stimul al revitalizării, în primul rând, al spiritului comunitar în metropole – în perimetrul unor asemenea spații se organizează ad-hoc locuri de întâlnire, socializare, discutare a preocupărilor comune, inclusiv aceea de a contribui, în mod creativ, la „re-darea” unor zone abandonate/neglijate din București, înapoi, comunității. Mai ales tinerii, din toate cartierele Bucureștiului, indiferent de condiția socială, își doresc să participe activ la acest proces de reconectare la noua Capitală creativă, astfel că autoritățile locale pot folosi în mod constructiv această energie pozitivă printr-un dialog activ în jurul ideilor de amenajare temporară (posibil permanentă) a unor asemenea spații.

Astfel, proiectul de față, Identitate culturală urbană – aportul tinerei generații în procesul de regenerare urbană a Municipiului București, promovează dialogul între administrație și tineri pe tema punerii în valoare a unor posibile noduri de cultură și artă comunitară din Capitală cu scopul revitalizării acestora și utilizării lor într-o manieră creativă. Prin intermediul dezbaterilor propuse în cadrul proiectului, autoritățile publice vor putea explica regimul juridic respectiv posibilitățile de intervenție asupra acestor spații față de care tinerii manifestă interes în sensul unei amenajări teritoriale creative. Dialogul va duce implicit la o mai bună înțelegere a portofoliului de spații din București asupra cărora se poate interveni prin soluții creative și adaptate noii generații deosebit de active.

Proiectul propune realizarea unei broșuri informative ce acoperă un set de 25 de spații ce pot fi utilizate prin soluții creative de regenerare urbană (inclusiv fotografii ale acestora), organizarea a 2 dezbateri publice pe marginea unor posibile soluții locale și internaționale pentru (re)utilizarea spațiilor urbane neconvenționale sau/și abandonate cu potențial creativ și promovarea unui film de prezentare a mărturiilor tinerilor și autorităților locale cu privire la potențialul de dezvoltare culturală și creativă al Bucureștiului.

Astfel, tematica și abordarea proiectului contribuie, în mod concret, la întărirea spiritului civic-comunitar în București prin schimb de informații privind necesitatea revitalizării urbane a Capitalei precum și la asigurarea accesului la cunoașterea siturilor urbane creative, cu posibilitate de amenajare și utilizare a unor asemenea spații.

Proiect finanțat de către Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului „București, oraș participativ”.
Add a comment...

Post has attachment
Alegeri locale 2016: situația flotanților
Alegeri locale 2016: situația flotanților
politicafarabariere.wordpress.com
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Gara Constanta – cea veche si cea noua
Gara Constanta – cea veche si cea noua
constanta-imagini-vechi.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
YPLAN este 1 proiect prin care se urmăreşte:

 - familiarizarea & implicarea elevilor de liceu în abordarea & revitalizarea spaţiului public bucureştean;
- reamenajarea a 4 spaţii publice în colaborare cu liceenii, comunitatea locală, voluntarii, experţii şi administraţia locală, prin intermediul a 4 tipuri de intervenții temporare;
- aducerea spațiului public în atenția comunității, administrației şi tendințelor dezvoltării urbane;

finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded