Profile cover photo
Profile photo
Investerum AB
11 followers
11 followers
About
Posts

Post has attachment
Snart är det halvtidsvila för året och vi kan vara nöjda över en fantastisk vår samt att vi nu fått inleda sommaren med ett världsmästerskap där Sverige äntligen är tillbaka! Låt oss hoppas på en fortsatt fin sommar och att Sverige skördar framgångar i världsmästerskapet.

Vi vill passa på att önska alla våra kunder, följare, partners och leverantörer en trevlig sommar och hoppas att du får avnjuta en härlig semester! Vi är tillbaka efter sommaren igen med intressant kommentarer på nyheter och självklart veckans Warren Buffet citat.

Här kommer sista Warren Buffet citat innan sommaren:

“If a business does well, the stock eventually follows.”

Om du behöver komma i kontakt med oss under sommaren nås vi på info@investerum.se alternativt vårt växelnummer 08 522 984 00.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Fonden Investerum Basic Value är nu åter valbar för din premiepension!

Fonden Investerum Basic Value (174904) är åter valbar men nu som klass D istället som tidigare klass A.

Alla tidigare andelar i klass A är nu överförda till klass D. Investerum Basic Value klass D har samma placeringsinriktning som klass A men utan en prestationsbaserad avgift.
Add a comment...

Veckans Warren Buffett citat:

"Great investment opportunities come around when excellent companies are surrounded by unusual circumstances that cause the stock to be misappraised."

Trevlig helg!
Add a comment...

Post has attachment
"Aftonbladet/Inzios undersökning, som publicerades i slutet av mars i år, visar att nästan en av tio pensionärer har högst 2 000 kronor kvar att leva på varje månad när bostadskostnaden är betald. Aftonbladet kunde samtidigt rapportera att fattigpensionärer i Göteborg säljer de hemlösas tidning Faktum för att klara sig."

För många kan pensionen upplevas som "något långt bort" men som vi alla vet går åren fort. Det finns många anledningar till att vi har fattigpensionärer idag och många har varken haft möjligheten eller fått nödvändig kunskap för att kunna långsiktigt förbereda sig ekonomiskt för pensionen. Vad vi kan göra idag är att se och lära från de som tråkigt något hamnat i denna situation. Ju tidigare du börjar bry dig om och spara till din pension ju "billigare" blir det för dig då du inte behöver spara stora summor som du måste göra om du börjar spara vid högre ålder.
Add a comment...

Post has attachment
"OMXS30 har funnits sedan 1986 och speglar utvecklingen på Stockholmsbörsen genom de 30 mest handlade aktierna. Indexet följs av flera olika indexfonder och derivatprodukter och justeras löpande två gånger om året."

Vi tror att det finns många som sparar i svenska indexfonder enbart för att de är billiga utan att egentligen riktigt förstå vad de innehåller och vad som är kriterierna. Om vi ser till fallet med Fingerprint så skulle nog inte så många göra ett köp direkt i aktien vid den tidpunkt som bolaget kvalificerade sig för OMX30. Vi kan även vända på det för de som äger aktien idag, de skulle nog inte sälja den i dagsläget på rådande kurs. Detta är dock hur index fungerar.
Add a comment...

Veckans Warren Buffett citat:

“An investor should ordinarily hold a small piece of an outstanding business with the same tenacity that an owner would exhibit if he owned all of that business.”

Trevlig helg!
Add a comment...

Post has attachment
"Färska siffror från Fondbolagens förening visar dessutom att 52 procent av kvinnorna uppger att de har ett behov av ett privat pensionssparande, jämfört med 40 procent av männen"

Det står helt och klart tydligt att det är du som individ som måste ta ansvar för att du har en tillräcklig pension att leva på den dagen du slutar arbete. Det är beklagligt att många i pensionsålder idag inte fått hjälp eller information att kunna säkra sin framtid ekonomiskt.
Add a comment...

Post has attachment
Veckans Warren Buffett citat:

“It is not necessary to do extraordinary things to get extraordinary results.”

Trevlig helg!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"– Att allt färre fondsparare uppger sig spara till sin pension är en utveckling som går åt fel håll. Särskilt då vi vet att det i framtiden kommer ställas högre krav på ett privat pensionssparande för att leva upp till de visioner och drömmar man har som pensionär, säger Gustav Sjöholm, sparekonom på Fondbolagens förening."

Avdrag för privat pensionssparande och höjdskatt på ISK har gjort att incitamenten för privat sparande har försämrats samtidigt som lån subventioneras. Även om incitamenten försämrats så finns det stora möjligheter till en bra pension för många så länge de är långsiktiga och konsekventa. Ett sparande är bättre än inget sparande.
Add a comment...

Veckans Warren Buffett citat:

“It’s better to hang out with people better than you. Pick out associates whose behavior is better than yours and you’ll drift in that direction.”

Trevlig helg!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded