Profile cover photo
Profile photo
GEKop
825 followers -
Op GEKop vind je lekkere recepten, handige tips en leuke weetjes
Op GEKop vind je lekkere recepten, handige tips en leuke weetjes

825 followers
About
Posts

Public
Wist je, dat de taak van de Kaukasishe owcharka het beschermen van zijn kudde tegen rovers, beren, wolven etc.was? Wil je meer weten over deze zelfstandige bewaker? Kijk dan op de encyclopediepagina van GEKop honden.

https://www.gekophonden.be/hondenrassen-encyclopedie/encpage/kaukasische-owcharka/
of
https://www.gekophonden.nl/hondenra…/…/kaukasische-owcharka/

# Kaukasisheowcharka, #herdershond, #bewaker, #hond, #honden, #GEKop
Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat de koosnaam voor de Australische terrier ‘Aussie’ is? Zijn taak was, om als erfhond, de boel vrij van knaagdieren en slangen te houden. Wil je meer weten over deze dappere gezinshond? Kijk dan op de encyclopediepagina van GEKop honden.

https://www.gekophonden.be/hondenrassen-encyclopedie/encpage/australische-terrier/
of
https://www.gekophonden.nl/hondenrassen-encyclopedie/encpage/australische-terrier/

#australischeterriër, #aussie, #hond, #honden, GEKop

Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat de hamburger wereldwijd tot de meest geliefde snacks behoort? Ook in Nederland en België is de hamburger erg populair en wordt zowel als vlees bij de maaltijd, als tussendoortje gegeten. Een echte hamburger bestaat uitsluitend uit gemalen rundvlees waar kruiden aan toegevoegd zijn. Het vlees dat ervoor gebruikt wordt, is doorregen en voornamelijk afkomstig van de voorzijde van het rund. Dat is ook het lekkerst want een hamburger die uitsluitend uit heel mager vlees bestaat, zou veel te droog zijn om te eten. Hamburgers zijn niet meer weg te denken uit onze keuken en dat is niet alleen om de smaak, maar ook omdat hij zo weinig bereidingstijd vergt. Dus… voor wie niet GEKop koken is: een hamburger ligt in een mum op je bord.

#hamburger, #snack, #rundvlees, #vlees, #GEKop
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat zwaardvissen een hele lange bovenkaak hebben in de vorm van een zwaard? Het zijn solitair jagende vissen met een zwartbruine rug en dito flanken geleidelijk overgaand naar lichter bruin. De zwaardvis is een grote vis met een lengte tot ongeveer vier meter en een maximaal gewicht van zo’n vierhonderd kilogram. In de ondiepe kustwateren van Italië, de Caraïben en de Golf van Mexico ontmoeten de mannetjes en vrouwtjes elkaar in het voorjaar om te paaien. Dan legt het vrouwtje een enorm aantal eitjes die door het mannetje worden bevrucht. Tijdens de eerste fase van zijn leven zwerft het kleine zwaardvisje tussen het plankton om in een later stadium over te gaan tot het eten van vis; een echte rover dus. Vrijwel iedere keuken is GEKop de zwaardvis met zijn mooi, stevig, wit vlees dat voor vrijwel iedere bereidingswijze geschikt is. Daar komt nog bij dat het eten van zwaardvis, door zijn grote hoeveelheid mineralen, eiwitten en gezonde vetten, erg gezond is.

#zwaardvis, #vis, #vissen, #GEKop
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat de landseer genoemd is naar de kunstschilder Sir Edwin Landseer? De landseer is een vriendelijk, goed gehumeurd dier met een enorme werklust. Wil je meer weten over deze hond? Kijk dan op de encyclopediepagina van GEKop honden.

https://www.gekophonden.nl/hondenrassen-encyclopedie/encpage/landseer-e-c-t-europees-continentaal-type/
of
https://www.gekophonden.be/hondenrassen-encyclopedie/encpage/landseer-e-c-t-europees-continentaal-type/

#landseer, #newfoundlander, #hond, #honden, #GEKop
Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat pijnboompitten zaadjes uit de dennenappel van de parasolden zijn? Deze dennen groeien vooral in de landen rond de Middellandse Zee. De bomen kunnen honderden jaren oud worden en dragen erg laat vrucht; sommige pas na 25 jaar. Dit, in combinatie met het arbeidsintensieve oogsten, is de reden dat de prijs van deze pitjes nogal hoog ligt. Ze staan wereldwijd als lekkernij bekend, maar het is toch wel opletten geblazen. Er bestaan namelijk meerdere dennensoorten met eetbare pitten en één daarvan bezorgt je, als je er gevoelig voor bent, een nare bijsmaak. In eerste instantie merk je daar niets van want de smaak van de pitten is hetzelfde, maar een dag later krijgt alles wat je eet een metaalachtige smaak. Het verschil in pitjes is overigens wel te zien: de smaakbedervers zijn kleiner en ovaal van vorm terwijl de onschuldige wat groter, peervormig en geler zijn. Toch kun je gerust GEKop deze zaadjes zijn. Pijnboompitten zijn namelijk een grote bron van vitaminen, mineralen en gezonde oliën. Hierdoor werken ze cholesterol verlagend en bieden ze het lichaam bescherming tegen hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en beroerten.

#pijnboompitten, #zaden, #noten, #GEKop
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat de gom van de sapodillaboom jarenlang de belangrijkste basis van kauwgom is geweest? De sapodilla is een tot dertig meter hoge boom, die oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt. De vruchten zijn rond of ovaal van vorm, hebben een diameter tussen de vier tot tien centimeter en een dunne, bruine schil met geelbruin, korrelig vruchtvlees. De sapodilla staat niet alleen bekend om zijn lekkere vruchten, maar ook om de grondstof 'chicle', een smaakloze gummy-achtige latex, die uit de bast van de boom wordt gewonnen. De Amerikaan Thomas Adams (1818–1905) ontdekte, op zoek naar een nieuwe rubbersoort voor autobanden, dat chicle goed mengde met zoet- en smaakstoffen. Hierdoor werd al snel de basis gelegd voor de op chicle gebaseerde kauwgomindustrie, wat hem alsnog succes bezorgde. Sapodilla is rijk aan calcium, vitamine C en vezels. Door dit laatste staat de vrucht bekend als een probaat middel om de spijsvertering te bevorderen. Een minpuntje is dat de vrucht hier moeilijk verkrijgbaar is en diegenen die echt GEKop sapodilla zijn, kunnen dus het best een reisje naar de Tropen boeken.

#sapodilla, #chicle, #vrucht, #vruchten, #GEKop
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wist je, dat de grote oftewel koningspoedel een statige en vindingrijke hond is? Een prettige bijkomstigheid is dat hij geen haar verliest. Ideaal dus voor mensen met een hondenharenallergie. Wil je meer weten over de koningspoedel? Kijk dan op de encyclopediepagina van GEKop honden.

https://www.gekophonden.nl/hondenrassen-encyclopedie/encpage/grote-poedel/
of
https://www.gekophonden.be/hondenrassen-encyclopedie/encpage/grote-poedel/

#koningspoedel, #grotepoedel, #poedel, #hond, #honden, #GEKop
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded