Profile cover photo
Profile photo
bedebe psicologia
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
PSICOLOGIA INFANTIL I DE L' ADOLESCENT
Psicologia clínica especialitzada en infants i adolescents.

Tractaments:
- Trastorns per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH)
- Trastorns del comportament (conductes disruptives, agressivitat, inadaptació).
- Trastorns de l'estat d'ànim (depressió, baixa autoestima).
- Trastorns d'ansietat (inhibició, estrés, fobies, angoixa, tics)
- Trastorns de l'espectre autista (TEA)
- Trastorns globals del desenvolupament (TGD)
- Trastorns de la son ( insomni, hipersomnia)
- Trastorns de l'alimentació (anorexia, bulimia)
- Acompanyament en situacions de canvi (separacions, procesos de dol, malalties cròniques).

Assessorament i orientació a families.
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
PREPARAR-SE PSICOLÒGICAMENT PEL NADAL..

Les dates nadalenques son un període de l’any especialment intens, en que conviurem amb persones per qui segurament aquests dies son màgics i fantàstics, altres per qui son una tradició o compromís familiar que cal passar, i també aquells que veuen en el nadal unes dates negres, que esborrarien del calendari si això els hi fos possible.
En aquests dies es fan més intenses les vivències familiars, tant si aquestes son positives, com quan hi han conflictes i tensions, o quan falta algun membre de la família.
La pressió per les compres i els regals posen a prova la nostra butxaca si no ens deixem guiar pel nostre sentit comú, que a vegades sembla que marxi de vacances també aquestes dates.
El nostre ritme, horaris, alimentació.. també es veu modificat, i ens pot passar factura al nostre cos i i al nostre humor.
És important no deixar-se emportar per la il·lusió ni pel pessimisme, i pensar amb temps com vols que siguin aquestes dates, d’una manera realista i ajustada a la teva situació vital actual.
Organitza’t amb temps, negocia amb els teus, recorda què és el que més et ve de gust i que implica això per les persones del teu entorn. Pensa si és tolerable per exemple un dinar amb algú amb qui no hi ha bona relació, com pots manejar la situació i quines conseqüències tindria no compartir taula amb ell o ella. Valora les conseqüències de les decisions que prenguis, en tu i en les persones properes. Pot ser un bon moment per revisar algunes prioritats i necessitats personals.
I recorda que no t’has de sentir obligat a ser feliç, a divertir-te.. a estar amb aquestes o aquelles persones… La pressió mediàtica així ens ho transmès, però tu saps el que significa per tu aquests dies, i ningú més que tu.
Pots organitzar uns dies diferents o iguals que la resta de l’any si així ho esculls, si creus que aquests dies del calendari només vols que siguin això, dies del calendari.. O fes quelcom especial, que sigui especial per tu i els teus, i que pugui ser una experiència positiva.
En l’aspecte econòmic preveu i planifica les compres abans de sortir i no et deixis temptar per compres imprevistes i temptacions. I recorda: tenir més regals o més cars no significa ser més feliç.

Susana Jiménez. Psicòloga
www.bedebepsicologia.com
Malgrat de Mar
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
LA VISITA AL PSICÒLEG

Decidir-se a demanar hora amb el psicòleg/a no és un moment fàcil. Quan no han funcionat els intents que has fet per resoldre tu sol/a el problema, si tot i passar el temps les coses no han millorat o inclús han empitjorat, val la pena posar-se en mans d’un professional de la salut mental i deixar-se ajudar.

Encara avui en dia es mantenen alguns tabús sobre anar al psicòleg, el que fa que moltes persones es resisteixin a anar-hi fins que el problema és ja insostenible per la persona o pels que l'envolten. Per altre banda encara ens costa parlar obertament de que estem anant al psicòleg, tot i que és una atenció tant necessària com altres qüestions de salut, es tracta de la nostra salut emocional!

Aquelles persones que superen aquests dubtes i fan teràpia psicològica comproven els beneficis que els ha aportat en la seva vida i en la del seu entorn.

Anar al psicòleg et permet tenir una visió externa dels teus problemes, una ajuda neutral, serena i professional. T’acompanya i et guia, facilitant que puguis superar les dificultats que et porten a la consulta i evolucionar en positiu.
Et permet conèixer -te millor i aprendre noves maneres de funcionar més saludables, amb una millor qualitat de vida.

Susana Jiménez
Psicòloga
http://www.bedebepsicologia.com
Malgrat de Mar
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
ARTTERÀPIA AMB NENS I ADOLESCENTS

Les teràpies bassades en l'expressió artística i la creativitat ajuden als infants i adolescents en:

• Expressió i maneig de les emocions.
• Una millora de la comunicació.
• El.laboració de conflictes interns.
• Abordatge de problemes de conducta.
• Elaboració de pèrdues i dols.
• Un augment de l’atenció i la creativitat.
• Adquisició d’habilitats.

El llenguatge artístic permet expressar lliurement aspectes interns i el.laborar-los a través d'aquest mitjà natural i creatiu, sense censura i amb un gran potencial sanador que facilita la superació de dificultats, afavorint una evolució i creixement positiu.

Pintura, dibuix, collage, lectura, escriptura, modelatge, escultura, música, dansa, teatre.. Totes les expressions artístiques es posen al servei del nen per facilitar aquest camí terapèutic.

Susana Jiménez
Bedebe psicologia

www.bedebepsicologia.com
Malgrat de Mar

Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
ESTIMULACIÓ I REHABILITACIÓ COGNITIVA
Demències i altres patologies del cervell.

-Tractaments individuals i grupals.

-Atenció i assessorament a families.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
PSICOTERAPIA ADULTS.
Servei d'atenció psicològica especialitzada que aten a aquelles persones que necessiten ajuda per superar dificultats personals, conflictes o bloqueigs, que el limiten en el seu funcionament i li generen un patiment emocional important.

Acompanyant en aquest camí a tots aquells que decideixen emprendre un camí cap a la superació i el creixement personal.

Susana Jiménez
Psicòloga
www.bedebepsicologia.com
Malgrat de Mar
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
EDUCACIÓ EMOCIONAL I CURTS D'ANIMACIÓ

Els curts d’animació son una bona oportunitat per generar amb els teus fills un espai de reflexió i educació emocional.

Els darrers anys han augmentat en número i en qualitat els curts d’animació, molts d’ells fomentant valors com l’amistat, la cooperació i la solidaritat o l’acceptació de la diversitat. Plantejant temes tant importants com la tolerància a la frustració, la recompensa de l’esforç o la necessitat d’estimar-se i valorar-se un mateix.

Son histories curtes, fàcils de veure en qualsevol dispositiu amb accés a internet, i resulten atractives als nens i adolescents per la estètica i ritme de la historia.

Podeu mirar juntament amb els vostres fills el curt, una o dues vegades, i després generar un espai d’opinió i reflexió en família.

Una idea per incitar el diàleg és conversar sobre el que us ha generat la historia, els personatges.. pot ser derivant a altres temes relacionats.. o del propi dia a dia.. Una proposta amb nens més petits és fer un dibuix.. o jugar a inventar com continuaríeu la historia si fos una pel·lícula més llarga..

Una interessant manera d'estimular el desenvolupament emocional dels joves de la casa.

Us deixo l'enllaç sobre un curt preciós, titulat Monsterbox, en el que es tracten temes com l’amistat, la relació intergeneracional, la tolerància i el perdó.

Susana Jiménez
Psicòloga
Commenting is disabled for this post.
Wait while more posts are being loaded