Profile cover photo
Profile photo
Mardhiah Mohd Yusoff
29 followers
29 followers
About
Mardhiah's posts

Post has attachment
BULIs
Hari tu kita cerita pasal budak lembut kena buli. Ok bayangkan kau ada anak lembut,kan... tentu kau takut anak kau nanti kena buli, tak gitu. Jadi kau hantar anak kau pergi kem anti-lembut. Anak kau pun keras, selesai masalah. Anak kau gemuk, anak kau kena ...

Post has attachment
Minat Politik
Saya rasa minat politik tak apa, tapi berpolitik yang tak elok. Berpolitik pejabatlah. Orang yang minat politik macam saya tidak semestinya handal main politik pejabat. Saya memang tak pandai itu semua. Tak berminat. Kita tak mau menzalimi sesiapa atas pera...

Post has attachment
Drama Raya....
Hari raya apalah kita bikin? Mestilah makan-makan dan sembang-sembang. Saya punyalah terkejut, rupa-rupanya cerita pasal 1MDB yang dinaikkan semula dah dua kali pada tarikh dah nak dekat-dekat raya itu sebagai satu strategy pihak lawan untuk menumbangkan pa...

Post has attachment
Homophobic...
Dia kene buli dan mati sebab (ada orang katalah, cikgu dia kata) orang/kawan-kawan sekolah dia suspek dia gay. So matilah budak lembut ni. Kita tak taulah dia gay atau tidak, tapi dia suka musiclah. jambu? ermmm bolehlah kut. Bukan nak cerita sangat pasal b...

Post has attachment
**
Done mengumpat kawan sendiri, mari cerita balik pasal
Hannah. Tapi bukan Hannahlah, tapi pasal apa yang lebih baik untuk kita lakukan
bila berhadapan dengan Hannah. Saya tak kata anak Pak Usup tu tak bagus. Iya baguslah
ada jaguh belasah-Hannah macam dia. T...

Post has attachment
DEPRESI BUKAN OMONG KOSONG
Dari kita bercerita pasal Hannah dan mamat anak Pak Usup
itu,kan. Mari saya bercerita pasal seorang kawan saya ini. Ini cerita memang
cerita betul bukan rekaan. Budak ini saya jumpa di rumah kawan yang saya kenal
dalam dunia maya. Budak ni overly friendly. ...

Post has attachment
KENA BLOCK.....
Semalam blog ini kena sekat oleh mampu. Wah memang fefeeling penulis bermukjizatlah sekejap. Nasib baik tak meroyan dalam FB. Nasib baik juga saya sini ada Pegawai IT. Jadi saya rujuk beliau. "Biasalah tu kadang MAMPU buat "configuration" pada sistem mereka...

Post has attachment
AGENDA KRISTIANISASI???
Sibuk la ni bila Hanna Yeoh tulis buku pasal cita-cita dan aspirasi dia, tak tahulah ada yang jadi takut. Saya memang tak takut dengan si Hanna ni, saya lagi takut dengan ustaz Kazim hehehe... As people with mental illness, Hannah Yeoh has show support pada...

Post has attachment
Warna Nur 2
Hari-hari I am waking up feeling like a looser lebih banyak dari feeling that I can fly ?.... No. the truth is no. Most of the day I feel I can make it... Is it a false feeling? I like, well shall I put it here? I guess biarlah perasaan itu jadi rahasia ant...

Post has attachment
KEMBALIKAN LEMBU KAMI
Kita ini tidaklah mau menghasut benci sesapa,ka atau sokong
sesapa, ka. Tapi kalau Malaysia ni memang sumer bercakaplah orang-orang besar
kita, kijenya tak lain dan tak bukan ialah menambah kekayaan kroni dan
keluarga. Tukang hebah dari blok yang masuk bert...
Wait while more posts are being loaded