Profile cover photo
Profile photo
zuraida jusoh
10 followers
10 followers
About
Posts

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Kerabu Mangga
Hari ini merupakan hari kedua umat Islam menyambut bulan Ramadhan dan seperti yang telah aku janjikan aku akan cuba kongsikan seberapa banyak menu sebagai pencetus idea untuk juadah berbuka kepada semua rakan Laman Dapur Maya, tetapi menunya mestilah yang a...
Cara-Cara Membuat Kerabu Mangga
Cara-Cara Membuat Kerabu Mangga
ezujusoh.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Ikan Siakap Bakar Petai
Emm...pantas sungguh masa berlalu. Rasanya hampir setahun aku tidak upload resipi-resipi baharu dalam Laman Dapur Maya aku ni. Entahlah kenapa dan mengapa? Kalau nak kata tak ada yang melayarinya bohonglah sebab setiap hari ada pelayarnya dan melabihi sasar...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Asam Pedas Ikan Kembong
Dalam dua tiga hari ini selera makan aku agak menurun sikit mungkin kerana aku terlalu sibuk dengan tugasan ditempat kerja yang sememangnya menimbun-nimbun malah dalam masa yang sama sebagai seorang ibu dan juga seorang isteri aku kena juga melayan kerenah ...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Sambal Mangga
Resipi sambal ni macam-macam jenis dan tidak terkira banyaknya, cuma kita sahaja yang perlu mencipta dan merekanya. Kita juga telah sedia maklum bahawa sambal juga adalah salah satu menu yang boleh membangkitkan selera kita. Kalau tidak silap aku resipi Sam...
Cara-Cara Membuat Sambal Mangga
Cara-Cara Membuat Sambal Mangga
ezujusoh.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Ketupat Sotong
Sotong oh sotong kenapalah harga engkau mahal bebenar... kenapa aku tak mahal... aku makin pupus...adoiii....hari ni RM 22 sekilo... ayooo... dah jadi makanan orang kaya-kaya ni...tapi tak pe sekali sekala bolehlah... tambah-tambah dalam bulan yang mulia ni...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Nasi Kambing Special
Dalam menyediakan juadah harian aku mahupun suami, kami biasanya akan lebih mengutamakan permintaan anak-anak tetapi entahlah kenapa hari ini suami aku kata hari ini giliran dia pulak untuk membuat permintaan... kalau permintaan dia biasanya mesti yang kaw-...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Udang Celup Tepung
Udang celup tepung ni amat sedap dimakan begitu sahaja... petang-petang duduk pula kat tepi pantai... anak-anak biasanya akan berebut-rebut makan ni... kadang-kadang boleh bergaduh berebut yang last tu... cara-cara penyediaannya amat mudah dan bahan-bahanny...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Kerabu Daun Saloon
Bulan puasa macam ni sebenarnya ramai yang pening kepala dalam mencari idea untuk menyediakan juadah untuk berbuka... tu le juga kesnya dengan aku, sebabnya aku tak boleh nak masak apa yang aku suka je... aku kena tanya dulu apa yang anak-anak dan suami aku...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Masak Kicap Daging Special
Resipi masak daging kicap ini sebenarnya amat mudah dan bahan-bahannya juga simple je. Daging masak kicap ni sebenarnya resipi pertama sahur aku dan family. Tahun ini tahun pertama juga si Ahtir nak belajar puasa... siang-siang dia dah cakap jangan lupa kej...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Membuat Sambal Petai Sotong
Menu special aku hari ini ialah Sambal Petai Sotong...Kalau ikutkan minggu ni sudah masuk tiga minggu aku tak jumpa anak sulung aku Ahmad Adib, hari ini aku sengaja masak lebih-lebih and boleh bekalkan untuk si Adib sikit... lagipun nak raih simpati suami s...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded