Profile cover photo
Profile photo
Mohd Fadzli Hussin
67 followers
67 followers
About
Mohd Fadzli's posts

Post has attachment
Menyusuri masa melalui Sg Melaka bagai kan merentas silam..
Photo

Post has attachment
Here Malacca I come.. 😁
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Nice.. beautiful sunset at Redang Beach, Sekinchan
Photo

Safety & Security

Meneliti isu isu sempadan tanahair, ketirisan barang2 terlarang, dadah, senjata api, penyeludupan barang2 tanpa cukai, bahkan penyeludupan manusia. Adalah wajar kita mencontohi Amerika Syarikat mewujudkan satu entiti seperti US Border Patrol iaitu satu cabang agensi yang bertanggungjawab berkenaan penguatkuasaan undang2 sempadan negara.

Keputusan kerajaan Malaysia menaiktaraf Unit Pencegah Penyeludupan ( UPP ) kepada sebuah Agensi Keselamatan Sempadan Malaysia ( AKSEM ) adalah satu langkah yang tepat pada masanya. Tetapi agensi ini mestilah mempunyai undang2 tersendiri untuk menjalankan tugasnya dengan lebih efisyen. Termasuklah kuasa2 mutlak, pegawai bersenjata, unit elit, agar ianya berfungsi seperti satu badan yang dapat menjalankan amanah yang diberikan.

Pada hemah saya juga, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia juga haruslah diletak kan dibawah satu bumbung atau 'one command center' kerana bidang APMM ini seperti US Coast Guard di AS dan belayar dilautan dalam menjaga kedaulatan negara. APMM & AKSEM haruslah berkongsi segala maklumat yang sama atau menggunakan pengkalan data yang sama dan bergerak seiringan dalam menjalankan amanah.Post has attachment
The Clock Tower of Teluk Intan, Perak
Photo

Post has attachment
The Lighthouse Melawati Hill, Kuala Selangor
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Finally we are here together.. Historical Team.. Next we will plan to historical site again..
Photo
Wait while more posts are being loaded