Profile cover photo
Profile photo
Fredrik Larsson
147 followers -
Marknadsföring, webben och en hel del skog
Marknadsföring, webben och en hel del skog

147 followers
About
Posts

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vari består egentligen bluffen? Vem är det som har blivit blåst på vilket sätt? Den enda som tycks lurats är Paul Ronge som uttalar sig som någon slags oberoende PR-expert när det i själva verket visar sig att han arbetat med mediestrategier för ICA, konkurrenten till Lidl som stod bakom kampanjen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17562297.ab
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Det finns en bild många använder för att definiera vad kreativitet är. Bilden föreställer ett stort motoriserat fartyg med en stor drake eller fallskärm i fören. Genom att kombinera två element som normalt inte verkar tillsammans skapas något nytt, eller möjligen utvecklas från ett segelfartyg till något nytt. I det här fallet ett fartyg som delvis drivs framåt av vindkraft.

Jag undrar om inte get osom från Anton Johansson och gänget snart kommer att vara den nya bilden av just sådan kreativitet. Blocket+instagram+pintrest med mera. Coolt låter det i alla fall.
Add a comment...

Post has attachment
Ulrika Good skriver om hur hennes namn används (http://blogg.resume.se/ulrikagood/2013/02/12/din-pk-van-ar-knappt-rumsren) och uppenbarligen var hon inte medveten om det i förväg. Niklas Orrenius på Expressen är en annan person som man får PK-poäng för. Det är inte utan att jag kommer att tänka på Ledarnas namnstöld som bla +Nikke Lindqvist uppmärksammade (http://www.lindqvist.com/per-hedelin-har-inte-gjort-en-film-om-mig/) när jag läser om Kung Markattas PK-test. 

Är Good och Orrenius så etablerade offentliga personer att de är att jämföra med varumärken som Saltå Kvarn och Rättviseförmedlingen (som var det enda jag fick PK-poäng för när jag gjorde testet). Eller har Kung Markatta skruvat sin i grunden roliga ide lite för långt? 
Add a comment...

Post has shared content
Några rader om marknadsföringen från +Skill. Eller ja, raderna är från +Cecilia Ödman, det är marknadsföringen som är från +Skill 
Alla som pratar Content Marketing skriver om Coca-Cola och Redbull, men det är få av oss vanliga företagare som har den typen av resurser. I dag vill jag ge cred till +Skill och Moderskeppet, två svenska företag som är grymma på Innehållsmarknadsföring.
Add a comment...

Post has attachment
Att prova på nya webbtjänster, nya tekniska lösningar och leka med prylar är bland det roligaste jag vet. Speciellt om det går att kombinera med affärsnytta eller utveckla tjänsteutbudet till kunderna. Under hösten har jag och en kollega testat oss fram med en podcast. Fem avsnitt blev det. Väldigt roligt att göra. Vi använde enklast möjliga teknik. Eftersom jag gör en del filmproduktioner behövde vi inte köpa in någon speciell utrustning. Med hjälp av +SoundCloud och Feedburner gick det väldigt enkelt att sätta upp ett rss-flöde som sen landade snyggt i tex Itunes, men också fungerade väl för lite mer kompetenta podcastappar, tex Instacast. 

När det är dags för nästa steg står inköp av bättre riktade mikrofoner överst på listan, och så är det naturligtvis värt att fundera lite på hur man kan skapa ett bättre rum att spela in. Kanske dags att ta till det gamla knepet med äggkartonger? 

Här kan den nyfikne lyssna på podavsnitten: http://skill.se/tag/podcast/
Add a comment...

Post has attachment
I´m a podcaster yes I am!
Add a comment...

Post has attachment
Det här tycker jag var en bra grundläggande genomgång. Sparar som eget bokmärke att ta fram i interna diskussioner.
Add a comment...

Post has attachment
Läsvärt om metoder för att få många likes. Till det här resonemanget skulle jag vilja lägga att det inte bara är en moralisk fråga utan en ren ROI-fråga. Vad är en like du får på det här sättet värd för dig som företag när du i fortsättningen vill kommunicera med personerna som likeat? Mkt lite skulle jag säga
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded