Profile cover photo
Profile photo
MeLL MeRah
45 followers
45 followers
About
Posts

Post has attachment
NaSi MinYaK VerSi 2
Assalammualaikum... Selamat hari isnin.. jangan nak monday blues sangat k... Hari tu aku ada buat nasi minyak kan ngan ayam masak merah.. resepi yang hari tu boleh nengok kat sini .. kali ni teringin lagi sekali...huhuhuhu teringin sokmo ye dak? tapi yang k...

Post has attachment
IkAn CeRmiN MaSak KiCaP PeDas
Assalammualaikum... Mirror Mirror on the wall, who is the fairest one of all? gitewwww... Padahal nak masak ikan cermin jer...gaya nye macam nak buat cerita snow white kan... Ni ikan cermin yang en.azam pancing. semalam tak tau dah nak masak apa. nak masak ...

Post has attachment
PiSaNg chEEse
Hyeee.... Baru baru ni pisang kat pokok dah pun masak...so macam biasa r pisang cheese mendapat permintaan banyak dari member member kat tempat kerja. rajinkan lah jugak diri ni memenuhi keinginan diorang tu. Pisang yang aku gunakan ialah pisang abu..ntah y...

Post has attachment
AsaM PeDas iKaN SeNaNgiN
Assalammualaikum... Bertemu lagi... huhuhuhuhu...busy sket minggu lepas so tak sempat la nak hupdate blog... hari ni aku nak share resepi asam pedas ikan...tak kesah lah ikan apa pun yang kite gunakan.. sama je resepi nye...hari ni aku gunakan ikan senangin...

Post has attachment
LoNtoNg + SaMbAL SoTonG KemBanG
Assalammualaikum... hyee...bekpes ape hari ni.. hari ni moh kite bekpes menu orang johor...lontong atau sayur lodeh.. tapi ni versi orang pahang yang masak...kalau aku masak lontong ni mesti nak ada iringan sambal sotong kembang...biasa yang kite jumpa kat ...

Post has attachment
NaSi GoRenG PaTaYYa
Assalammualaikum... selamat pagi... Resepi yang aku nak kongsikan hari ni ialah nasi goreng patayya. nasi goreng patayaa ni ialah nasi goreng yang dibungkus dalam telur. biasanya resepi nasi goreng yang digunakan agak simple je dan bewarna putih. haaaissshh...

Post has attachment
KeRaPu BaRa MasaK 3 RaSa
Assalammualaikum... selamat hari isnin.. Malam semalam ajak cik ina makan kat umah. ikan yang dipancing en.azam kerapu bara memang aku simpan nak ajak cik ina makan. ikan istimewa untuk orang istimewa ye dak? hehehehehehe my best friend... Ikan nye memang d...

Post has attachment
PaDpRiK SoTonG
Assalammualaikum... Malam tadi aku buat padprik sotong...sebab itu je yang ada dalam peti ais...stok sotong yang bertimbun..kalau tak masak...siap la dengar en.azam membebel..pot pet pot pet sotong dah tak fresh pot pet pot pet..sotong lama pot pet pot pet....

Post has attachment
PuDinG RoTi
Assalammualaikum... selamat menyambut hari pekerja dan hari wesak.. kat dungun cuti 3 hari jer... untung laaa negeri yang dapat cuti 4 hari... hari sabtu aku dah balik dungun pasal hari ahad en.azam ada pertandingan memancing kat Pantai Balok Kuantan.. tak ...

Post has attachment
NaSi MinYaK + AyaM MaSaK MeRaH
Assalammualaikum... Dah pun tiba hari yang di nanti nantikan..hari khamis...esok cuti..hari ni aku balik kampung.. makanya blog ini pun akan bercuti sama. jumpa nanti semula bulan may..hehehehehehe... Semalam teringin lak tekak ni nak makan nasi minyak..tap...
Wait while more posts are being loaded