Profile cover photo
Profile photo
Hans van der Graaf
7 followers
7 followers
About
Hans's posts

Post has attachment
An overview of internet provider independent speed tests including advise when to use which test.

Post has attachment
Eerste versie van http://speedtest.zomdir.com afgerond. Ik ben nu al aan het nadenken over een manier om caching ten alle tijden te voorkomen.

Post has attachment

Post has attachment
De online linkchecker http://brokenlinks.zomdir.com/ weer een klein beetje beter gemaakt. Mocht je veel redirects hebben en daar geen interesse in hebben, dan kan je vanaf nu deze bevindingen verbergen.


Post has attachment
Ontdekt dat er een groot verschil is tussen DMOZ en ZOMDir. Als ik een link toevoeg aan ZOMDir.com zegt dat niet zo veel omdat iedereen een link kan toevoegen.

Echter toen mijn online linkchecker "Broken Links at a Glance" werd toegevoegd aan DMOZ voelde ik me vereerd. Dit omdat een vrijwilliger mijn website heeft beoordeeld en het waard vond om deze op te nemen in DMOZ.org

http://www.dmoz.org/Computers/Internet/Web_Design_and_Development/Authoring/Online_Tools/Checking_and_Debugging/Link_Checking/ 

Post has attachment
Vandaag weer druk bezig geweest advocaten toe te voegen aan ZOMDir. Zoals te verwachten spant Amsterdam tot nu toe de kroon met ruim 160 advocaten. 

Post has attachment
20.000 links
Altijd weer leuk als er een mooie score op de teller staat. Vandaag passeerde  ZOMDir  de 20.000 links.  Een mooie mijlpaal. -- ZOMDir.com  is een startpagina en een Wiki Ook jij voegt in 10 seconden een link toe Voor meer informatie, ga naar  Slideshare

Post has attachment
More and more people are using ZOMDir for linkbuilding. That's no problem, but please do it right so you will not harm your site neither ZOMDir.com.

Post has attachment
Ik dacht eventjes advocaten in Den Haag toe te voegen aan ZOMDir. Dat duurde langer dan gedacht. Precies 100 Haagse advocaten gevonden 😀

Zie: http://www.zomdir.com/wiki/nl/shops-services-advocaten/nl-zuid-holland-den-haag

Post has attachment
ZOMDir is een linkdirectorie waarbij elke pagina gebaseerd is op de drie-eenheid: taal, onderwerp en locatie

Hierbij is de taal min of meer leidend. De taal geeft aan dat er in principe alleen links naar websites in de betreffende taal worden geplaatst. 

Onderwerp en locatie hoef ik denk ik niet echt toe te lichten. Het enige waar aan gedacht moet worden is het niveau waarop deze worden gebruikt. Dit omdat je niet honderden links op één pagina wilt hebben, maar je wilt ook niet een enkele link op één enkele pagina hebben. Het moet voor de gebruiker natuurlijk wel enigszins behapbaar blijven.

Stel je wilt alle fotografen van Nederland vastleggen op ZOMDir. Dat is wellicht erg ambitieus omdat er behoorlijk wat fotografen in Nederland zijn. Daarom is het waarschijnlijk goed om fotografen vast te leggen op een zo laag mogelijk locatie niveau. Dat wil zeggen dorp of stad.

Wil je bijvoorbeeld de fotografen in Leiden vastleggen dan doe je dat op een pagina met de volgende kenmerken:
Taal: Nederlands
Onderwerp: Fotograaf (< Diensten < Winkels en diensten)
Locatie: Leiden (< Zuid-Holland < Nederland)

Concreet wordt dat dus de pagina: http://www.zomdir.com/wiki/nl/shops-services-fotograaf/nl-zuid-holland-leiden 

Met een kleine 50 links op deze pagina is het duidelijk dat het een verstandige keuze was om fotografen vast te leggen op het niveau van een plaats. 
Wait while more posts are being loaded