Profile cover photo
Profile photo
Syadiya Khairul
142 followers -
when fear knock let faith answer the door
when fear knock let faith answer the door

142 followers
About
Posts

Post has attachment
Salah lambai orang.
Assalamualaikum, pernah tak fikir yang sesetengah member kau adalah sombong tahap nak mampus?I mean,senyum dekat dia dari jauh,lepastu dia buat bodoh kaw kaw dan kau pon start kutuk dia.Yeah,im feel you too pada mulanya jelah.Pada akhirnya aku silap rupanya...

Post has attachment
My Pathetic Life.
Assalamualaikum, Kelas aku harini habis awal nakmampus plus pakej kelas cancel petangni.Soooo as a student((i mean student u)),banyak benda yang berubah.Dari segi belajar, makan,makan,makan, dan tahap aku berdikari.Totally change! Dulu hostel sebelah sekola...

Post has attachment
So Lovely!
Assalamualaikum, Soooo, i just bring my lappy here; at Uitm Tapah so dengan jayanya juga aku boleh lah update blog.Yehu!Last 4 days, i was at home.Cuti sebulan tapi dalam sebulan tu aku tak update langsung blog.Itu hari aku dah ada idea nak update blog,tapi...

Post has attachment
Latest Entry.
Assalamualaikum, Dont have anything important to share pon,resepi atau tips macam zaman kegemilangan SPM atau selepas SPM pun dah tamat la weh(wipe tears sejuta kali sebab rasa sedih nak matey).I keep asking myself: "kenapa doc fatin liyana dah lama tak apd...

Post has attachment
Awat Sepi?
Assalamualaikum, Kenapa blog saya sepi?Sebab saya busy dah masuk u=( salam sayang,syadiya xx

Post has attachment
New Me in 2017.
Assalamualaikum, tahun 2017 ni aku ingatkan gigi aku ja yang berubah,maksud aku pakai braces.Tapi ada jugak yang berubah.Aku bukan botokslah! Haha.Kisahnya aku dapat matriks,aku dapat uitm tapah kos diploma perakaunan dan aku juga baru check tadi aku dapat ...

Post has attachment
Nak jadi usahawan muda,lebih tepat perempuan paling kaya waktu muda.
Assalamualaikum, Kalau budak akaun,mesti dah tahu konsep entiti berasingan. Di mana bila kau ada perniagaan,kau tak boleh sesuka hati tak bayar.Wajib bayar.Sebab sesebuah perniagaan dan kau adalah benda yang berasingan.Jadi kalo aku buat tudung brand aku se...

Post has attachment
Hostel Atau Rumah Sendiri ?
Assalamualaikum, Masa aku form5,aku duduk asrama dari bulan 3 sampai bulan 11.So kiranya tak sampai setahun pun aku duduk asrama.Dalam 8 bulan lebih ja.Kalau nak tanya samada lebih baik duduk asrama or duduk rumah sendiri jawapan aku senang,dua dua ada baik...

Post has attachment
RESEPI:Cheesekut Lemak Manis yang tak perlukan oven
Assalamualaikum, Entahlah sejak semenjak ni cheesekut jadi favourite food seisi rumah la pulak.Dah dua kali repeat buat dan bukan repeat order.Bagi aku,lebih baik buat dari beli sebab jimat.Ahhh,aku memang kedekut.Bukan kedekut,tapi jimat dalam bahasa lembu...

Post has attachment
Do you feel me?
Assalamualaikum, The most laziest part is to open this gadget.Entah kenapa selalu cakap "nanti lah aku bukak lappy apdet belog" padahal still tak bukak pun sebab ada penyakit badan lemah gemalai atau orang panggil malas.Bahahahaha. Selalunya aku rajin gila ...
Wait while more posts are being loaded