Profile cover photo
Profile photo
Kufazriesyah Norhashimshah
89 followers -
visit.indulge.amaze
visit.indulge.amaze

89 followers
About
Kufazriesyah's posts

Post has attachment
Dakwah dan Papan Kekunci
Alhamdulillah. Kita masih diberi peluang untuk hidup dan menjalankan ibadah puasa pada tahun ini. Oleh itu, aku ingin mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua muslimin dan muslimat, semoga mendapat keberkatan, mendapat rahmat yang tak terhin...

Post has attachment
Emil Kaminski: Pencemar Nama Adrenalin Junkie
First, kau ingat semua tempat kau boleh buat aksi "bogel" kau tu. Lepas tu, dah kantoi, kau cuba pulak kurang ajar terhadap rakyat dan adat negara kau lawati. Orang jenis apa kau ni? Emil Kaminski  adalah antara "pembogel" yang membuat aksi tak berfaedah it...

Post has attachment
Nothing To Hide Menjadi Najib To Hide? [VIDEO]
Tak tau apa alasan dan sebabnya, tetapi ketidakhadiran Najib untuk program "Nothing To Hide" setelah Tun Dr. Mahathir bin Mohamad tunggu 2 jam adalah tidak patut.... Andai tak datang, bagitaulah sebabnya.... Ni tak. Memang akan timbulkan spekulasi dan perse...

Post has attachment
Sabah Dilanda Gempa Bumi berskala 6.0 richter! (Gambar)
Mengikut laporan dan beberapa perbualan bersama rakan di Sabah, negeri di bawah bayu itu telah dilanda gempa bumi berskala 6.0 richter pada jam 7.15 pagi tadi. Gempa itu bergegar di kawasan utara Ranau. Lokasi itu adalah sejauh 2 jam perjalanan dari Gunung ...

Post has attachment
New Adventure and Trip.. New friends.. Good time....

Post has attachment
LIBUR: Genting Highland Trip
Hello everybody! New travelogue Vlog! Baru-baru ni kami melawat Genting Highland untuk tengok perkembangan renovation mereka sejak ditutup pada tahun 2013.. So far, still boleh enjoy untuk melawat sekarang ni... tapi selepas mereka buka balik tahun depan, s...

Post has attachment
Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat Meninggal Dunia. Negara Kehilangan Ikon Lagi. Malaysia Bersedih.
Innalillahi wa innalillahirajiun.. Al-Fatihah kepada allahyarham Mantan Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang meninggal dunia malam semalam.. Baru sahaja kita digemparkan dengan kepemergian allahyarham Datuk Hasbullah Awang pagi semalam, k...

Post has attachment
Datuk Hasbullah Awang Meninggal Dunia. Hilang seorang lagi permata tanahair. al-Fatihah.
TERKINI: Pengulas sukan negara yang merupakan lagenda tanahair, Datuk Hasbullah Awang meninggal dunia pagi tadi selepas menerima rawatan di IJN. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang beriman. Pemergiannya sesungguhnya tiada galang ganti. al-Fatihah. S...

Post has attachment
Kisah Semalam: 1 Saat Sahaja Demi Nyawa.
Malam semalam merupakan satu malam yang tenang. Angin agak kuat. Tapi tiada pula hujan atau awan yang mendung di langit. Terang bederang bintang-bintang di atas sana. Aku baru je hantar wife aku ke dobi dan bergerak ke pusat tuisyen untuk fetch adik aku pul...

Post has attachment
Tangan Gatal.
Dah lama rasanya tak update blog ni.... paling last akhir bulan lepas... Hahaha... Januari langsung yilek. Actually bukan apa, banyak benda yang aku kena uruskan bulan lepas. Banyak cabaran yang harus ditempuhi dan sebagainya.  Terasa macam nak reset semuan...
Wait while more posts are being loaded