Profile cover photo
Profile photo
Kirsten Goote - Vos
24 followers
24 followers
About
Kirsten's posts

Post has attachment
Zin in een oneliner met inhoud? Kies er eens eentje uit deze 13, wie weet maak jij wel de beste indruk vanavond!

Je zal maar gaan werken bij de best gelezen blog over online trends van Nederland, dacht ik, toen Frank Janssen me vertelde dat ik aangenomen was als senior webredacteur & community manager bij Frankwatching. Inmiddels zit mijn eerste week er alweer op. Een terugblik.

Ja, ja, ja, riep ik tegen het geduldige scherm van mijn iMac, toen ik eind januari de Frankwatching-vacature zag.

"Wij zijn op zoek naar jou! Heb jij minimaal 5 jaar ervaring met webredactie en community management? Ken jij de wereld van online publiceren en voel je je op je plek binnen het bijbehorende speelveld van lezers, auteurs, adverteerders en andere stakeholders? Ben je flexibel zowel in mentaliteit als in werkplanning? Ben je enthousiast en deskundig? En geef je met visie richting en sturing?"

Ik las verder.

"Een community die 24/7 online is, doet op onorthodoxe tijden een beroep op jou en je collega’s. Gelukkig is jouw ideale baan geen 9-5 job op een kantoor (want dat hebben we niet…!). Werken binnen een virtueel team geeft je de flexibiliteit die je zoekt. En natuurlijk zoek je je collega’s regelmatig IRL op."

Wat gaaf, dacht ik. Geen kantoor, een virtueel team, flexibiliteit bij het kiezen van je werkplek. De afgelopen jaren heb ik als zelfstandige op allerlei plekken gewerkt, in tegenstelling tot in mijn tijd als ambtenaar, vlak voor de invoering van Het Nieuwe Werken. 

Wat ik in de praktijk merkte bij het zelfstandig werken, is dat het cruciaal is dat de communicatie met collega's en klanten goed geregeld is. Dat betekent dat er een gedegen netwerk ligt, dat toegankelijk is voor alle medewerkers en dat je collega's gebruik maken van dezelfde chatmogelijkheden.

Bovendien, en dat is nog veel belangrijker dan de technische kant, is het essentieel dat je goed nadenkt over hoe je als organisatie met één geluid en benadering via die digitale kanalen communiceert. Je weet dat, als je een mail stuurt, je tekst harder en zakelijker overkomt dan wanneer je hetzelfde bericht mondeling overbrengt. 

Tegelijkertijd heb je die mail verstuurd voor je er erg in hebt. Aandacht hebben voor de formulering is de sleutel. Hoe stem  je de toon van je mail goed af op je ontvanger en hoe zorg je ervoor dat je collega's diezelfde toon opppakken?

Na een week meedraaien op de redactie is het inspirerend om te merken hoe zij, eh, wij, omgaan met de vrijheid van een virtueel team. De professionaliteit spat van elke Google Drive map af, de chatvensters en Skype-gesprekken zijn efficiënt, effectief en persoonlijk, de lijntjes zijn kort. En hoewel we met heldere afspraken werken, is er verademend veel ruimte voor eigen initiatief - iets wat mij als ex-ZZP'er erg aanspreekt.

Vanuit dat eigen initiatief wil ik jullie, volgers van Frankwatching, een vraag stellen. Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie als organisatie met één stem spreken, zonder eenheidsworst te worden?

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded