Profile cover photo
Profile photo
Celloklas Mirjam Daalmans
About
Posts

Post has attachment
Ben je op zoek naar een mooie 2e hands cello? Bekijk het filmpje van de Cellowinkel.

Post has attachment
Zaterdag  25 juni 2016 heeft Margot haar D-examen op de muziekschool de Muzen gedaan. Het D-examen is een openbaar examen en is verdeeld in verschillende onderdelen. Het  technisch examen, het schrijven van een werkstuk en een concert. Bij het technische examen moet je denken aan (alle)toonladders met drieklank, van het blad spelen, het van het blad lezen van ritmes, improviseren, uit het hoofd spelen, voor/na spelen en natuurlijk de etudes. Het concert is daarna de kers op de taart.

Afgelopen jaar heeft Margot hard gewerkt aan haar programma. Ik heb bewondering voor haar ontwikkeling van het afgelopen jaar en hoe ze op haar concert heeft laten horen wat ze dit jaar allemaal geleerd heeft! Je hebt heel mooi gespeeld.

Gefeliciteerd, Geslaagd met een 8
PhotoPhotoPhoto
2016-06-26
3 Photos - View album

Post has attachment
16 maart 2016 was de celloavond van de celloklas op muziekschool De Muzen.
Veel kijk en luister plezier.

Voor meer informatie over de celloklas kijk op:
https://www.celloklas.nl

Post has attachment
Gisteren 10 februari 2016 in de Rhenens Betuwse krant en het Gemeente nieuws. Kom je ook luisteren?
Photo
Photo
2016-02-11
2 Photos - View album

Post has attachment
Er is weer nieuwe bladmuziek in de cellowinkel.

Er is weer nieuwe bladmuziek toegevoegd aan de cello winkel. o.a

The Piano Guys
The Piano Guys Wonders is een album met 12 nummers van The Piano Guys. De tracks waar je mee samen kan spelen zijn door de Piano Guys zelf ingespeeld. In het boek zit een code waarmee je kan inloggen op de website van de uitgever van het boek. Daar download je de tracks of maak een eigen bibliotheek aan. Het voordeel van deze manier is dat je de nummers op iedere gewenste snelheid kunt zetten. Daardoor kun je al vroeg samen spelen.
https://www.celloklas.nl/winkel/the-piano-guys-wonders/

The Irish cello book
Na lang experimenteren met traditionele volksmuziek op de cello en onderzoek na de Ierse muziek heeft  liz Davis Maxfield The Irish cello book samengesteld. The Irish cello book is een methode om Ierse viool muziek op de cello te spelen. Wil je graag Ierse traditionele muziek op je cello spelen dan is dit het boek dat je moet hebben.
https://www.celloklas.nl/winkel/the-irish-cello-book/

Klezmer Musicale voor cello
Klezmer musicale voor Cello is boek met 14 stukken klezmer muziek. Bij het boek zit een losse partij voor bas instrumenten. Met deze partij kun je met twee cello’s of cello bas ,eigenlijk alle instrumenten die in de bas sleutel lezen. De ‘vaste’ partij heeft de zelfde stemmen als de losse alleen is het dan genoteerd in de viool sleutel en de begeleidende partij is in de bassleutel. Doordat ze het boek zo hebben uitgegeven geeft het je veel mogelijkheden om samen met andere muziek te maken.

https://www.celloklas.nl/winkel/klezmer-musicale-voor-cello/

Post has attachment
Afgelopen woensdag 3 februari in de Veenendaalse krant.
Photo

Post has attachment
Live opname (2013) van het concert met The Fine Arts Chamber Orchestra o.l.v Melvin Margolis.

Post has attachment
Een live opname (2013) van het celloconcert C groot van J. Haydn (gedeelten uit het concert). Samen met The Fine Arts Chamber Orchestra o.l.v Melvin Margolis.
Heb ervan genoten om met jullie samen muziek te maken!

Post has attachment
Met een drie leerlingen uit de celloklas (Veenendaal en Rhenen) zijn we naar de masterclass van Gary Hoffmann geweest.
Tijdens de masterclass is er o.a gewerkt aan streek/stokindeling en hoe je houding van invloed is op je klank. Ik denk dat we daar allemaal veel van geleerd hebben. Het was een leerzame en gezellige dag. Erg leuk om zo samen er op uit te gaan!

Over Gary Hoffman:
Gary Hoffman was de eerste Noord-Amerikaan die de prestigieuze Internationale Rostropovitsj Wedstrijd won in Parijs. Dat was in 1986. Inmiddels zijn we (bijna) dertig jaar verder en in die jaren is Hoffman uitgegroeid tot een van de beste cellospelers van dit moment. Hij treedt op over de hele wereld.

Gary Hoffman speelt op de ‘ex-Leonard Rose’, een cello uit 1662 van de hand van Nicolo Amati. Nicolo gold als de meest vooraanstaande vioolbouwer van zijn tijd, gevestigd in het Italiaanse Cremona. Antonio Stradivari en Andrea Guarneri waren leerlingen van hem.
Photo
Photo
2015-12-17
2 Photos - View album

Post has attachment
Het tweede filmpje van het kerstconcert. Een hele fijne kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. En natuurlijk een jaar met heel veel muziek maken op je cello.
Wait while more posts are being loaded