Profile cover photo
Profile photo
ain soofiyah
About
ain soofiyah's posts

Post has attachment
Tadika Ilham Naluri
Comelnyaaaaaaa.. Teringat waktu ziarah tadika dan bertemu dengan anak anak pintar ni. "Ammah, jom baca surah Thaha." Dik, ammah sempat ikut 3 ayat je. Yang lain semua kamu sambung sampai habis, kan. Hahah. How I wish my kids and my next generation would be ...

Post has attachment
Bawa bertenang dan terus berjuang
Senaraikan cara-cara nak gembirakan hati ibu dan ayah Tolong ibu buat kerja rumah Mendengar kata jangan melawan Dapat straight A, 4 flat, dean list untuk setiap
sem   Bawa mak ayah melancong . But tak ramai yang buat no 1 dan 2 tu. Aku jamin. Yang
selalu or...

Post has attachment
Inilah jalanku
Hakikatnya jalan dakwah bukanlah jalan yang mudah. Berapa ramai manusia yang berpaling dari jalan ini kerana merasakan dirinya tak mampu memikul beban. Kalau dulu aku sangat gembira dan bahagia bersama halaqah. Tapi kini, dakwah semakin menekan. Loading ber...

Post has attachment
#RESUS
Hari ini aku gembira. Hari ini aku bangga. Majlis pelancaran uku RESUS aku hadir di HUKM. Ditulis oleh 10 orang bakal doktor dan doktor yang ditarbiyah. Sebusy mana pun seorang doktor, masih berusaha mencari masa untuk diluangkan dijalan dakwah.  Gambar mer...

Post has attachment
Random
"Cuba antunna cari  dan fikirkan bagaimana antunna nak contribute dalam dakwah kita," Soal kak Murabbi kepada kami. Diam kami sebentar mencari apakah potensi diri kami untuk membantu dakwah kami. Sementara itu Kak Murabbi cerita di mana silapnya kami selama...

Post has attachment
Zaman kita zaman yang bagaimana?
Dia sedang scroll news feed di facebook. Matanya tertancap pada seorang anak palestin yang terbaring dengan badan yang bermandikan darah. Enggan mempedulikan anak itu, dia terus scroll lagi news feed di facebook. Tetiba hatinya teringat pada seseorang akhi ...

Post has attachment
Kerana hati ini milik Tuhan
"Izzatie, malam esok kita turun masjid jom. Lama dah tak iktikaf." Ajak sahabat, Iman. "Asif sahabat. Aku tengah busy gila ni. 3 minggu ni busy dengan test. Assignment tak siap lagi. Lepastu proposal aku tu. Asyik kena reject je. Ni makan pun tak sempat tau...

Post has attachment
Photo

Post has attachment
So, what is your definition of life
So what is your definition of life Having fun, hanging out with the people you care? Or enjoying luxuries in this dunya قَالَ رَبِّ بِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَلَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ [Iblees] said, "My Lord, because You ...

Post has attachment
Sekental jiwa Raudhah
Rasa nak share cerita ni sebab this is very inspiring story. “ Final call for flight QR 521 to Doha.. ” nafas dihela perlahan…kedengaran suara krew penerbangan memanggil penumpang untuk ke Qatar.. this is it. the goodbye . Perjalanan 13 jam untuk ke Alexand...
Wait while more posts are being loaded