Profile cover photo
Profile photo
Npo Soft
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Konačno je puštena u rad demo verzija naše nove web stranice www.nposoft.eu. Ma da nemamo običaj stavljati reklame na našoj Facebook stranici ovu radosnu vijest morali smo podijeliti s Vama.
Pozivamo Vas da posjetite našu novu Web stranicu, naravno očekujemo i koji komentar a i Like! Svi komentari, pohvale i pokude su dobro došle! www.nposoft.eu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mladi mirotvorci: ‘Učimo kako riješiti sukobe razgovorom’ Učenici u Vrbovskom prolaze programe suradnje, prihvaćanja različitosti, nenasilja i medijacije. Nagrađeni su priznanjem “Krunoslav Sukić” Mirotvorna škola

Priznanje nam je ‘vjetar u leđa’ te veliki poticaj za dalje i priznanje našem radu, ali i odgovornost te motivacija našoj djeci, rekao je Anton Burić, ravnatelj OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Vrbovskog, čiji su učenici, nastavnici i suradnici nagrađeni priznanjem “Krunoslav Sukić” Mirotvorna škola 2016.

Time su i prva osnovna škola nagrađena za poticanje odgoja za mir, nenasilje i suradnju te solidarno sudjelovanje u unapređivanju života školske i lokalne zajednice. Kroz nastavni program te brojne projekte i programe učenici uče o toleranciji na različitost i nenasilnom rješavanju sukoba. Matičnu i još sedam područnih škola ukupno pohađa 250 učenika. Školu karakterizira nacionalna raznolikost - 35 posto učenika je srpske nacionalnosti, a 60 posto hrvatske.

- Aktivna smo škola i potičemo multikulturalnost jer imamo takav sastav učenika i učitelja. Učenici uče o međusobnim različitostima kojima se ustvari spajaju - rekla je Valentina Vukadin, učiteljica srpskog jezika i kulture. Isto tako, radi se na tome da se djeca jednog vjeronauka upoznaju s vjerskim običajima djece drugih vjeroispovijesti, a važan element rada je izgrađivanje tolerancije kao moralne vrijednosti svakog učenika.

- Primjer je dugogodišnji projekt ‘Ćirilica i latinica - bogatstvo različitosti’, u sklopu kojeg svi učenici mogu učiti čitati i pisati ćirilicu. To je za naš grad važno jer mi smo drugi grad nakon Vukovara gdje je udio srpskog stanovništva viši od 35 posto i u najavi je, a na ustanovama se već postavljaju dvojezične table – rekao je Anton Burić. U školi se provode projekti posvećeni prevenciji nasilja, programi prepoznavanja i nenasilne obrane u situaciji fizičkog nasilja, kao i prevenciji nasilja u mladenačkim vezama te program kreativne socijalizacije namijenjen učenicima i roditeljima iz rizičnih obitelji.

- Razvili smo jako dobar postupak nenasilnog rješavanja sukoba koji provodimo već devetu godinu. Uz educirane učitelje i školsko osoblje imamo i školski klub za vršnjačku medijaciju. Medijacija je vrlo moćna tehnika jer se ‘zavađenim’ stranama daje mogućnost da se slušaju. Oni se sami javljaju na medijaciju i uz medijatora rješavaju nesuglasice. Osim učenika, medijaciji pristupaju i učitelji u sukobu ili pak učenik i učitelj. Imali smo već raznih medijacija i mogu reći da je upravo ona u 98 posto slučajeva riješila nastali problem. Zbog nje se smanjio i broj mjera – rekla je Tanja Jakovac, školska pedagoginja, dodajući da provode i novi projekt kojemu je cilj prepoznavanje emocija jer su uočili da djeca teško prepoznaju emocije, a za učenike 7. i 8. razreda provode program Teen Cup, kojim uče ostvariti kvalitetne odnose u mladenačkim vezama.
Tri izbora na vjeronauku

Škola je usmjerena na ostvarivanje nacionalnih i vjerskih prava učenika, pa imaju katolički, pravoslavni i baptistički vjeronauk, a učenici srpske nacionalnosti mogu polaziti izbornu nastavu srpskog jezika i kulture po modelu C.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Prosvjednici izbačeni iz kazališta. 'Nismo se borili za ovakvu Hrvatsku'

Nakon polusatnog čekanja da predstava počne, u takvoj je atmosferi u gotovo punu dvoranu Kazališta ušla interventna policija. Jedan je policajac pozvao skupinu u zadnjem redu da izađe jer "su napravili prekršaj ometajući početak predstave" Više: goo.gl/kFUTQl .
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Marš za znanost!!!

Jokić poručio: Ako za išta danas vrijedi marširati, onda su to znanost i obrazovanje.

Organizatori marša Udruga studenata sociologije Anomija istodobne marševe organizirala je i u Splitu i u Rijeci.

Ne ukidanju slobodne akademske misli, danas zagovaramo znanost i visoko obrazovanje kao nešto najvrjednije što moderno društvo treba njegovati i na što se treba oslanjati, ako uopće želi biti moderno društvo, poručili su organizatori današnjeg Marša za znanost koji je u 11 sati od spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

Organizatori marša Udruga studenata sociologije Anomija istodobne marševe organizirala je i u Splitu i u Rijeci. U Zagrebu se na maršu skupilo nekoliko tisuća prosvjednika, odnosno onih koji podržavaju zahtjeve da se stručnjacima, znanstvenicima i uopće izvrsnosti u visokom obrazovanju u našoj zemlji konačno da mjesto koje i zaslužuju.

Ilustrirajući aktualnu situaciju u društvu organizatori su kao ono čega se trebamo kloniti naveli brojne primjere pa su tako spomenuli sadašnjeg ministra znanosti i obrazovanja kojemu je dokazano plagiranje. Spomenuli su i donedavnog ministra znanosti koji je dovodio u pitanje teoriju evolucije, a kao plagijatori spomenuti su i potpredsjednik Sabora i jedna ustavna sutkinja. Lani je zaustavljen rad mnogih stručnjaka koji su radili kurikularnu reformu, a cijeli su proces zaustavile političke elite i dio akademske zajednice. Posebno su naveli i slučaj znanstvenika Ivana Đikića koji je, kako su rekli, praktički otjeran iz zemlje za to što se zalagao za znanstveni pristup i izvrsnost. A podršku brojni prosvjednici izrazili su i transparentima na kojima su stajale ovakve poruke: "Dok ministri plagiraju, mladi emigriraju", "Između škole i vjeronauka nema kemije", "Mi bismo na Mjesec, a ne u Irsku", "O tempora, o Boras!", "Želimo naučiti slagati robote, a ne puške", "Kakva škola danas, takva Hrvatska sutra", "Citati, a ne plagijati", "Državo, skini mi se s k... i prestani mi od klinca raditi mulca", "Jednak trud, jednaka diploma"...

"Znanost i obrazovanje su u Hrvatskoj podcijenjeni"

Nakon sat i pol marširanja samim centrom Zagreba, usput na pet mjesta čitajući proglas, Marš za znanost završio je u 12.30 na zagrebačkom Zrinjevcu. Među prosvjednicima bilo je i mnoštvo poznatih lica pa tako Vlatko Silobrčić, Mirela Holy, Aleksandar Štulhofer, Marko Torjanac, Rada Borić, Nenad Zakošek, Boris Jokić...

- Došao sam danas dati podršku maršu jer ako danas za išta vrijedi marširati onda su to znanost i obrazovanje koji su u našoj zemlji podcijenjeni - kratko je svoje današnje marširanje obrazložio Boris Jokić još jednom ponovivši da će se javiti na natječaj za novi tim Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, a to je obrazložio riječima kako bi bilo "kukavički ne javiti se, ako se već za neke vrijednosti boriš".

Kazavši kako ni sama nije očekivala ovoliku podršku građana studentica sociologije i predsjednica Udruge studenata sociologije Anomija, koja je organizirala današnji prosvjed, a zove se Tea Ovničević najprije je pohvalila studentsku populaciju da je današnjim maršem pokazala koliko su studenti složni, a onda se osvrnula i na one kojima su s ovog marša poruke bile u upućene. - Loše je da u našoj državi na pozicijama moći imamo one ljude koji ne slušaju građane, ne cijene stručnjake, niti izvrsnost u svakom pogledu. Ipak moram reći, drago nam je da među sudionicima našeg prosvjed nismo vidjeli članove velikih političkih stranaka, jer bi se onda naš skup ispolitizirao, a to ni na koji način nismo htjeli. Od onih koji su u visokoj politici, od onih koji su na vlasti tražimo da čuju naš glas i naše zahtjeve te da naprave ono za što su ih građani i birali - kazala je Ovničević.

Poruke studenata na današnjem su prosvjedu zajednički čitali studenti Hrvatskih studija, Filozofskog fakulteta i Tehničkog veleučilišta iz Zagreba.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Važno je da žene prepoznaju simptome poremećaja zgrušavanja krvi!!!

Lako pojavljivanje modrica, česta krvarenja iz nosa i desni, obilne menstruacije i duga krvarenja posle porođaja čak i posle manjih posekotina simptomi su mogućeg poremećaja zgrušavanja krvi kod žena, rečeno je na Simpozijumu o koagulopatijama kod žena.

Skup su u Beogradu organizovali Svetska federacija za hemofiliju i Udruženje hemofiličara Srbije, a inostrani i domaći stručnjaci iz te oblasti ukazali su da je u svetu dijagnostikovano oko 305.000 ljudi koji imaju neki od poremećaja zgrušavanja krvi.

- Simptomi se mogu uočiti već od prvog menstrualnog ciklusa. Produžena i obilnija menstrualna krvarenja, duža od pet, šest dana, koja se ponavljaju iz meseca u mesec, signal su da je vreme da se urade laboratorijske analize radi uspostavljanja dijagnoze - istakla je dr Suzan Halimeh, direktorka Istraživačkog centra za koagulaciju u Dizburgu u Nemačkoj, koja i sama boluje od poremećaja krvarenja.

Ona kaže da je važna uloga ginekologa koji treba da edukuju i podignu svest kod svojih pacijentkinja, budući da se žene uglavnom stide da pričaju o svom mesečnom ciklusu, saopštilo je Udruženje hemofiličara srbije.

Ukoliko se poremećaj zgušavanja krvi ne dijagnostikuje na vreme, kako kaže, žene mogu imati problem sa trudnoćom, veći rizik za pobačaj i postporođajna krvarenja koja mogu biti i fatalna.

- Najvažnije je postavljanje pravovremene i tačne dijagnoze. Značajan broj žena, koje imaju sklonost ka bilo kom poremećaju krvarenja, u svojoj osnovi mogu imati hematološki poremećaj - rekao je prof. Predrag Miljić, šef Kabineta za hemofiliju Klinike za hematologiju KCS.

Čak 95 odsto obolelih žena, uz dobru dijagnozu i adekvatnu terapiju, može da ima normalan život i potomstvo, kažu doktori.

Na Simpozijumu je konstatovano da Srbija ima vrlo dobar kadar lekara odgovornih za rano dijagnostikovanje bolesti, kao što ima i dostupne savremene lekove i terapiju za lečenje poremećaja koagulacije.

- Ovakvi simpozijumi su od izuzetnog značaja za edukaciju i podizanje svesti o zdravlju žena sa poremećajem krvarenja na koje se u celom svetu godinama nije obraćala pažnja - izjavio je Julijan Colov, regionalni menadžer Svetske federacije za hemofiliju.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Peticiju protiv poreza na nekretnine u manje od 24 sata potpisalo 20.000 građana!!!

Udruga Lipa poziva Vladu da odustane od uvođenja ovog poreza i okrene se nastavku porezne reforme s ciljem smanjenja poreznog opterećenja građana.

Građani iz više od 300 mjesta diljem Hrvatske već su prvoga dana jasno iskazali svoje protivljenje ovom nepravednom nametu koji zahvaća gotovo cijelu populaciju, kaže se u priopćenju te udruge.

Ističe se i da je više od dvije trećine potpisnika mlađe od 44 godine, što znači da je najaktivniji dio hrvatske populacije – onaj koji potencijalno razmišlja o odlasku iz Hrvatske, ozbiljno zabrinut zbog dodatnih troškova i opterećenja na kućni proračun koje bi moglo donijeti uvođenje ovog poreza.

Iz Lipe su u utorak pozvali građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na www.manjiporezi.hr/peticija, ustvrdivši da je porezna presija u Hrvatskoj previsoka te stoga smatraju da nema prostora za uvođenje novih nameta građanima.

"Iako je porez na nekretnine bio predstavljen kao zamjena za komunalnu naknadu, činjenica da Vlada sada predlaže uvođenje građevinske rente kao zamjene za postojeću komunalnu naknadu jasno pokazuje da porez na nekretnine predstavlja potpuno novi namet za porezne obveznike", kaže se u priopćenju.

Napominju i kako uvođenje poreza, za razliku od dosadašnje komunalne naknade, donosi i novi izračun – osnovica za porez nadopunjuje se procjenom vrijednosti nekretnine temeljem godina gradnje/rekonstrukcije, odnosno stanja.

Kad svemu rečenom dodamo opću sklonost politike da jednom uvedenom porezu tijekom godina poveća poreznu stopu, naše odlučno ne ovom novom nametu ne može biti jasnije", ističu iz udruge Lipa.

Naglašavaju i kako 88 posto hrvatskih građana živi u vlastitom stambenom prostoru te će ovaj porez pogoditi najšire slojeve stanovništva.

Nemogućnost plaćanja novih troškova izbacit će na tržište brojne nekretnine, što će za posljedicu imati pad vrijednosti nekretnina i ukupnog bogatstva građana.

Isto tako, posljedica ovog nepravednog poreza bit će i pad aktivnosti u građevinskom sektoru koji je tek ove godine počeo pokazivati znakove oporavka nakon katastrofalnog potopa koji je doživio izbijanjem krize, navode iz Lipe.

Porez na nekretnine, kako ističu, uzrokuje dvostruko oporezivanje dohotka građana - jednom u trenutku ulaganja u kupnju, gradnju i održavanje nekretnine, ponajviše kroz PDV i porez na dohodak, a drugi puta kroz porez na nekretnine.

Udruga Lipa poziva Vladu da odustane od uvođenja ovog poreza i okrene se nastavku porezne reforme s ciljem smanjenja poreznog opterećenja građana.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
PRIČA KOJA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: OVAKO SU SRPKINJA I HRVATICA POBEDILE RAK PRIJATELJSTVOM!

Životna priča dve hrabre žene o njihovom poznanstvu i borbi sa kancerom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Spojila ih je opaka bolest koju su pobedile prijateljstvom.

Novinarka Vesna Miletić iz Vranja pomogla je Mirjani Davidović iz Rijeke da nakon hoda po mukama koji je i sama prošla u neizvesnoj borbi sa kancerom debelog creva pobedi rak.

Vesna je nakon što joj 2011. dijagnostikovan kancer napisala knjigu „Život sa šifrom C 20”. U njoj je opisala svoju borbu sa karcinomom i teške trenutke nakon operacije i onkoloških terapija, ukazujući na značaj rane dijagnostike.

To je bio osnovni motiv što sam se latila pisanja i objavila knjigu koja je izazvala interesovanje kako čitalaca iz Srbije tako i iz dijaspore. Nakon toga moram da priznam da nisam mislila da ću uraditi drugu knjigu, nisam ozbiljno razmišljala o tome, ali život je zaista nepredvidiv. Igrom slučaja javila mi se žena iz Nemačke, poreklom iz Hrvatske iz Rijeke, koja je imala istu šifru i koja je tražila moju knjigu. Tu kreće poznanstvo sa njom. Intenzivna i prepiska je trajala negde oko dva meseca. U tom periodu ja sam joj davala podršku iako smo kilometrima bile udaljene jedna od druge. Razmenjivale smo po dvadesetak mejlova, čule se gotovo svakodnevno… Ona je insistirala da dođem u Nemačku. Nisam ozbiljno razmišljala o tome u prvom trenutku, već sam želela da se vidimo u Beogradu pošto joj je suprug iz Beograda. Međutim, mejl koji mi je jednom prilikom poslala koji je prosto bio vapaj za pomoć kao da je bio okidač da se ja odlučim i krenem put Nemačke. U trenutku kad sam donela odluku, moram da priznam da sam se malo plašila, jer sam bila potpuno svesna dgovornosti koja me čeka… Znam šta znači oboleti od raka, znam kakva je to borba, šta sve onom ko boluje prođe kroz glavu, sa kojim strahovima se suočava, kakav je zapravo to pakao. Međutim, želja da pomognem bila je jača od svega. Ja sam tu ženu prosto osećala kao svoju iako se uopšte nismo poznavale, ali nas je bolest spojila i to nešto što postoji između nas,to nešto je prijateljstvo koje se razvilo i tokom prepiske i tokom druženja za deset dana koliko sam ja provela u Nemačkoj – priča autorka knjige.

Prepiske su pretočene u drugu knjigu čiji naziv “Sunce i klupa” ima svoju simboliku na osnovu potresne ispovesti dveju žena koje je spojila sudbina.
-Zašto je naziv druge knjige “Sunce i klupa”, sunce u smislu da sam ja njoj bila izvor života u danima kada je ona imala psihičke padove, što je sasvim normalno za nekog ko boluje od raka. Sunce koje je greje daje joj snagu, daje joj volju za životom, a klupa koja služi kao odmor i to je nešto što se provlačilo kroz celu knjigu. Iz toga je proisteko naziv koji je možda neobičan, a reč je zaista o istinitoj ispovesti o susretu i prijateljstvu između mene i Mirjane iz Nemačke – kaže Vesna.
Vesnino prijateljstvo sa Mirjanom ne završava se ozdravljenjem Riječanke.
Što se tiče Mirjane, sa njom sam nastavila intenzivno prepisku i ne prođe dan da se ne čujemo, ili ne dopisujemo i to je neko prijateljstvo koje će trajati dok trajemo i mi bez obzira što smo zaista udaljene preko 1.600 kilometara. Daljina u ovom slučaju apsolutno nije bitna, bitno je da mi osećamo jedna drugu da možemo da podelimo svoje muke i probleme i kad vam neko kaže hvala, hvala ti što si mi pomogla kad mi je bilo najteže ne postoji veća nagrada za mene apsolutno… I to je motiv kojim se rukovodim i što sam zapravo napisala te dve knjige, a na neki način pomogla i sebi da se oslobodim tog tereta koji nosim, jer to su ožiljci koji zarastu, ali koji uvek bole nekad manje, nekad više… Sama činjenica da ste bili u dodiru sa tom bolešću, da ste bili u dodiru sa smrti je mnogo teška i sa tim treba naućiti živeti, najteže je pobediti sebe i nastaviti život normalno – navodi Vranjanka.

Kaže da je zahvaljujući knjigama prepiskama i podršci koje nesebično pružaju jedna drugoj i sama Mirjana počela da se menja i da na život gleda drugim očima. Uspeva da prepozna ljude koji su prijatelji, da prepozna ljude koji su “energetski vampiri” oko nas, da ceni život, jer vreme u kome živimo nas prosto melje i zaboravljamo na neke sitnice koje život čine lepim.

Sada najviše želim da se vidim sa Mirjanom ne znam da li će ona doći u Vranje, obećala mi je, ili ću ja opet za Nemačku. Koliko smo se vezale Mirjana i ja govori i podatak da smo u Nemačkoj po ceo dan bile zajedno, išle na njene kontrole, to nije bilo moje turističko putovanje i iskrena da budem plašila sam se da li ću uspeti to da iznesem, da ja ne budem na neki način povučena i vraćena na nešto što sam prevazišla. Zajedno smo od jutra do mraka, zajedno slušamo muziku koju obožavamo i jedna i druga i onda mi ujutru stiže mejl od nje “hvala ti što si tu hvala ti na podršci mnogo mi znači… Zaista to je nešto što mnogo greje, natera čoveka da mu pođu suze na oči. Ne postoji ništa plemenitije od toga da budete humani – otkriva Vesna.
I Mirjana je osnažena nakon teških trenutaka koje je preživela boreći se sa kancerom i beskrajno zahvalna Vesni na podršci i prijateljstvu.

Naravno da bih pomogla uvek, čak i pre moje bolesti. Od uvek sam se divila glavnim likovima u knjigama. Hvala ti, Vesna, što sam i ja postala jedan od njih. Hvala ti što si sve vreme bila uz mene, uz moju porodicu. Što si mi pokazala da iznad klupe postoji sunce. Savet za sve zdrave: živite život - kaže Mirjana.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
SREĆA ILI NESREĆA?
Starac i sin radili su na farmi. Imali su samo jednog konja. Jednog dana konj je pobjegao.
- Strašno! - suosjećali su susjedi - Kakva nesreća!
- Sreća? Nesreća? Ah, tko bi znao... - odgovarao bi starac.

Idući tjedan konj se vratio s planine, a s njim je došlo još pet divljih kobila.
- Kakva sreća! - uzviknuli su susjedi.
- Sreća? Nesreća? Tko zna? - odgovarao je starac.

Sljedećeg dana sin je, pokušavajući pripitomiti jednu kobilu pao s nje i slomio nogu.
- Kakva nesreća! - rekli su susjedi.
- Sreća? Nesreća? - upitao je starac.

Počeo je rat, došla je vojska i odvela sve zdrave mladiće. Starčev sin nije im bio od koristi, pa su ga poštedjeli.
- Sreća? Nesreća?
Fotografija NpoSoft.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
PRIKUPLJANJE POENA KO SVE HOĆE DA SE OGREBE O PROTESTE?

Gotovo svi opozicioni političari žele da pridobiju poene na rastućem nezadovoljstvu građana, pa su brže-bolje počeli da hvale protest "Protiv diktature".
Ni nakon četiri dana demonstracija koje se održavaju u više gradova Srbije, ne zna se da li su nezadovoljni građani spontano izašli na ulice ili ih je neko organizovao, ali barem nema dileme ko ih podržava - cela opozicija. Čak je i još aktuelni premijer i novi predsednik Aleksandar Vučić izjavio da su protesti pravi znak demokratije.
- Uvek postoje ljudi koji nisu zadovoljni izbornim rezultatima. To je demokratski proces. Niko nije intervenisao, dozvolili smo im da protestuju. To je pravi znak demokratije. Ako pažljivo pročitate sve primedbe protiv mene, videćete da je to više ili manje lična mržnja. Mogu li nešto da kažu o našem ekonomskom razvoju, o usporavanju, a zatim o promeni putanje našeg javnog duga? Ne mogu. Smanjili smo nezaposlenost sa 25,9 na 13 odsto. Ako to nije dovoljno dobro, onda mi recite šta jeste - rekao je Vučić u intervjuu za američki magazin "Politiko", i dodao da je u Beogradu u utorak na ulicama bilo 4.700 ljudi.
Ni nakon četiri dana demonstracija koje se održavaju u više gradova Srbije, ne zna se da li su nezadovoljni građani spontano izašli na ulice ili ih je neko organizovao, ali barem nema dileme ko ih podržava - cela opozicija. Čak je i još aktuelni premijer i novi predsednik Aleksandar Vučić izjavio da su protesti pravi znak demokratije.
- Uvek postoje ljudi koji nisu zadovoljni izbornim rezultatima. To je demokratski proces. Niko nije intervenisao, dozvolili smo im da protestuju. To je pravi znak demokratije. Ako pažljivo pročitate sve primedbe protiv mene, videćete da je to više ili manje lična mržnja. Mogu li nešto da kažu o našem ekonomskom razvoju, o usporavanju, a zatim o promeni putanje našeg javnog duga? Ne mogu. Smanjili smo nezaposlenost sa 25,9 na 13 odsto. Ako to nije dovoljno dobro, onda mi recite šta jeste - rekao je Vučić u intervjuu za američki magazin "Politiko", i dodao da je u Beogradu u utorak na ulicama bilo 4.700 ljudi.
Demonstracije građana među prvima je podržao novi lider opozicije Saša Janković, i to na Tviteru, dok se Demokratska stranka, koja je podržavala bivšeg ombudsmana na predsedničkim izborima, a na čijem je čelu Dragan Šutanovac, oglasila saopštenjem.
Poene na protestu pokušala je da pridobije i Nova Srbija Velimira Ilića kroz saopštenje, a zanimljivo je da je i samo formalni predstavnik opozicije, lider radikala Vojislav Šešelj, pokušao da pokupi deo kajmaka.
- Identifikovali smo zahteve sa kojima se slažemo, kao na primer, smene u rukovodstvu RTS i RTV, u kojima rade nemoralni ljudi koji se prodaju za novac i privilegije. Takođe, podržavamo i smene u RIK, ali ne za radikalske kadrove, koji su posao obavljali pošteno - rekao je Šešelj.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded