Profile

Cover photo
Lucica Dragos
Worked at S.A.
Attended U.V.V.G. Facultatea de Stiinte Economice ; Masterat:A.E.C.;
Lives in Romania
93 followers|28,199 views
AboutPostsCollectionsPhotosVideos

Stream

Pinned

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
4
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
 
Este timpul soarelui și al luminii... este timpul galbenului, ce multumește cerului, de aici de jos.
Bună dimineața!
 ·  Translate
3 comments on original post
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
Lucica Dragos originally shared:
 
crengi de emoții de-a lungul văii Vaserului pe o linie ferată veche de sute de ani tot drumul glasul roţilor de tren un cântec prin venele zilei aerul curat răcoros polen de miresme în subțirele nărilor.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
 
Crucea Eroilor Neamului.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Heroes' Cross on Caraiman Peak

(RO) Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni.
Denumirea monumentului este Crucea Eroilor Neamului, dar popular este denumit Crucea de pe Caraiman, fiind trecut pe lista monumentelor istorice cu codul PH-IV-m-A-16887.
Acest monument a fost desemnat de către Guinness World Records ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.
Crucea Eroilor Neamului este situată în șaua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului către Valea Seacă, la altitudinea de 2291 m, fiind unică în lume atât prin altitudinea amplasării, cât și prin dimensiuni: crucea propriu-zisă are o înălțime de 28 m și două brațe de câte 7 m fiecare.
Monumentul era cea mai înaltă construcție din lume la vremea respectivă, de acest fel, situată la o astfel de altitudine. Lățimea stâlpului vertical este de 2 m, lungimea brațelor orizontale până în axul stâlpului fiind de 7 m, iar latura unui ochi pătrat de zăbrea este de 2 m.
Crucea este executată din profile de oțel, fiind montată pe un soclu din beton armat placat cu piatră, înalt de 7,5 m. În interiorul acestuia se află o încăpere care a adăpostit inițial generatorul de energie electrică ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii.
Crucea Eroilor Neamului a fost construită între anii 1926-1928, pentru a cinsti memoria eroilor ceferiști căzuți la datorie în Primul Război Mondial, în luptele împotriva armatelor Puterilor Centrale. Crucea a fost înălțată la inițiativa Reginei Maria și a Regelui Ferdinand I al României, cu scopul de a fi văzută de la o distanță cât mai mare.
Unele legende povestesc că acest monument s-a realizat în urma unui vis pe care l-a avut Regina Maria. Munții Bucegi reprezentați prin vârful Caraiman au fost stropiți de sânge românesc în Primul Război Mondial. Pentru construcția monumentului s-a ales vârful secundar al Caraimanului (2291 m), deoarece, dacă s-ar fi construit monumentul pe vârful principal (2325 m), Crucea nu ar mai fi fost vizibilă decât din apropiere, de pe platou.
Proiectul ansamblului a fost realizat de către arhitecții români Georges Cristinel și Constantin Procopiu. Construcția monumentului a început în anul 1926 și s-a finalizat în august 1928. Regina Maria a urmărit îndeaproape execuția până la finalizarea ei. Inaugurarea și sfințirea monumentului au avut loc pe data de 14 septembrie 1928, de Ziua Sfintei Cruci.
Lucrările efective au fost executate de către Direcția de Poduri din cadrul C.F.R. prin secțiile L1 și L 5 din Sinaia. Proiectul de rezistență a fost întocmit de către inginerii Alfred Pilder și Teofil Revici, diriginte de șantier a fost Nicu Stănescu și șef de șantier maestrul V. Bumbulescu. Fondurile necesare construcției au fost obținute din diferite surse și prin donații de la firme particulare și instituții de stat.
Monumentul a fost confecționat din traverse metalice îmbinate prin nituire într-o rețea. Construcția propriu-zisă a fost realizată efectiv de către Societatea Cultul Eroilor, fiind mobilizați și un număr mare de tineri. Sculele, lemnul, piesele metalice componente și restul materialelor necesare au fost transportate cu trenul până la stația CFR Bușteni. De aici, o parte dintre traversele metalice și celelalte materiale de construcție a fost transportată de care cu boi pe ruta Bușteni – Sinaia – Vf. Păduchiosul – Vf. Dichiu – Platoul Bucegi – Vf. Caraiman, iar restul materialelor, cu funicularul Fabricii de Hârtie Bușteni. Funicularul a transportat piesele pe Valea Jepilor până în Cantonul Schiel – pe Platoul Bucegi, de unde au fost duse pe cărări înguste cu caii și măgarii până în vârful Caraiman.
Deoarece numărul căruțelor din zonă era insuficient, o bancă a acordat un credit cu dobândă mică pentru achiziționarea altora. Drumul era anevoios, o căruță neputând face într-o săptămână mai mult de două-trei transporturi. Pentru punerea la dispoziție a propriilor atelaje, căruțașii - dintre care memoria localnicilor păstrează și astăzi numele celor din familia Clinci, din Sinaia - erau plătiți cu bani, câteva brațe de fân și hrană.
Soclul crucii a fost realizat în anul 1930 din beton armat îmbrăcat în piatră de calcar fasonată și îngrijit rostuită, fiind construit la doi ani după sfințirea Crucii pentru o mai bună încastrare a ei, inițial aceasta fiind introdusă direct în stâncă. Grinzile Crucii sunt confecționate din zăbrele, golurile dintre bare putându-se umple iarna cu zăpadă înghețată.
La început iluminatul monumentului s-a făcut cu ajutorul unui generator de energie electrică (localizat în soclul din beton armat) și al 120 becuri de câte 500 W. În anul 1939, Crucea a fost racordată la sistemul energetic național. S-a renunțat astfel la generator ca sursă de iluminare și s-a apelat la sursa cu care era dotată stația complexă de la Coștila (2487 m), legătura făcându-se printr-un cablu subteran. Până la instalarea regimului comunist în 1948, Crucea era aprinsă în noaptea de Sfânta Maria Mare (15 august), dar și de Înălțarea Domnului (sărbătoare cu dată variabilă, la 40 de zile după Învierea Domnului), când este și Ziua Eroilor.
În perioada regimului comunist, monumentul a fost amenințat cu mutilarea, un primar obedient regimului dorind să-i taie brațele și în vârful coloanei rămase să monteze o stea roșie.
Până în anul 1989 s-a tras un cablu electric, iar în anul 1991 s-a terminat de montat instalația electrică prin efortul Primăriei din Bușteni, al locuitorilor și al unor societăți comerciale, Crucea fiind din nou iluminată. Instalația electrică a fost vandalizată repetat de-a lungul timpului de către unii turiști care s-au cățărat pe Cruce și au spart becurile.
În anul 2003, instalația care lumina crucea s-a defectat. Pentru repararea instalației electrice, au lucrat echipe de salvamontiști care au fost nevoite să transporte în vârful muntelui sute de kilograme de materiale, în ciuda vântului și a temperaturilor deosebit de scăzute. Salvamontiștii au înlocuit mai multe zeci de becuri care nu mai funcționau, instalația fiind repusă în funcțiune în decembrie 2004 și racordată la energia electrica a orașului Bușteni.
Monumentul este în prezent în administrarea Consiliului Local al orașului Bușteni. Astăzi, odată cu lăsarea întunericului, Crucea de pe Caraiman este iluminată cu 300 de becuri de câte 500 W fiecare și poate fi văzută de la zeci de km depărtare, de pe Valea Prahovei. Există un nou proiect, care își propune să acopere Crucea Eroilor cu o vopsea fluorescentă, iar asupra ei să fie proiectat un spot laser
La Crucea Eroilor Neamului se poate ajunge din Bușteni, cu telecabina Bușteni-Babele (12 minute) până la Cabana Babele, iar de acolo se merge pe traseul marcat până la Crucea Eroilor. De asemenea, se poate urca pe traseul turistic marcat, de pe Jepii Mici (4 ore/4 ore și jumătate; accesibil doar vara, interzis iarna). Se mai poate ajunge cu telecabina Peștera-Babele (8 minute), sau urmând traseul cu marcaje turistice de la Piatra Arsă (1 oră și jumătate), respectiv Vârful Furnica - Telecabina Cota 2000 (2 ore și jumătate), sau pe traseele turistice marcate de la cabana Omu.
Traseele turistice montane cele mai accesibile turiștilor sunt cele de la cabana Babele pe creasta Caraimanului (1 oră și jumătate), sau de la cabana Caraiman pe traseul Brâna Caraimanului (45 de minute).
(EN) The Heroes' Cross is a monument built between 1926 and 1928 on Caraiman Peak at an altitude of 2,291 m located in Romania, in theBucegi Mountains of the Southern Carpathians. It has a height of 36 metres (118 ft) and the nearest town is Buşteni.The name of the monument is ,,The Heroes' Cross", but it is popularly known as the ,,Cross on Caraiman".
The Heroes' Cross is located in the saddle of the Caraiman Mountains, on the slope to the Seacă Valley at an elevation of 2,291 metres (7,516 ft). The cross itself has a height of 28 metres (92 ft) and two arms of 7 metres (23 ft) each.[1] The monument is the tallest summit cross in the world situated at such an altitude, as recognized in 2014 by Guinness World Records.[2] The width of the vertical pole is 2 metres (7 ft), the horizontal arms have a length by spindle pole of 7 metres (23 ft), and a square cross section with sides of 2 metres (7 ft).[3] The cross is made out of steel profiles and is mounted on a pedestal of concrete clad with stone 7.5 metres (25 ft) high. Inside the pedestal there is a room that originally housed the electric generator that powered the 120 light bulbs of 500 W each located on the perimeter of the cross.
The Heroes' Cross was built between 1926 and 1928 in the memory of the railway heroes who died on duty in World War I fighting against the armies of the Central Powers. The cross was erected at the initiative of Marie of Edinburgh and King Ferdinand of Romaniain order to be seen from a large distance as possible.[4] The overall project was developed by Romanian architects Georges Cristinel and Constantin Procopiu. The construction of the monument began in 1926 and was completed in August 1928. Queen Marie had closely followed the implementation of her instructions until the completion of the project. Inauguration and consecration of the monument took place on September 14, 1928 on the Holy Cross Day.[3] The monument was made of metal sleepers joined by riveting in a network pattern. The actual construction was done by theHeroes' Cult Society that mobilized a large number of young people. Tools, wood, metal parts, the remaining components and all the necessary materials were transported by train to the Buşteni railway station.[4] From here some metal beams and other building materials were transported by oxen on the route Buşteni - Sinaia - Păduchiosul Peak - Dichiu Peak - Bucegi Plateau - Caraiman Peak and the remaining materials were transported by the funicular owned by the Buşteni Paper Mill. The funicular transported different parts along the Jepilor Valley all the way to Schiel Canton, where they were taken on narrow trails with horses and donkeys to the top of the Caraiman Peak.
At first lighting of the monument was made with the help of an electricity generator (located in the concrete pedestal) and 120 bulbs of 500 W each. In 1939 the Cross was connected to the national energy grid and thus the generator was made redundant; the power comes via underground cable from the electrical substation of the Coştila radio relay complex located at an altitude of 2,487 metres (8,159 ft). Until the communist regime in 1948, the cross was lit on the night of the Dormition of the Theotokos (August 15) but also on the Ascension day when the Hero Remembrance Day was celebrated as well.[4]
The monument is currently administrated by the Buşteni City Council. Nowadays, at night, the Cross on Caraiman is illuminated with 300 light bulbs of 500 W each and can be seen from dozens of miles away, on the Prahova Valley.[3][4]There is a new project which aims to cover the cross with a fluorescent dye and on top of the cross to be a projected laser spot.
Fotograf: Fischer, Josef
Atelier Emil şi Josef Fischer - Sibiu
Arhivă © Kulturzentrum Friedrich Teutsch
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
Aşa cum încep adevăratele poveşti, cea de la Drăgonei începe cu o bunicuţă hărnicuţă care îşi ducea veacul într-o căsuţa la ţară. În inima Ţării Beiuşului şi anume în satul
1
Add a comment...
Have her in circles
93 people
Scripta Manent's profile photo
deliciosu tau's profile photo
Stefan Atanasiu's profile photo
Irénke Nagy Juhász's profile photo
Lorella Annovazzi's profile photo
DALINF SC's profile photo
Costel Avram's profile photo
George Florentin's profile photo
from Romania's profile photo

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
Nu mai puțin de 40.000 de lei pentru românii care îşi construiesc sau renovează locuinţele! Care este singura condiție care se impune
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
 
„Simplitatea nu este un scop în sine, dar ajungi la ea fără să vrei pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor.”
Buna sa va fie ziua!
 ·  Translate
9 comments on original post
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
 
Romania frumoasa are si oameni frumosi.

#fromromania #romaniafrumoasa #romaniadevis  
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...

Lucica Dragos

Shared publicly  - 
 
 
Nu conteaza cat daruiesti,ci cat de multa dragoste pui in ceea ce daruiesti...
Buna dimineata!
 ·  Translate
11 comments on original post
1
Add a comment...
Lucica's Collections
People
Have her in circles
93 people
Scripta Manent's profile photo
deliciosu tau's profile photo
Stefan Atanasiu's profile photo
Irénke Nagy Juhász's profile photo
Lorella Annovazzi's profile photo
DALINF SC's profile photo
Costel Avram's profile photo
George Florentin's profile photo
from Romania's profile photo
Work
Employment
  • S.A.
    economist
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Romania
Links
Story
Tagline
„Nu există pustiu.Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.” (Octavian Paler )
Education
  • U.V.V.G. Facultatea de Stiinte Economice ; Masterat:A.E.C.;
Basic Information
Gender
Female