Profile cover photo
Profile photo
Ghazali Aziz
48 followers
48 followers
About
Posts

Post has attachment
Sewaktu di Kuala Lumpur
Selepas lawatan so-called-4-jam di Dubai, ianya di akhiri dengan nice dinner with Peon ... thanks Peon for belanja aku makan kat MeatCo ... I really enjoy and like the meat ... tapi since waktu tuh aku dah letih tunggu kau kaannn ... so mood nak bergambar d...

Post has attachment
Madinah ... pada minggu lalu
Alhamdullilah ... pada minggu lepas kami sekeluarga telah dapat menzirahi Madinah .. setelah agak lama tidak ke sana ... rasa nya more than a month dah tak ke sana ... Dan trip kali ni, kami juga berkesempatan menziarahi Ust Qamarul yang baru menerima cahay...

Post has attachment
Steak House di Jeddah
Sebelum Ramadhan ari tu (minggu lepas), kami ada sedikit urusan di Jeddah.  Selesai urusan, dan setelah selesai solat semuanya, dah tentu ler perut pun terasa lapar kan. Kalau di Jeddah nih, nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat, memang menyiksakan ....

Post has attachment
Pose Pose Ramadhan Kareem
Ramadhan, bulan ke 9 dalam kalendar Islam tiba lagi.  Bulan yang menjanjikan di mana pada suatu malam, ianya lebih baik dari malam seribu bulan ... iaitu malam Lailatul Qadar. Muga Ramadhan kali ini, segala amal dan ibadah kita di terima Allah, dan ianya le...

Post has attachment
Masih Mencuba
Di zaman smart phone dan tablet nih, macam macam cara kita boleh update BLOG.  Aku sedang mencuba cara yang bersesuaian dengan kehendak dan citarasa aku ... dan juga cara yang mudah bagi ku ... (dah mudah nak mudah lagi) Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........ Ni...

Post has attachment
Suatu Pagi di Auburn Bay
Bagi kita kita yang bukannya asal dari negera yang mempunyai empat musim, pasti rata rata, nak akan merasakan keindahan musim salji.  Kalau tak percaya, tanya ler rata rata kat rakyat Malaysia... pastinya ramai yang teringin melihat keindahan ciptaan Allah ...

Post has attachment
Catitan Orang Demam
Hari ni aku choose not to go to work.  Rasa demam demam dan batuk.  Tak berapa sehat.  Di sini, tidak ada system MC, so kalau demam/sakit and nak time off, kena utilised cuti yang ada ... (Memang dia dah masukkan sekali) Since duduk rumah rehat rehat, aku n...

Post has attachment
Perjalanan Yang Dilitupi Salji
Kalau kita tengok cite Narnia , atau cite cite omputih yang lain, yang tunjuk suasana salji ... pasti kita akan teringin ala ala bermain main dengan salji tuh kannn ... iya ler kita duduk kat negara yang panas, salji nak dekat pun takut kan ...  so salji tu...

Post has attachment
Hiking Di Lake Consolation
Salah satu aktiviti kegemaran dan popular pada musim panas di sini adalah berhiking.  Kalau ikut google translate , hiking adalah mendaki ... tetapi dalam erti kata Hiking di sini adalah lebih kepada merentas desa gitu ... Memandangkan musim panas kali ini ...

Post has attachment
Hiking Ke Larch Valley
Dari awal bulan December hinggalah kini, cuaca agak tidak menentu di Calgary.  Dan pada tahun ini, Calgary agak istimewa sedikit, awal June tahun ni, ianya di landa banjir dan pada awal December di landa ribut Salji pulak. Salji yang turun makin lama makin ...
Wait while more posts are being loaded